Logo

Forslag til ændret regulativ for erhvervsaffald

Københavns Kommunes forslag til ændret regulativ for erhvervsaffald er i høring.

Høringsfrist:

23. januar 2023
Indsendt af:
Indre By Lokaludvalg
Dato: 23. januar 2023
Svarnummer:
5
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Indre By Lokaludvalg
By:
Kbh. V
Postnr.:
1599
Se det vedhæftede høringssvar fra Indre By Lokaludvalg.
Læs høringssvar fra Indre By Lokaludvalg
Indsendt af:
Erik Hernvig Jørgensen
Dato: 23. januar 2023
Svarnummer:
4
By:
Københavns N.
Postnr.:
2200
Høringssvar Ang. Erhvervs regulativet.   Københavns Kommune /ARC hjemtager affaldshåndteringen fra Københavns Ejendom, Københavns intuitioner, Selvejende intuitioner, fritidshjem, skoler, kontorer og meget gerne fra de nærtliggende samarbejdspartnere, fx HOFOR, mv. Formålet er at sikre at København kommunes borgere og samarbejdspartnere sikres den optimale affaldssortering gennem brug af affaldsfaktioner jf Husholdningsregulativet. Ligesom det vil reducere trængslen og CO2 på de Københavns vejnet. Ovennævnte erhverv kan med fordel optage som en del af gårdlaugenes puljeordninger og dermed sikre at de sorterede affald, håndteres korrekt. Ligeledes vil dette tiltag, sikre at der sker en optimering af plads til affald i gården. Selvfølgelig det være muligt at bruge sortering punkterne som supplement. Formålet er som Valby Lokaludvalg fremhæver Lokaludvalget ønsker dog at gøre opmærksom på, at det er uheldigt, hvis skoler og daginstitutioner i Københavns Kommune ikke sorterer på samme måde som private husholdninger. Det er ønskeligt, at kommunen gennem Københavns Ejendomme (KEID) sørger for, at affald fra kommunale institutioner for børn og unge sorteres efter retningslinjerne for husholdningsaffald. Det er pædagogisk vigtigt for en fortsat styrkelse af borgenes bevidsthed om affaldshåndtering, at børnene oplever konsistens i den måde der sorteres på både hjemme og i skolen.
Læs høringssvar fra Erik Hernvig Jørgensen
Indsendt af:
Billiam Pedersen
Dato: 19. januar 2023
Svarnummer:
3
By:
Søborg
Postnr.:
2860
Det er hensigtsmæssigt, at der fremadrettet stilles krav i Regulativ for erhvervsaffald om anvendelse af klare sække til restaffald for at kunne deltage i kommunens affaldsordning i blandede boliger og erhverv. Det giver mening med krav om klare sække på genbrugsstationer og det giver ligeså meget mening i andre affaldssammenhænge. Det bliver nemmere at konstatere fejlsorteringer og arbejdsmiljøet for tilsynsmedarbejdere bliver væsentligt bedre. Tiden brugt på affaldstilsyn vil også blive væsentligt reduceret, ligesom dokumentation for fejlsortering lettes. Man må håbe at kravet om anvendelse af klare sække -som det næste- bliver et nationalt krav, dvs. i Affaldsbekendtgørelsen. På den måde vil klare sække blive påkrævet i resten af landets kommuner. Derudover vil det også blive nemmere at føre tilsyn af private renovatørers affaldsordninger. Hvis krav om klare sække i affaldsordninger kombineres med et fejlsorteringsgebyr, så kan graden af virksomheders sortering øges væsentligt. Idag er der store mængder genanvendeligt affald der uset bliver bortskaffet igennem sorte restaffaldssække. Der er brug for transparens - og det giver klare sække!
Læs høringssvar fra Billiam Pedersen
Indsendt af:
Nørrebro Lokaludvalg
Dato: 17. januar 2023
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Nørrebro Lokaludvalg
By:
København N
Postnr.:
2200
Se vedhæftede
Læs høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg
Indsendt af:
Valby Lokaludvalg
Dato: 17. januar 2023
Svarnummer:
1
Vedhæftede filer: 1
By:
Valby
Postnr.:
2500
Valby Lokaludvalg - Høringssvar på Forslag til ændret regulativ for erhvervsaffald Valby Lokaludvalg har modtaget Forslag til ændret regulativ for erhvervsaffald i høring 20. december 2022. Høringsperiodens placering hen over julen har ikke gjort det tidsmæssigt muligt at inddrage lokale københavnere i behandlingen. Lokaludvalget har ingen kommentarer til de foreslåede ændringer. Lokaludvalget ønsker dog at gøre opmærksom på, at det er uheldigt, hvis skoler og daginstitutioner i Københavns Kommune ikke sorterer på samme måde som private husholdninger. Det er ønskeligt, at kommunen gennem Københavns Ejendomme (KEID) sørger for, at affald fra kommunale institutioner for børn og unge sorteres efter retningslinjerne for husholdningsaffald. Det er pædagogisk vigtigt for en fortsat styrkelse af borgenes bevidsthed om affaldshåndtering, at børnene oplever konsistens i den måde der sorteres på både hjemme og i skolen. Venlig hilsen Henrik Palsmar, formand for Miljøgruppen ved Valby Lokaludvalg Mads S. B. Pedersen, næstformand Valby Lokaludvalg
Læs høringssvar fra Valby Lokaludvalg