Oprettet: 28. oktober 2021
Svarnummer:
12

Indsendt af

jens tommerup

Virksomhed / organisation

NYHAVNSGRUPPEN

Postnr.

1253

By

københavn k

Høringssvar

Nyhavsgruppen har med interesse læst oplægget, men vi har med nogen undren konstateret, at man i redegørelsen kun i meget lille omfang inddrager havnen som transportvej. 

Det har flere gange i tidens løb været fremme, at såvel badeområder som anden fritidsbrug af vandet kan være til fare for udøverne af denne brug, hvis de karambolerer med f.eks. havnebusser, turistbåde og anden kommerciel sejlads. De endenlige regler for havnens brug, bør for alle parters sikkerheds skyld tage højde for de farlige situationer, der kan opstå.

Med hensyn til badeområder henviser vi til vore tidligere udtalelser om badeområder ved Havnegade og Ofelia plads.

Det ser ud til, at miljø og forurening bliver udslagsgivende for det fremtidige arbejde med at udvikle København. Det kan derfor undre, at der ikke har været forslag til, hvorledes de mange havneområder kan bruges som transportveje. Det ville derfor være rart at få undersøgt, hvor meget af varetransporten i København, der kunne flyttes over til el-dreven transport i havnen. 

Overordnet set ligger mange virksomheder, hoteller og offentlige institutioner (f.eks.Christiansborg og Nationalmuseet) med adgang til havnen, og kunne leverancer af f.eks. øl, vand, og hvad disse virksomheder ellers har brug for til deres daglige drift blive flyttet fra vejene ned på vandet og derfra videre på små eldrevne lastbiler, burde det kunne mindske bådeluftforureningen og de trafikale forstoppelser i områderne omkring havnen og middelalderkvartererne i  København.

Lokalplan 512 fastlagde efter et stor forarbejde mellem myndigheder, institutioner, handlende, skibene og lokale beboere regler for fri kajområder så offenltlighedens adgang til havnen og udsigtsforholdene over denne var sikret. LOKALPLANTILLÆG NR. 1 ødelagde desværre muligheden for den fri adgang i dele af Nyhavn. Nyhavnsgruppen vil derfor opfordre de snart nyvalgte politikere til at revidere den ændrede lokalplan, så udsigten til havnen og den fri adgang til kajen igen bliver mulig.