Oprettet: 3. oktober 2022
Svarnummer:
93

Indsendt af

Gorm Vølver

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Hvis København skal have en ny metrolinje, bør det være M5. Det giver mest mening, da den betjener flest og iøvrigt kan benyttes, selv hvis Lynetteholmen af den ene eller den anden grund ikke bliver til noget.

De nye metrostationer bør være større end de nuværende, der helt fra start har været underdimensionerede i forhold til behovet. Det er et dumt sted at spare, da en udvidelse af perronerne på længere sigt vil være alt for kostbar (og formentlig af samme grund ikke vil komme på tale) . I dag må flere tog passere uden at tage passagerer med. Da den nye linje ikke skal kobles på de andre linjer, vil det være muligt at køre med længere tog her. Hvis metroen skal fremtidssikres, er det altafgørende, at der sættes ind her.

Alle nedgange bør forsynes med rulletrapper og være overdækkede fra terræn. På langt de fleste stationer er der i dag stejle trapper, og elevatorerne råder ikke bod på de manglende rulletrapper, da der ofte opstår surhed mod personer, der ikke umiddelbart ser ud til at have behov for at tage elevatoren. Mange af dem, der i dag benytter elevatorern, vil kunne klare sig med rulletrapper.

Såfremt M5 bliver til noget med en station i Axel Heides Gade, bør krydset Axel Heides Gade/Islands Brygge sikres for bløde trafikanter. D.v.s., at gående og cyklister får fortrinsret. Dette bør markeres med havtænder og evt. en forhøjning/opmaling af området på Islands Brygge, der støder op til Axel Heides Gade.

Endelig en ting, der ikke direkte har noget at gøre med M5, men dog med metro. Om kort tid tages en ny metro i brug med stationer ved bl.a. Engholmene, der ligger på den anden side af havnen i forhold til det sydligste Islands Brygge. Her er adgangen til offentlig transport meget ringe, og rigtig mange mennesker er bosat her (et af Købenavns tættest bebyggede områder). Derfor vil det være en indlysende idé at etablere en gang/cykelbro her, der vil kunne tilføre den nye metro mange nye passagerer, ligesom den vil kunne aflaste den hårdt pressede Bryggebro.