Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Restaurations- og nattelivsplan
Oprettet:
1. juni 2017
Svarnummer:
61
Indsendt af
Svend Hugo Madsen
Virksomhed / organisation
Stræderne og Strøgets Beboerforening
Postnr.
1466
By
København K
Høringssvar
Høringssvar til Københavns Kommunes Udkast til Restaurations- og Nattelivsplan fra Strøget og Strædernes Beboerforening.
Vi sætter pris på kommunens udspil og kan i det væsentlige tilslutte os høringssvaret fra Indre Bys Lokaludvalg.
Efter nærlæsning af høringsmaterialet skal det bemærkes, at begrebet, "beboerforening" end ikke er anvendt 'en eneste gang i materialet. Det må understreges, at beboere og deres repræsentation i beboerforeninger er såvel legale som legitime interessenter i nattelivet. En anerkendelse af dette synspunkt må betyde, at såvel Plan som Handlingsplan gennemskrives med dette synspunkt for øje, således at det endelige resultat bliver en mindre ensidig og mere balanceret Plan og Handlingsplan.
Hertil kan føjes, at beboerforeninger kan optræde som væsentlige informations- og kommunikationskanaler i kommunens bestræbelser på dialog med kommunens borgere og beboere.
Begrebet, "Festen i gaden" har næsten opnået ikonisk status. Som HORESTA er vi enige i, at "Festen i gaden" er en væsentlig kilde til de gener, som beboere i København udsættes for, dog med den tilføjelse, at der fremadrettet ønskes en nærmere udredning af fænomenet, "Festen i gaden" i al sin kompleksitet. En helhedsbetragtning forekommer os nødvendig. Hvad er det? Årsager til og virkninger af og mulige konkrete og koordinerede tiltag i forlængelse heraf.
I vores nærområde vil vi som eksempel pege på Vandkunsten som et tiltagende belastet og komplekst område pga af mange sammenfalde forhold. Området mellem Strøget og Nørreport Station (eks. Vestergade og Gothersgade) har af særdeles gode grunde påkaldt sig opmærksomhed. Med den foranstående åbning af en metrostation på Gl. Strand må det forudsiges, at belastedeområder i tiltagende grad vil sprede sig til også at omfatte den anden side af Strøget. En fremadrettet, forebyggende indsats her vil ikke blot kunne betyde en by med "kant", men også en by på "forkant" med den "destruction", som mange beboere dagligt føler sig handlingslammede overfor.