Oprettet: 4. juli 2022
Svarnummer:
21

Indsendt af

Annette Thorup

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Bemærkninger til lokalplanforslaget om Sluseholmen Stationsområde og forslag til kommuneplantillæg og miljørapport

Vedr. bebyggelsens højde: Det foreslåa i lokalplanforslaget, at der ikke anvendes den gældende bebyggelseshøjde af hensyn til bedre støjbegrænsning fra Sjællandsbrovejen.

Dette forslag vil imidlertid samtidig medføre øgede skygge gener for bebyggelsen, der ligger nord for Sjællandsbroen. Da det er ekstremt tæt boligbebyggelses område, er det meget afgørende at der ikke skabes mere skygge end højst nødvendigt. Jeg finder derfor, at bebyggelsen ikke bør være højere end hvad der lige netop er brug for med hensyn til støjbegrænsning. Hvis der ikke er lavet målinger herfor, vil jeg opfordre til at dette bliver lavet. Umiddelbart synes det ikke nødvendigt at bebyggelsen skal op i 6. sals højde for at bidrage til støjbegrænsningen.

Endvidere kunne staten/Vejdirektoratet kontaktes med henblik på støjbegrænsende affaltbelægning på Sjællandsbrovejen. 

Grønne områder

Jeg opfordrer til, at der tilstræbes mest muligt grønne områder i lokalplanes område. Den foreslåede lokalplan lægger op til en mere koncentreret bebyggelse end i den eksisterende kommuneplan. Samtidig er der også andre intensive bebyggelsesprojekter i området - Metals byggeri og Stejlepladsen, der inddrager i dag eksisterende grønne områder. Alt i alt kommer der vel omkring 5-10.000 flere beboere til området, og der bliver mindre grønt område, der kan tjene som rekreation for både eksistrende og kommende beboere. 

I den forbindelse foreslår jeg desuden, at den nordlige side af Fragtvej, der vist nok idag er et slags fortov, men anvendes til containerparkering og -rangering, udlægges til grønt område med sikret sti for fødgængere og med vildt beplantning, der ikke skal slået. 

Med venlig hilsen

Annette Thorup