Oprettet: 23. oktober 2022
Svarnummer:
218

Indsendt af

Ida Jørgensen

Postnr.

2700

By

Brønshøj

Høringssvar

Hospitalsmetro – med stationer i Brønshøj, Husum og Tingbjerg

Der er god grund til at undersøge om M5 kan forlænges fra Rigshospitalet til strækningen Bispebjerg Hospital og Herlev Hospital med stoppesteder i Brønshøj, Husum og Tingbjerg.

I mange valgkampe har politikere fra stort set alle partier lovet metro til borgerne i Brønshøj, Husum og Tingbjerg, ligesom det i mange politiske aftaler har været et ønske om at få højklasset infrastruktur til Brønshøj.

5C er en af Nordeuropas travleste buslinjer, og det er derfor svært at forstå, at der ikke er passagergrundlag til en metrolinje på den nordvestlige strækning, især hvis man indtænker hospitalerne.

Hospitalerne er store arbejdspladser, hvor der kommer mange patienter og pårørende. Desuden vil en metro til hospitalerne være med til at løse et problem med parkeringspladser ved hospitalerne.

Der savnes også offentliggjorte beregninger på, hvad Letbanen i ring 3 vil betyde for den kollektive trafik mod København. Da Letbanen i ring 3 får et stop ved Herlev Hospital, kan denne letbane også give passagerer til en Metro ind mod København.

Derfor bør det undersøges hvilket passagergrundlag og hvilke anlægsudgifter, som forventes af en metro fra Rigshospitalet til Herlev Hospital over Brønshøj, Husum og Tingbjerg, så der kan tages højde for fx et afgreningskammer ved anlæg af M5.

 

Med venlig hilsen

 

Ida Jørgensen