Oprettet: 8. juli 2020
Svarnummer:
4

Indsendt af

Margit Møller Bonde

Postnr.

2500

By

Valby

Høringssvar

Jeg er ejer af et dejligt rækkehus på Poul Reumerts Vej i Valby. Byggeriet bliver dermed vores nærmeste nabo.

Lad mig slå fast, at vi bakker op om en forskønnelse af området og heller ikke har noget imod at få genboere, i stedet for den nu tomme bygning. Men det er højden på de nye bygninger der især bekymrer os. 

Da vi købte huset fremgik det ikke af lokalplanen at der ville være udsigt til at bygningerne måtte blive højere. Dette var derfor vores udgangspunkt ift. soltimer. Ift. oplægget har jeg og min familie følgende bekymringer:

1) Mindre lys. Den ekstra forskudte etage betyder at vi får færre soltimer ud fra de skyggediagrammer vi har set. Vores have og dermed vores køkken-alrum vil miste betydelig sol, hvis byggeriet bliver højere end det eksisterende. Det er muligvis en bagatel for  bygherre, men det er det ikke for os der lever der. 

2) Jeg synes det er ærgerligt at en høj byggeprocent skal være det tungestvejende ift. himmel, sol og grønne områder. Vi er bekymret over de manglende grønne områder i oplægget. Alt det grønne er på tagene og det er rigtig flot, men det kan vi ikke færdes på, eller se. Hvor skal alle de mange børn lege og spille bold? Hvor skal vi dyrke vores sociale ude-liv, som er en stor del af vores naboskab - her tænker jeg også på de kommende nye beboere.

Der er store smukke grønne træer, plantet lige efter vores huse er opført omkring 2008. Nu skal de fældes. Hvorfor? (Buster Larsens Vej - langs med det kommende byggeri)

3) Øget trafik. Med en ny daginstitution kommer der mere gennemkørende trafik, både biler og cykler. Vi ønsker ikke mere trafik i form af biler forbi vores huse (Buster Larsens Vej mellem rækkehusene og det nye byggeri). Kan man overveje gennemkørsel forbudt? Kan man opretholde ensretningen? Skal vi til at have flere biler parkeret herude? Vi er mange der har et stort ønske om færre biler i vores område. 

4) Til allersidst bekymrer jeg mig om byggeprocessen. Hvordan håndteres støv, svineri, larm og allermest sikkerheden (bakkende lastbiler mv.) for vores børn i perioden? 

JA TAK til nye naboer og flotte bygninger, men IKKE på bekostning af soltimer, grønne områder og trygge omgivelser for vores børn! Kan der ikke findes kompromiser i oplægget så alle beboer, både eksisterende og nye, ikke taber så meget? 

Vi har allerede en god dialog med bygherre, men det er ikke deres hjem det gælder - det er vores! 

Få nyt om høringer

Abonnér