Oprettet: 30. april 2022
Svarnummer:
40

Indsendt af

Hans Henrik Halvbjørn

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Som beboer i Sydhavnen og som bilejer kan jeg fuldstændig genkende den udfordring, som forslaget adresserer. Jeg oplever selv i stigende grad, at det er udfordrende at finde parkeringspladser i området - særligt sidst på eftermiddagen og om aftenen. Som elbilejer må jeg også tilføje, at det i stigende grad er en udfordring at finde ledige ladepladser fra sidst på eftermiddagen, da de ofte optages af erhvervsbiler eller langtidsparkering (og beboere selvfølgelig). Jeg anerkender derfor fuldstændig behovet for at gøre noget og vurderer, at en tidsbegrænsning med mulighed for gæsteparkeringslicenser er fornuftig.

Det sagt, så bekymrer det nuværende forslags konsekvenser mig. En tidsgrænse på 8-22 vil i praksis betyde, at man uden gæstelicens kan besøge beboere i området efter kl. 19 - altså efter et normalt samlingstidspunkt ved sociale sammenkomster. Med et maksimum på 10 gæstelicenser om året, kan beboere altså have gæster under én gang om måneden! Med mindre man selvfølgeligt er flere i husstanden over 15 år og derfor åbenbart er berettiget til et større socialt liv i sin lejlighed end folk, som bor alene. Jeg finder det bekymrende, at det formodentlig vil have den konsekvens, at beboere er nødt til at afveje, hvilke af sine venner og familiemedlemmer man kan se det år, da man ikke kan få flere gæstelicenser. Jeg finder det endvidere problematisk, at ordningen ikke indrettes pr. husstand fremfor pr. person over 15 år, og at man ikke kan ansøge om flere end 10 licenser pr. år. Når der netop er valgt en tidsbegrænsning og ikke en betalingsløsning, så vil det have betydning for beboernes mulighed for at udfolde sit sociale liv i eget hjem - og det bekymrer mig. Jeg kunne derfor godt drømme om, at man fandt en mere hensigtsmæssig løsning, der ikke i samme grad sætter begrænsninger for beboeres mulighed for at udfolde sit sociale liv.

Derfor vil jeg håbe, at man justerer forslaget, således at et af følgende tages i betragtning:

  1. Gæstelicensordningen udvides, således at det er muligt at ansøge om flere end 10 licenser pr. år og samtidig at ordningen ikke forfordeler husstande med mere end én person (altså at ordningen gøres husstandsbaseret fremfor personbaseret). Det vil være rimeligt for mig, at beboere med stort behov for gæstelicenser også skal betale et symbolsk beløb for administrationsomkostningen forbundet med at udstede dem. Ligeledes er det også vigtigt at se på, hvordan spontane aftaler kan håndteres, så licenserne kan oprettes med kort varsel.
  2. Tidsbegrænsningen justeres, således at det er muligt at parkere allerede fra kl. 17, da det vil muliggøre aftenbesøg for gæster uden behov for gæstelicens. Det vil dog have en negativ påvirkningen på effekten af forslaget og jeg ser det derfor ikke som en fordelagtig løsning fremfor ovennævnte.

Jeg ser frem til at se den endelige løsning og håber, at ovenstående input finder anvendelse i udformningen af den endelige løsning.