Luftfoto af lokalplanområdet

Teglværkshavnen tillæg 9 - lokalplanforslag

Lokalplanen vil gøre det muligt at etablere en kirke samt en daginstitution og idrætshal.

Høringsfrist:

27. september 2017
Indsendt af:
Thomas Heie Nielsen
Dato: 19. september 2017
Svarnummer:
6
By:
København
Postnr.:
2450
Min bekymring går på skitserne nederst på side 28 i forslaget til ændring af lokalplanen. Institutionen ser på skitserne MEGET voldsom ud. Det virker meget "kasset", klodset og kantet ud. Jeg er stærkt bekymret for at institutionen skal komme til at "skygge" for kirken, lige ved siden af. En kirkebygning, som den der er ved at blive etableret fortjener plads og omgivelser. Den fortjener ikke at blive opført lige op og ned af en klods. En kirke, skal stå og bestå i hundreder af år. Arkitekturen på kirken er enormt visionær, modig og i det hele taget åben. Kirkens arkitektur tager udgangspunkt i, at tilføre området noget mere end blot en bygning. Man kan se på kirken. Man kan gå på kirken. Man kan stå på kirken. Arkitekturen er noget man kan bruge og ikke blot noget der er. Skitserne til instutionen ser triste ud og meget monotone og voldsomme. Det må aldrig blive sådan, at institutionen kommer til at skæmme kirken eller klemme kirken ind i triste og trætte omgivelser. Jeg anmoder kommunen, politikere, embedsmænd, byplanlæggere, arkitekter, ingeniører m.m. om at tage dette hensyn til kirken, når de endelige tegninger til institutionen skal opføres. Kirkens profil og udtryk kendes allerede. Så ville de være flot, hvis man kan designe en institution, som spiller med - ikke mod - kirkens arkitektur. TAK.
Læs høringssvar fra Thomas Heie Nielsen
Indsendt af:
Metroselskabet
Dato: 19. september 2017
Svarnummer:
5
Vedhæftede filer: 2
Virksomhed / Organisation :
Metroselskabet
By:
København S
Postnr.:
2300
Venligst se vedhæftede brev samt besigtigelsesplan.
Læs høringssvar fra Metroselskabet
Indsendt af:
Morten Filskov Knudsen
Dato: 5. september 2017
Svarnummer:
4
By:
København SV
Postnr.:
2450
Vi er nået til det punkt, hvor det bør retfærdiggøres hvorfor der skal bygges ene kirke, og ikke hvorfor ikke. Hvad end kirken måtte have af kulturelle formål, så kan andre tilsvarende og langt mere bredt favnenende bygninger kunne gøre det samme. Der er ingen grund til kirker i den nye del af Sydhavnen. Alderen og trosretningen (og den generelle apati der er overfor Folkekirken og religion i det hele taget) på dem der bor i området, gør, at det er et rigtig dårligt valg for området og spild af plads. Det kan gøres bedre, håber jeg.
Læs høringssvar fra Morten Filskov Knudsen
Indsendt af:
Andreas Mouritsen
Dato: 3. august 2017
Svarnummer:
3
By:
København SV
Postnr.:
2450
Jeg forstår ikke behovet ikke behovet for at bygge en kirke i det område. Det er en ærgerlig udnyttelse af området da det eller vil være et fantastisk område til kulturelle tiltag og være i stand til at skabe noget liv i området. Det er ærgerligt at bruge dette på en bygning, som risikerer ikke at blive brugt og som derudover overskrider højden for byggerier i det områder.
Læs høringssvar fra Andreas Mouritsen
Indsendt af:
Julie Olsen
Dato: 5. july 2017
Svarnummer:
2
By:
København SV
Postnr.:
2450
Det er meget positivt med udendørs lege- og motionareal, som jeg håber bliver offentligt tilgængeligt, ligesom det er på Skolen i Sydhavnen, hvis ikke endda mere. Til gengæld har jeg meget svært ved at se behovet for en ny kirke? De få der måtte ønske at benytte en kirke, kan vel fint anvende en af de eksisterende kirker? Tænk hvor mange gode kulturtilbud der kunne være, på det areal I tiltænker en kirke, som ikke vil blive anvendt? Ærgerlig udnyttelse af områdets areal.
Læs høringssvar fra Julie Olsen
Indsendt af:
Christian Grue
Dato: 4. july 2017
Svarnummer:
1
By:
København sv
Postnr.:
2450
Jeg syntes det er positivt at der udvides med flere institutionspladser da det er en mangel i området. Ang. Legepladsen arealet på toppen af bygningen, så håber jeg at der bliver adgang til denne i weekender og om aftenen, da den slags også er en mangelvare i området. Jeg håber at i lader bygherre inspirere af motionstaget i Nordhavnen
Læs høringssvar fra Christian Grue