Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Livgardens Kaserne - lokalplanforslag ikke vedtaget
Oprettet:
8. marts 2013
Svarnummer:
126
Indsendt af
charlotte pers
Postnr.
1302
By
København
Høringssvar
Lokalplanen omfatter et område af maximal kulturhistorisk værdi for det danske folk.
Området er en af Danmarks største turistattraktioner.
Det er et af de vigtigste rekreative områder for Københavns befolkning og de besøgende turister.
Det er vel derfor området er fredet og omfattet af fortidsmindebeskyttelse.
Det burde vel være begrundelse nok for ikke at bygge et øvelokale for 36 musikere og et opholdssted for haveredskaber eller lign.på dette sted.
Når man står på jorden ( og ikke fra 4. etages højde som det er vist i lokalplanen) vil dette hus ødelægge fantastiske udsigter til de smukke rækker af huse i de omgivende gader, til Rosenborg og til den gamle kaserne. Dette uanset om man befinder sig i Gothersgade, Kongens Have, ved Rosenborg eller Kronprinsessegade.
Huset vil kaste skygge ( I lokalplanforslaget er skyggevirkningen om aften kun angivet på den dag i året hvor solen står højest ) i dette eller så smukke åbne og solrige område.
Kongens Have er et haveanlæg fra begyndelsen af 1600 tallet. De senere år har man gjort en prisværdig indsats for at føre anlægget tilbage til de oprindelige. Et amfiteater hører til i Middelhavs-området også pga. klimaet.
Begrundelsen for at bygge huset er at bevare arbejdspladser. Er alternativet til bygningen virkelig at nedlægge Livgardens Musikkorps ? Det er ikke til at tro at man ikke kan leje en lille koncertsal i København. Men nu er ikke blot Sct. Andreas Kirke men også Sct. Pauls Kirke blevet ledige. Oplagte muligheder. Fem minutters march fra kasernen.
Eller hvad med Kastelskirken der er tilknyttet hæren. Der er kantinen lige ved siden af.
Det virker nogle gange som om at det i disse krisetider er blevet nemmere for pengestærke at få dispensation/lov til at bygge hvad og hvor de vil, mod at de så som et plaster på såret til befolkningen leverer en renovering af en plads, et amfiteater, beplantning eller lign.
Er der ikke nogle lokalpolitikere, nogen byplanlæggere , arkitekter o.lign. der vil kæmpe for at indre by vedbliver at være et sted hvor der tænkes på de mange mennesker der færdes her stadig skal kunne se vandet, hvor der ikke bygges i de parker der er så hårdt brug for i København og hvor åbne lyse pladser og skønne udsigter og arkitektur bevares. Alternative indtjeningsmuligheder til byggeri kunne være turisme, møder, konferencer kulturelle events o. lign.