Høringssvar vedrørende Tidsbegrænset parkeringszone Bispebjerg

Oprettet: 1. maj 2022
Svarnummer:
44

Indsendt af

Ulrik Petersen

Virksomhed / organisation

Hjortholms Alles Vejejerforening

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Høringssvar fra Hjortholms Alles Vejejerforening om parkeringsregulering på Bispebjerg

Hjortholms Alles Vejejerforening er nærmeste nabo grundejerforening i forhold til forslag H om udvidelse af parkeringszone på Bispebjerg i trekanten afgrænset af Skoleholdervej, Tomsgårdsvej og Sokkelundsvej, som er lagt frem til høring med en tre timers tidsbegrænsning i tidsrummet 8 til 22.

Vejejerforeningens område er Hjortholms Alle og en del af Støvnæs Alle fra Utterslev skole og til lige før hjørnet ved Ravneholmsvej.

Ved et blik på kortet forekommer det umiddelbart indlysende, at en ny parkeringszone i trekanten vil få afsmittende virkning på vores veje. Der er allerede i dag parkeret biler på vores veje, som er hjemmehørende i trekanten (eller muligvis lidt længere væk). Det gør det i tiltagende grad svært for beboerne især i den første halvdel af Hjortholms alle at finde parkeringspladser.

Sagen har været drøftet på Generalforsamlingen i Hjortholms Alles Vejejerforening den 6. april d.å., hvor der var fuld opbakning til følgende tilgang:

Vores udgangspunkt er, at vi ansøger kommunen om en privat parkeringsordning, som ligner den kommende regulering i trekanten mest muligt.

Vi har forstået, at det er en politisk forudsætningen, at der bliver tale om en tre timers tidsbegrænsning. Det kan vi godt tilslutte os.

Det er især vigtigt for os, at en parkeringsregulering såvel i trekanten som på vores veje, bliver effektiv i tidsrummet sidst på eftermiddagen og aften. Det bør derfor overvejes, om tre timers begrænsningen skal gælde frem til kl. 23 eller 24. Vi er dog opmærksom på, at dette i givet fald vil få konsekvenser for behovet for og udformningen af ordningen med gæstelicenser.

Vi vurderer, at der under alle omstændigheder er behov for flere gæstelicenser end 10. Det bør overvejes, om en ordning med gæstelicenser kan bestå af et antal gratis gæstelicenser med mulighed for tilkøb af (et antal) licenser. Dette vil i givet fald også løse problemet for en husstand på vejen, som om sommeren udlejer værelser til udenbys gæster. Deres gæster efterspørger udtrykkeligt muligheder for at kunne parkere på vejen. Det er oplagt mere hensigtsmæssigt, at gæsternes biler bliver stående på vejen om dagen, i stedet for at blive brugt til at køre til indre by. Det samme kunne i et vist omfang også gælde andre husstandes gæster. Det er ikke fornuftigt, at en ny parkeringsordning modarbejder sit eget formål.

Vi er opmærksomme på, at det ud fra et borgersynspunkt og ikke mindst af hensyn til enkelthed i kommunikationen kunne tale for, at inkludere Ravneholmsvej og resten af Støvnæs alle frem til Rådvadsvej i en ny parkeringsordning. Dette område hører til grundejerforeningen Sømod, som vi har orienteret om dette høringssvar.

 

Vi har forstået, at en privat parkeringsordning på vores veje skal administreres af en privat udbyder. Vi har haft en helt foreløbig kontakt til firmaet Q-park, som har tilkendegivet, at de evt. kunne påtage sig denne opgave.

Vi lægger vægt på, at en privat parkeringsordning på vores veje kan sættes i værk samtidig med den nye tidszone i trekanten. Det må være i alle parters interesse. Vi ser derfor frem til en smidig dialog med TMF.

Kontaktpersoner i vejejerforeningen vedr. dette høringssvar er:

Rune Rathsach Andersen, formand

Ulrik Petersen, kasserer