Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig

Oprettet: 12. april 2021
Svarnummer:
48

Indsendt af

Astrid Frydensberg

Virksomhed / organisation

Privat

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Jeg er imod Lokalplanen for De Gamles By, som vil medføre at et af de få grønne pletter på Nørrebro vil forsvinde til fordel for byggeri, der med fordel kunne placeres et andet sted, hvor det også rent logistisk vil give mere mening (lokalområdet kan slet ikke rumme alle de biler, der vil komme til i form af besøgende til diabetescenteret, jf. rapport nævnt i tidligere høringssvar).    

 

Nørrebro er i forvejen den bydel med færrest grønne m2 per indbygger, og pandemien har med al tydelighed vist, at vi beboere behøver grønne åndehuller. Samtidig er det på papiret Københavns Kommunes ambition at fremme bynatur og biodiversitet. Med det udgangspunkt er det mærkværdigt at vælge at bebygge de få tilbageværende grønne områder fremfor at bygge skole og diabetescenter på alternative lokationer, hvor der i forvejen ikke er grønt.

 

Det er helt uforståeligt, at der ikke er arbejdet mere på en alternativ placering af diabetescenteret. Så vidt jeg er orienteret foreslog Bispebjerg lokaludvalg tidligere i processen et alternativ, som af uvisse årsager blev afvist. Med den løsning kunne der skabes synergieffekter med Bispebjerg Hospital og desuden gøre det lettere at komme til centeret.  

 

Jeg håber inderligt at kommunen besinder sig og tager københavnernes ønsker om og behov for grønne områder alvorligt. Der efterspørges mere grønt og luft i byen. I stedet reducerer kommunen eksisterende grønne områder. Hvorfor?

Der ER altså alternative placeringer for de planlagte byggerier i De Gamles By! For eksempel kunne både diabetescenter og skole flyttes til DSB-grunden, som har 17.000 asfalterede m2, hvor der p.t. ligger et midlertidigt coronatestcenter.