Høringssvar vedrørende Ørestad Syd tillæg 4 - lokalplan 398-4

Oprettet: 3. april 2021
Svarnummer:
11

Indsendt af

Tårnby Kommune

Virksomhed / organisation

Tårnby Kommune

Postnr.

2770

By

Kastrup

Høringssvar

Lokalplanforslaget tillæg 4 til Lokalplan 398, Ørestad Syd, ligger nær Tårnby Kommune. Tårnby Kommune vil gøre opmærksom på de parkeringsmæssige udfordringer, der er ved kommunegrænsen mellem Tårnby og København.    

Lokalplanforslaget for Ørestad Syd giver mulighed for at der kan etableres 2.900 m2 byggeri, der påtænkes anvendt til institutionsformål. I planområdet etableres en handicapplads og seks afsætningspladser for bilister. Dette er et meget begrænset antal parkeringspladser i forhold til områdets anvendelse og størrelsen på byggeriet. Hertil vil langtidsparkering foregår i en afstand af ca. 200 meter i et parkeringshus.

I en afstand af 150 meter øst for lokalplanområdet i Tårnby Kommune, er der udlagt en parkeringsplads til brugerne hos Naturcenter Amager og Kalvebod Fælled. Pga. let tilgængelighed, nærhed til lokalplanforslaget for Ørestad Syd, samt gratis parkering, er det meget sandsynligt, at brugerne af den planlagte daginstitution vil benytte parkeringsarealerne ved Naturcenter Amager fremfor et parkeringshus i Københavns Kommune. Eftersom at Københavns kommune anvender en lav parkeringsnorm, kan dette kan skabe et større pres på de parkeringsudfordringer, der allerede forekommer nær kommunegrænsen i Tårnby Kommune.

Tårnby Kommune vil derfor foreslå, at der i lokalplaner nær kommunegrænsen til Tårnby Kommune tages hensyn, og at parkeringsnormen i disse planer forhøjes for at imødekomme parkeringsudfordringerne, der opstår på tværs af kommunegrænsen.

Vedr. spørgsmål til høringssvaret kan henvendelse rettes til plan@taarnby.dk 

 

Venlig hilsen

René Nava Petersen  

Byplanlægger

 

TÅRNBY KOMMUNE

Plan Byg og Miljø

Amager Landevej 76
2770  Kastrup