Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig

Oprettet: 28. april 2021
Svarnummer:
231

Indsendt af

Maja Höhn

Postnr.

2500

By

Kbh SV

Høringssvar

Jeg kan ikke bakke op om forslaget om byggeri i de Gamles By. Der er så få grønne områder på Nørrebro, som er med til at skabe liv og luft i en ellers tætbebygget bydel. 
Der foreligger op til flere argumenter imod byggeriet. Eksempelvis:

 

  • Øget biltrafik (ifølge Rambølls analyse i størrelsesorden 20-30%) i et område præget af beboelse og børneinstitutioner.
  • Reduktion og klar forringelse af et dejligt grønt byrum (æblelunden).
  • Manglende synergieffekter modsat en placering ved Bispebjerg Hospital.
  • Gener i forbindelse med selve byggeriet.
     

Behovet for grønne arelaer er - som jeg ser det - simpelthen større.  At København skal have et nyt diabetescenter er helt reelt. Det nuværende forslag til diabetes centrets placering indebærer dog nedrivning af den faldefærdige med arkitektonisk spændende og bevaringsværdige Materialgården samt farvel til den fantastiske æblelund bagved, som uden tvivl vil blive både reduceret og totalt forandret i udtryk. Derfor opfordrer jeg hermed kommunen til at genoverveje den foreslåede placering og i stedet gentænke udnyttelsen af dette unikke sted med ægte respekt for dets mange kvaliteter og muligheder. Man kunne overveje at bygge på andre, tidligere byggegrunde og ikke de grønne områder. Forslag kunne være DSB-grunden ved Rovsinggade eller Vingelodden.