Oprettet: 30. oktober 2022
Svarnummer:
300

Indsendt af

Ebbe Holm

Virksomhed / organisation

A/B Stampesgade 5

Postnr.

1702

By

København V

Høringssvar

FORSLAG TIL ÆNDRET PLAN FOR M5 – anden placering af station end i Reventlowsgade

Vi er som andelsboligforening overrasket over at erfare, at der er en idefase i gang vedrørende anlæg af Metroring M5 med byggeplads umiddelbart rundt om hjørnet fra vores hoveddør, uden at vi er blevet direkte informeret herom som forening.

Som beboere i området er vi yderligere overrasket over, at Københavns Kommune og Metroselskabet planlægger et nyt anlægsarbejde med placering af byggeplads i Reventlowsgades sydlige ende, så kort tid efter færdiggørelsen af Metro Cityringen i 2019.

Denne byggeplads havde meget store konsekvenser for os som beboere og medførte en meget lang række gener som blandt andet var:

  • ulidelige støjgener fra byggepladsen
  • støv fra byggepladsen
  • utrygge og uhumske gaderum langs den smalle byggeplads, med mørke kroge, der medførte ”lyssky affærer” i området
  • tung lastbiltrafik til og fra byggepladsen, til fare for især vores mange børn i trafikken
  • besværlige adgangsveje i perioden 2011-2020.
  • sætnings- og vandskader på vores ejendomme
  • udskydelse af foreningens ydre anlægs- og vedligeholdelsesarbejde (vi havde ikke adgang til facader)

Etableringen af metrostation i Stampesgade medførte et meget omfattende ekstra planlægnings- og koordineringsarbejde for vores forenings bestyrelse, som på ingen måde afspejles i den kompensation, vi netop har fået, da kompensationen udelukkende relaterer til skader på bygningen.

Det er kun to år siden hele området blev nyanlagt, og vi igen kunne få adgang gennem vores egen hoveddør til vores boliger. Det vil være en umenneskelig byrde at pålægge beboerne at skulle igennem et lignende anlægsarbejde igen.

På denne baggrund vil vi på det kraftigste gøre indsigelse mod det foreliggende forslag, og vil samtidigt foreslå, at I udelukker muligheden for anlæg af en byggeplads for M5 i Reventlowsgade.

Vi er naturligvis glade for, at Metroen bliver opgraderet, men må gøre opmærksom på, at vi har lidt stor overlast i form af såvel skader på bygninger, gårdanlæg og ikke mindst den store sociale og psykologiske belastning, det har været at leve med et så voldsomt et anlægsprojekt lige uden for vores hoveddør og vinduer i perioden 2009-2019.

Vi frygter, at vores bevaringsværdige beboelsesejendom vil blive påført yderligere skader, og at vi som beboere igen i en meget lang periode skal stavnsbindes til et område med byggepladsaktiviteter og deraf afledte gener.

Det er vores forventning, at I finder en løsning på stationens placering, som ikke vil komme til at genere os. Den foreslåede placering i Bernstorffsgade vil ikke medføre beboergener i samme grad. Vi imødeser en dialog herom.

Mvh

Ebbe Holm, Stampesgade 5, 1.th // formand, på vegne af Andelsboligforeningen Stampesgade 5

30. oktober 2022