Oprettet: 8. august 2022
Svarnummer:
31

Indsendt af

Bestyrelsen, Ejerforeningen Frederikskaj 2

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Bestyrelsen for Ejerforeningen Frederikskaj 2 har, som naboer til lokalplanområdet, gennemgået planforslaget, og har følgende kommentarer;

 

Først og fremmest synes vi at lokalplanforslaget ligger op til et rigtigt godt byggeri, der på mange måder vil forbedre områdets kvalitet. Vi ser som naboer frem til at få området færdigbygget.

 

Øget fokus på grøn bydel om beplantning

Vi noterer os at der i planforslaget gøres en del ud af områdets egenart. Der fremgår både i formålsparagraf og i en del af teksten. Vi er enige i at det er et rigtigt vigtigt princip, og at det er vanskeligt at definere i et omdannelsesområde som dette. En egenart, vi synes er vigtig, og som vi ikke ser beskrevet, er også det med beplantningen. Både på det gamle Sydhavnen og på Frederikskaj 2 er der en del grønne oaser. Med så høj en bebyggelsesprocent som denne, er det svært at finde areal til sådanne grønne områder. Vi vil dog foreslå at der i lokalplanområdet gøres mere ud af at skabe grønne områder, end tilfældet er.

Dette tænker vi også inforhold til kommunens politik om biodiversitet og pulje om samme formål.
Nedenfor kommer et par eksempler på hvor det grønne kunne indtænkes mere.

 

§8 ubebyggede arealer

Bestemmelserne om byrum stiller minimumskrav til befæstet areal. Vi vil foreslå at det vendes om. Der skal selvfølgeligt være befæstet areal ved veje og stier og parkering, men derudover bør der være grønne områder med særlige krav til biodiversiteten, som tilfældet er for Frederikskaj 2. Området ved Frederikskaj 2 har den særlige egenart, at stierne er befæstede med OB-belægning, og beplantningen fylder de resterende arealer ud. Her er græsser og vilde urter med solitære træer og buske, alle med høj naturkvalitet.

 

Vi foreslår at bestemmelserne til minimum Byrum A, men også gerne B og de øvrige byrum udformes sådan at kravet til befæstede arealer kun afspejler det mest nødvendige i fht stier, veje og parkering, og at der så i stedet stilles krav om større andel beplantning.

Det allerede bebyggede Frederikskaj 2 og de kommende bebyggelser ville hænge bedre sammen hvis bestemmelserne om befæstelse, byrum og beplantning stemmer overens med de eksisterende forhold i Frederikskaj 2.

Nogle af de befæstede arealer kan udføres i træ/terrassebrædder, eller som minimum bør

betonsten fravælges. Brosten eller natursten kan også bryde indtrykket positivt.

 

Bestemmelserne om kantzoner (stk 7) stiller krav om minimumsarealer til befæstelse. I stedet burde der være fokus på så mange grønne områder, som muligt.

 

Bestemmelserne om beplantning (stk. 8) virker noget uambitiøse på det grønne og biodiversitetens vegne. I stedet for udelukkende at indeholde bestemmelser om træer, burde de også indeholde bestemmelser om den grønne struktur i området jfr vores kommentarer om den grønne struktur på Frederikskaj 2, som kunne være den grønne egenart i området. 

 

Cykelparkering og affaldshåndtering

Realiseringen af denne lokalplan betyder at de arealer, vi i dag har stillet til rådighed af MT Højgaard til cykelparkering og affaldshåndtering skal placeres andre steder. Det må ikke være sådan at denne lokalplan betyder at Københavns Kommunes krav til både cykelparkering i affaldssortering ikke kan overholdes. Derfor skal der reserveres de fornødne arealer til disse formål i den kommende lokalplan, hvilket ikke helt ses at være tilfældet.

 

Vi glæder os over at der på Tegning 4 er reserveret areal til 145 cykelparkering til nabobebyggelse, som er os. Vi gør opmærksom på at det areal, som vi får til både cykelparkering og affaldssortering skal afspejle de nuværende faciliteter. De nuværende faciliteter er 5 store skure, hvor de 3 er til cykler, et til affaldshåndtering og et til vicevært mv.

 

Da der skal være mulighed for at alle københavnere kan komme af med deres sorterede affald inden for 50 m jfr kommunens affaldsregulativ, skal dette også gælde Frederikskaj 2, selv om der nu bebygges på dette areal.

 

Bilparkering

Vi har bemærket - også på borgermødet - at kommunen er bevidste om servitutten mellem MT Højgaard og Frederikskaj 2 vedrørende bilparkeringspladser. Vi forudsætter at der er taget højde for det i planlægningen i fht antal p-pladser, sådan at vores krav på op til 141 p-pladser stadig er gældende.

 

Og ellers ser vi frem til nye naboer, og glæder os over jeres ambitiøse plan for også handel og fællesområder, som kommer hele området til gavn.

 

Venlig hilsen Bestyrelsen, Ejerforeningen Frederikskaj 2