Foto af lokalplanområdet Vejlands Kvarter

Fredningstilsynets dispensationsvurdering af kastefacilitet i Fælledparken

Vurdering af om der skal søges om dispensation fra fredningen af Fælledparken til forlængelse af midlertidig hegning af kastefaciliteten

Høringsfrist:

12. november 2018
Indsendt af:
Lartey Lawson
Dato: 12. november 2018
Svarnummer:
7
Virksomhed / Organisation :
Medlem af Østerbro Lokaludvalg (Formand for Fagudvalg for Familie, Børn og unge)
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Jeg mener ikke der grund til denne ansøgning om dispensation som TMF fremføre. Der er beslutning om at gøre kastegårdfacilitet permanent i Fælledparken. Jeg som medlem af lokaludvalget derfor støtte Team Copenhagen og de andre sportsforeninger der vil har en permanent hegning, hvor det muligt for andre borger at kunne benytte faciliten i det omfang det er muligt.
Læs høringssvar fra Lartey Lawson
Indsendt af:
Helle Thulstrup
Dato: 12. november 2018
Svarnummer:
6
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Mine børn har gennem de sidste mindst 10 år dyrket atletik i Sparta. Som en del af disciplinerne hører også hammer- og diskoskast. Disse discipliner er vigtige at dyrke på forsvarlig måde, hvorfor det er rigtig vigtigt at have ordentlige og sikre kastefasciliteter. Samtidig er det vigtigt at dyrkere af disse discipliner kan dyrke dem i umiddelbar nærhed af træningsfaciliteterne for de andre discipliner. Det gælder både hvis man specialiserer sig i kast, såvel som hvis man er en såkaldt mangekæmper, der skal træne mellem 7 og 10 discipliner. Atletik er på mange måder en individuel sportsgren, men ved at dyrke det i en klub kan man være tilknyttet klubben på træningsmæssigt såvel som socialt. Værdien af klubben og fællesskabet med de andre atleter skal ikke undervurderes. Både atletikklubben Sparta og KIF bruger kastefaciliteterne i fælledparken, og begge klubber har deres klubhus og omklædningsforhold på atletikstadion. Det er vigtigt at kasterne ikke ekskluderes fra fællesskabet. Især for ungdomsatleterne er fællesskabet en væsentlig del af at dyrke kast. Atletik er i forvejen ikke blandt de største sportsgrene, og det vil være ødelæggende for fællesskabskulturen at fjerne kasterne fra resten af klublivet. En del af kasternes træning foregår nu sammen med de andre atleter, og det vil være uheldigt at træningssamværes ødelægges. vis der kan laves et kompromis, fex med digital låsning af kasteområdet på træningstidspunkter, og så offentlig adgang resten af tiden, vil det være en rimelig løsning, selvfølgelig så træningsudstyr kun bruges på ordentlig vis. Jeg håber meget, at man vil finde en løsning, der tilgodeser, at alle atletikdiscipliner kan dyrkes i umiddelbar nærhed af hinanden.
Læs høringssvar fra Helle Thulstrup
Indsendt af:
Michael Thulstrup
Dato: 12. november 2018
Svarnummer:
5
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Vigtigt at kastegården bevares i nærheden af Østerbro stadion og Sparta Atletik Klub. Vigtigt at sammenhæng mellem kasterne, træning på stadion og Sparta Hallen er fysisk på hinanden. Ved at kastegården åbnes når den ikke benyttes af kasterne er en god ide i forhold til fredning.
Læs høringssvar fra Michael Thulstrup
Indsendt af:
Peter aagaard
Dato: 12. november 2018
Svarnummer:
4
By:
Kbh ø
Postnr.:
210
Banen fylder et kæmpe areal, som anvendes minimalt og af meget få mennesker. Det er problematisk og bør udnyttes mere hensigtsmæssigt.
Læs høringssvar fra Peter aagaard
Indsendt af:
Leif Chr. Mikkelsen
Dato: 12. november 2018
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
Team Copenhagen
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Team Copenhagen bakker op om SPARTA´s høringssvar vedrørende kastegård i Fælledparken.
Læs høringssvar fra Leif Chr. Mikkelsen
Indsendt af:
Sparta, KIF, DGI Storkøbenhavn, Dansk Atletik Forbund (elitekraftcenter Øst)
Dato: 11. november 2018
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 3
By:
København Ø.
Postnr.:
2100
Se vedhæftede høringssvar med tilhørende bilag.
Læs høringssvar fra Sparta, KIF, DGI Storkøbenhavn, Dansk Atletik Forbund (elitekraftcenter Øst)
Indsendt af:
Iben slothravn
Dato: 9. november 2018
Svarnummer:
1
By:
Kbh ø
Postnr.:
2100
Hej Jeg har mange gange tænkt på hvem man skulle råbe op i forhold til kastegården. Nu har jeg så chancen. Jeg syntes at kastebanen i Fælledparken KUN skal kunne benyttes af atletikudøvere, jeg syntes personligt ikke at det giver nogen mening at have en kastegård som lige nu bliver brugt som hundetoilet. Så kan man ligeså godt om konverterer det til hundegård. Selv om der ligger en hundegård 30 m væk . Hammer og diskoskastere skal kunne have deres kastegård i fred uden at skulle være nervøs for at træde i, eller at deres redskaber skal smøres ind hundenes efterladenskaber. Mvh. Iben Sloth ravn Sendt fra min iPhone
Læs høringssvar fra Iben slothravn