Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig

Oprettet: 4. maj 2021
Svarnummer:
548

Indsendt af

Ulrik Bandak

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Københavns Kommunes planer om at inddrage yderligere grønne arealer er imod de politiske ambitioner om at gøre København til den førende grønne storby i verden. København har færre grønne arealer end andre sammenlignelige hovedstader og derfor bør I gøre mere for at bevare de grønne arealer. 

Derudover har Sundhedsborgmesteren i hele forløbet oplyst om at antallet af patienter på Diabetescenter maksimalt skulle være 2000, nu er dette tal hævet til 2800 uden at der er foretaget konsekvensberegninger for luftkvalitet og trafikale forhold i de små gader i området. Som borger opleves det uvederhæftigt at blive inddraget i en proces, hvor borgmesteren konsekvent giver urigtige oplysninger og når det endelige beslutningsoplæg foreligger hæver tallene betragteligt. Den politiske aftale om budget 2019 er indgået i forhold til et diabetescenter og denne præmis er nu ændret substantielt. På den baggrund kan aftalepartierne ikke længere være bundet af den aftale, når SF alene har ændret i forudsætningerne.

Vi ønsker som naboer til et af de tættest bebyggede områder i København at de grønne områder bevares, samt evt. nyudvikling sker, således at det skaber merværdi til lokalområdet. Der er allerede bygget et stort forskningstårn (Panum) på 80 m, samt et cancer-center i området, som tjener hele København. Derfor ønsker vi at den eksisterende bygning i Møllegade bliver restaureret og brugt til et lokalt formål og ikke til endnu en fælles funktion for hele byen, som skaber yderligere trafik og forurening.