Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Omlægning af dyrere pladser til billigere
Oprettet:
4. februar 2015
Svarnummer:
2
Indsendt af
Morten Sax Nielsen
Virksomhed / organisation
Landinspektør Sax Nielsen
Postnr.
2700
By
Brønshøj
Høringssvar
Københavns Kommunes digitale høringsportal
Høringssvar vedr. Omlægning af dyrere pladser til billigere
I kommunens nyhedsbrev nr. 2 2015, Fremtidens Fritidstilbud, fremstilles to fordelingsmodeller, der skal vise fordelen ved at ændre den nuværende struktur. Strukturændringen motiveres med et ønske om at flytte omkostningerne fra bygninger til børn.
…fra bygninger til børn, som om bygningerne ikke var en del af rammerne, en del af det miljø børnene færdes i. Miljøet, og omgivelserne er vigtige.
Uden et spare motiv, bæres ændringen frem under den forudsætning, at børnene vil trives og udvikles bedre i større institutioner. Det er der næppe videnskabeligt belæg for at påstå.
Som selvstændig erhvervsdrivende i København, er fleksibilitet et væsentligt konkurrenceparameter. Jeg udøver mit erhverv overalt på Sjælland og derfor er jeg og min familie dybt afhængige af vort lokale fritidshjem, Smørblomsten. Fra begyndelsen så jeg primært Smørblomsten som en pasningsmulighed, men jeg har efterhånden fattet, at intet i den lille institution sker uden en gennemtænkt strategi for det heles vel. Børnene lærer at tage ansvar for hinanden og for sig selv. Der er plads til forskellighed. Alle kender alle, og ingen bliver glemt i mængden. Der er ingen, der bare går hjem, efter et kryds i en bog. Der er altid tjek på børnene. De ansatte brænder for vore børn. Det ved jeg. Det gør mig tryg og jeg betragter institutionen som en samarbejdspartner og en væsentlig del af min datters liv.
Børn er vor fremtid. De børn, der i dag bruger fritidstilbuddene, skal i en nær fremtid bære vort samfund videre. De skal konkurrere i et globalt marked. De vil blive de få, der skal forsørge de mange. Hvis vi skal gøre os fortjent til deres omsorg, så må vi vise dem, at vi er det værd. Vi kan ikke være bekendt blot at sende dem til opbevaring til de bliver 18 år. De kan godt forstå, hvad der sker, når vi ændre strukturer ”fra bygninger til børn”.