Oprettet: 7. august 2022
Svarnummer:
30

Indsendt af

Paolo Malacrida

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Vi oplever, at den nye version af lokalplanen for området ”Sluseholmen Stationsområde” kun er fokuseret på at imødekomme de lokale bygherrers ønsker og forretningsmuligheder (f.eks. MT Højgaard A/S, Arbejdernes Landsbank, …), frem for også at tage hensyn til interesserne af de nuværende boligejere og lejere i området.

Det gælder især boligejerne på Frederikskaj 2, og især bygninger 2D og 2E.

Min udtalelse er baseret på følgende punkter:

1. I den tidligere udgave af lokalplanen (se bilag 01) stod der, at det nuværende Sluseholmen metroområde ville blive udgravet for at forlænge Sluseholmens kanaler. For beboerne på Frederikskaj 2 ville det betyde en højere grad af deltagelse i stemningen på det nordlige Sluseholmen, være omgivet af kanaler og praktisk talt have en meget pænere og roligere omgivelser end at have en metrostation og høje bygninger foran vores vinduer.

2. Vi har naturligvis forståelse for behovet for en metrostation, men oven i punkt 1 ændrer den nyopstillede lokalplan formen på de nye bygninger omkring Frederikskaj 2. En af de nye bygninger på byggepladsen "z" (se bilag 02) praktisk talt strækker sig mellem Frederikskaj 2 og den nye metrostation, der i meget tæt afstand omgiver Frederikskaj 2 og delvist spærrer for de sydlige udsigter og soleksponeringen af Frederikskaj 2D og 2E altaner. Det betyder, at vi ikke kun ikke vil have vand direkte foran vores bygninger, men vores udsigt vil stort set være dækket af en meget tæt bygning, hvilket potentielt kan påvirke værdierne af vores lejligheder.

Vi foreslår, at det nye byggeri på byggepladsen "z" bevarer den oprindelige form fra den tidligere lokalplan, eller i det mindste opdateres for ikke at hindre den sydlige udsigt til bygningerne på Frederikskaj 2.

3. Den nye plan hæver også højden af de nye bygninger. Det er kun i konstruktørernes interesse, da Frederikskaj-beboerne praktisk talt vil få mindre sollys. Vi finder også bekymrende, at tegningerne i den nye lokalplan ikke ser ud til at svare til virkeligheden eller er forældede (se bilag 03 og vind/skygge undersøgelserne på side 19-22), højden på Frederikskaj 2 bygninger er ikke korrekt. For eksempel, har bygningen på Frederikskaj 2D kun 4 etager, og ikke 7 som det er illustreret! Det betyder, at der bliver en langt større højdeforskel mellem de påtænkte nybyggerier og dem på Frederikskaj 2.

Vi foreslår, at højden på den nye bebyggelse begrænses, og den skal eventuelt overholde de oprindelige begrænsninger i den tidligere version af lokalplanen.