Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig

Oprettet: 18. april 2021
Svarnummer:
63

Indsendt af

Erdogan Mert

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

De Gamles By.

Nørrebro er et tæt befolket område ift. andre områder i byen. Vi har i forvejen ikke så mange grønne parker. Vi har brug for små åndehuller. De Gamles By er en af de få åndehuller hvor vi trækker vejret -og det er et samlingssted, hvor alle på tværs af alder og køn kan mødes i de grønne områder, der ellers er mangel vare på Nørrebro.

I De Gamles By’ have ligger der et plejehjem og nogle husrækker med ældreboliger. i de fleste steder i Haven åbnet op for områdets beboere, institutioner og skolers børn -og det summer dagligt af liv. Men haven er med årene blevet meget mindre. Fordi man her byggede nye intuitioner -og placeret kommunale faciliteter. De nye bygninger har gjort gevaldige indhug i De Gamles Bys have.

Prognoserne viser at børnetallet i området vil ikke stige markant i de kommende år. Derfor er det uforståeligt at bygge ny skole på De Gamles By grund når de nærliggende skoler ikke er fyldt op. Hvorfor investerer man ikke i de eksisterende skoler- der giver dem et fagligt løft og et godt ry i stedet for.

At bygge et kæmpe diabetescenter i området er en ren marginalisering af folk på Nørrebro. Fordi de ikke er mere udsætte for de diabetesproblematikker end den øvrige befolkning i Kbh.  En almindelige borger, der bor på Nørrebro, lever ca. 7 år kortere end den øvrige befolkning.  Det skyldes primært at området er tæt befolket og der er alt for få grønne områder. At bygge et kæmpe diabetescenter i området vil totalt spolere de eksisterende grønne områder, sociale samlingssteder for beboer og skabe meget mere støj og trafik i området.

Jeg vil gerne derfor opfordre BR til at tage planerne om at bygge hhv. en folkeskole og et diabetescenter af bordet. Vi vil have lys, luft og grønnere pladser.

Mvh.  Erdogan Mert