Høringssvar vedrørende Bragesgade tillæg 1 - lokalplan 258-1

Oprettet: 15. september 2021
Svarnummer:
4

Indsendt af

Alexander Sjöberg

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Det er fornuftigt at bygge flere boliger i København og på Nørrebro. Vi mangler plads til flere mennesker, og København er Danmarks bedste by.

Men det er vigtigt, at der bliver bygget både alment, at der er fokus på familieboliger, og at de er til at betale.

Alt for mange boliger, både eje, men i allerhøjeste grad også leje, er for dyre. Så dyre, at almindelige mennesker ikke kan bo i byen.  Min familie og jeg ser os selv som Nørrebro/Nordvest-beboere, men vi står snart overfor at måtte flytte fra vores netværk og institutioner, fordi det ganske enkelt ikke kan lade sig gøre at finde et sted at bo.

Vi har ellers både (gode) og relativt vellønnede faste jobs som hhv. journalist og lydtekniker, vi kan låne flere millioner i banken, samt lægge et pænt beløb hver måned i leje. Men det er ikke nok. Det er efterhånden en illusion, at København er for alle, og jeg bliver stadig mere desperat over, hvad i alverden vi skal stille op, fordi vi ikke nåede med på en forældrekøbsbølge eller satsede, da markedet var mere overkommeligt for 4-5 år siden. Jeg føler mig dum og som en andenrangsborger, og det er ikke rimeligt, når min familie både bruger byen og arbejder i og for den. 

Så gør noget aktivt for, at disse nye boliger på Bragesgade samt andre boliger bliver til at betale. Det er helt normalt at se nye boliger ende på 15.000 kr/md i leje. Og vi snakker ikke prangende byggerier, men ganske almindelige boliger. Det bør ikke være en normalpris. Det er ganske enkelt for meget. Hvordan skal sygeplejersker, politifolk, kommunalt ansatte og andre "almindelige" mennesker følge med? Det er løbet løbsk.

Tak for jeres tid, 

Vh Alexander