Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Ny Østergade - lokalplan

Oprettet: 15. februar 2018
Svarnummer:
8

Indsendt af

Morten Boll

Virksomhed / organisation

Boll+, Bygherre på grunden

Postnr.

1316

By

København K

Høringssvar

Som bygherre er jeg glad for den fine opbakning fra lokalområdet samt Lokalrådet for at få færdigjort Ny Østergade / Store Regnegade med et byggeri af den størrelse og karrakter, som har været forelagt offentligheden. Der er generel enighed om, at parkeringspladsen har skæmmet og holdt kvaliteten af lokalområdet nede. Ved gennemsyn af høringssvarene har vi følgende overordnede bemærkninger: -Vedrørende de planlagte butikkerne i gadeplan, er det bestemt bygherres intension, at de bliver udlejet til flere mindre udvalgsbutikker, til nøds til en større udvalgsbutik. Der er dermed ingen ønske om at leje ud til restauranter, barer og natklubber, da der er tilstrækkelig dækning af disse typer af erhverv i lokalområdet. Samtidigt er dette ikke særligt forenligt med de kommende beboere og naboer i området. -Ønsket om almeneboliger i byggeriet er ikke fysisk muligt. Vi taler om, at der er planlagt 19 til 21 boliger i projektet, hvoraf de 5 boliger i så fald skulle være almene. Det vil betyde, at der i samme opgang er to beboerforeninger, og da hele ejendommen vil blive en samlet udlejningsejendom, er det umuligt at se dette kan lade sig gøre. Det er samtidig ikke muligt at få noget boligselskab til at overtage en så lille administrativ enhed på 5 lejligheder. Det sidste er, at med denne svære byggeplads, og de ambitioner som der er til byggeriet både fra Københavns Kommune, lokalområdet og bygherren, vil det ikke være muligt at bygge almene boliger på dette sted inden for rammebeløbet. -Med hensyn til lysforholdene, ligger den planlagte ejendom nærmest perfekt med Ny Østergade stik syd, for ikke at tage dagslys fra genboer og naboer, dette anvises i fremlagte lysdiagrammer. Gårdrummene i den planlagte ejendom er skåret meget bevidst, netop for at tilvejebringe lys til den ene gård, som ellers kunne blive berørt, ellers læner ejendommen sig mod nabogavle, som i forvejen kaster skygger. -Tagterrassen skal bruges som friareal for beboerne og ikke for butikkerne. Det betyder, at butikkernes personale ikke har adgang, og terrassen vil dermed ikke blive brugt kommercielt. -Med hensyn til tilkendegivelser om arkitekturen og dermed husets udtryk, er det svært at imødekomme alles synspunkt, og dette forhold er meget subjektivt. Men det samlede hold bag byggeriets klare ambition er at tilføre området en ejendom, som giver noget tilbage til byen og samtidigt afspejler de bedste eksempler på Ny Østergades lethed og elegance. Dette indebærer også at forholde sig til vinduesrytmer og fremspring i facader, hvor det er vores klare opfattelse, at flere af de bedste eksempler på ældre byggerier i indre by også har karnapper eller ligende. Vi arbejder ud fra designparameter, at dette hus ikke skal være tidstypisk, da det både skal indarbejde historiske og nutidige elementer i designet. Resultatet skulle gerne ende med en ejendom som menigmand kan forstå og synes er smuk.