Høringssvar vedrørende Ændringer af veje ved Lundehusskolen

Oprettet: 20. april 2022
Svarnummer:
4

Indsendt af

Karen Mette Fog Pedersen

Virksomhed / organisation

Skolebestyrelsen / Lundehusskolen

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Skolebestyrelse på Lundehusskolen hilser kommunens fokus på de trafikale forhold omkring skolen velkommen, omend forslaget ikke vil løse problemet. Trafiksikkerheden og trygheden for skolens børn om morgenen og om eftermiddagen har længe været kritisable, og det er helt afgørende at indføre en lang række af tiltag til at forbedre forholdene for at skabe trygge skoleveje til Lundehusskolen.
 
I forhold det konkrete forslag sætter skolebestyrelsen spørgsmålstegn ved, hvem og hvordan man vil få håndhævet disse indkørselsforbud ved så mange indfaldsveje kontinuerligt og spørgsmålet er om det vil have den ønskede effekt på sigt. Dertil kommer at forbuddet kun tager højde for morgentrafikken og ikke senere på dagen, hvor børnene forlader skolen for at gå hen til deres fritidshjem. Et indkørselsforbud fra Lersø Parkallé ind ad Bredelandsvej vil skulle give tilladelse til skolens specialklassers taxakørsel. Hvis det besluttes at gå videre med kun dette konkrete forslag, bør man se på, hvordan man kan understøtte bedre, at forældre i bil kan gøre brug af skolens parkeringsplads på den anden side af skolen (ud til Lersø Parkallé). Her har flere forældre ytret, at det er svært at komme ind og ud pga. meget tæt trafik. 
 
Overordnet set mener skolebestyrelsen, at forslaget om at begrænse kørsel i tidsrummet kl. 7.30-8.30, ikke kan stå alene. Trafikforholdene især på Bredelandsvej er alt for kaotiske med parallel parkerede biler på begge sider og kørsel i begge retninger. Disse forhold tilgodeser ikke de bløde trafikanter, og hvis indkørsel forbuddene ikke overholdes, vil trafikken fortsætte med at være uoverskuelig for skolebørnene. 
Der er derfor brug for at få implementeret flere forskellige løsninger, der sikrer trygge skoleveje både om morgenen og senere på dagen, hvor 0-3. klassesbørnene bevæger sig ned ad Bredelandsvej til deres fritidshjem.
 
Vi foreslår derfor, at der også gøres følgende:
 
- Der skabes en ensretning af Bredelandsvej fra Lersø Parkallé ned til Keldsøvej 
- Der optegnes et stort fodgængerfelt og opsættes meget mere og bedre belysning i t-krydset foran skolen på Bredelandsvej (ved Bolandsvej). 
- Der opsættes skiltning med “forbudt parkering" i samme t-kryds.
- Der opsættes skiltning med “kør forsigtigt pga. skole" både på Bredelandsvej og på Lersø Parkallé
- Der etableres vejbump henad Bredelandsvej og en indsnævring af Bredelandsvej foran skolen for at forhindre mulighed for parkering netop der.
- Der etableres cykelsti ned af Bredelandsvej.
 
På vegne af Skolebestyrelsen på Lundehusskolen,
 
Karen Mette Fog Pedersen, bestyrelsesmedlem