Oprettet: 29. april 2022
Svarnummer:
36

Indsendt af

David Tange

Virksomhed / organisation

Repræsentant I Kgs. Enghave Lokaludvalg For Nye Borgerlige

Postnr.

2450

By

København SV

Høringssvar

Høringssvar 

Tidsbegrænset parkeringszone i Kongens Enghave ‘

Der Foreslås 

 

  1. En redegørelse for mulighederne for, at borgere med beboerlicens til parkering i Kongens Enghave. kan få mulighed for at benytte private parkeringsanlæg udenfor

normal arbejdstid. Der tænkes her på private parkeringsanlæg i forbindelse med erhvervsbyggeri, dagligvarehandel, butikscentre og lignende. 

 

Motivation 

Ifølge Københavns Kommunes budget for 2022 vil byen bilejere i år betale 552 mio. kr. i licens til kommunen. Imidlertid forringes servicen konstant for byens bilejere. Derfor ser Nye Borgerlige det som en naturlig service, at byens bilejere tilbydes at kunne parkere vederlagsfrit på private parkeringsanlæg i nærmere definerede tidsrum, f.eks. fra kl. 17-08.00. På den måde kan presset på den almindelige kantstensparkering lettes i spidsbelastningsperioder.


 

Der Foreslås

 

  1. En mere fleksibel parkering for Kongens Enghave med beboerlicens

 

At det muliggør, at beboere med licens til parkeringszoner i Kongens Enghave — fremover kan parkere frit i tilstødende zoner med lavere belægning i tidsrummet fra kl. 16.30 til 08.00 alle hverdage samt weekender. Der skal samtidig redegøre for de forventede effekter af tiltaget,

Motivation

Københavnerne har mindst 52.000 private personbiler. Til at imødekomme disse, har kommunen ca. 42.000 offentlige kantstens parkeringspladser. Borgerne har altså et behov, som skal imødekommes effektivt. Ved at gøre grænserne mellem de forskellige licenszoner mere fleksible, kan Københavns kommune imødekomme beboernes parkeringsbehov i de tættest befolkede licenszoner ved at gøreparkeringspladser i nabozonen tilgængelige, hvor  belægningsprocenten ikke er lige så høj.


 

David Tange Repræsentant I Kgs. Enghave Lokaludvalg For Nye Borgerlige