Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig

Oprettet: 27. april 2021
Svarnummer:
203

Indsendt af

Anne Beck Christensen

Postnr.

2200

By

Kbh N

Høringssvar

Fordelene ved grønne områder i byerne er utallige - og set i lyset af "klodens tilstand" bør det være fuldstændigt indlysende for enhver politiker, at vi ikke længere nedlægger grønne kvadratmeter i vores by. 

Grønne områder er bl.a. med til at øge luftkvaliteten og med til at modvirke den globale opvarmning (mange bække små!). De grønne områder har også betydning for borgernes mulighed for bevægelse, og studier har gennem snart mange år påvist, at natur og grønne områder er en vigtig ressource i vores hverdag i forhold til stress og almindeligt velbefindende. Derfor bør vi snarere sørge for at få mere grønt ind i byerne, end mindre, hvis vi ønsker at forebygge velfærds-/livsstilssygdomme - som fx diabetes 2!

De Gamles By bliver dagligt brugt af rigtig mange af bydelens beboere - fra de mange små børne- og vuggestuebørn, der har brug for at udvikles gennem mødet med det nærmeste, vi kommer "natur" her på Stenbroen - og det er ingen hemmelighed, at der er blevet flere institutioner i De Gamles By, mens der er blevet færre kvadratmeter tilbage at boltre sig på - til de ældre mennesker, der bor derovre, som har brug for at kunne gå ture i deres nærområde uden fare for at blive kørt eller "gået ned" ude på de ofte meget trafikerede veje i bydelen. Vores unge mennesker mødes derovre efter skole, når vejret er godt - vi har ikke villahaver her, hvor man kan mødes med sine venner, så de grønne områder tjener en vigtig funktion som mødested. Hundelufterne går tur, løberne finder et sted at løbe, væk fra trafikken... osv.

Ydermere har ikke mindst det seneste år vist et stort behov for udendørs grønne arealer - det har til tider været nærmest problematisk i en bydel som Nørrebro, med hovedstadens færreste grønne kvadratmeter pr indbygger, at finde et ledigt grønt sted at sætte sine ben! 

Ingen kan være imod et Diabetescenter og gode skoler - men grønne kvadratmeter er kommet for at blive!