Oprettet: 30. juni 2020
Svarnummer:
6

Indsendt af

Michael Thorup

Virksomhed / organisation

Gammelholm Beboerforening

Postnr.

1053

By

København K

Høringssvar

INDSIGELSE MOD TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN 512, NYHAVN/GAMMELHOLM.

 

Gammelholm Beboerforening finder det uhørt, at et forslag om servering på kajkanten OVERHOVEDET er kommet igennem som forslag.

Fra Fisketorvet til Toldboden er der etableret en helt unik promenadestrækning til glæde for byens borgere og gæster. Her er en enestående mulighed for at møde havnen og byen på samme tid. En storhed som ikke bliver brudt på landsiden af kommercielle udeservering. Serveringssteder vi møder på vandet fjerner ikke muligheden for at slå sig ned på bolværket langs hele strækningen.
En serveringsmulighed ved Nyhavn vil fuldstændig ødelægge promenadens unikke sammenhæng.

Som beboerforening mener vi, at vedtagelse af forslaget vil forringe vores daglige vandreture langs Havnegade videre over Nyhavns Broen, til højre ad Nyhavn, hen over det smukke trædæk ved Skuespilhuset og videre til Amaliehaven og Toldboden.

Forslaget vil give en minimal økonomisk gevinst for byen. Til gengæld vil en vedtagelse ødelægge en unik tanke om friholdelse af kajkanten.

En sidste, men alvorlig, bekymring er den manglende respekt, som forvaltningen udviser ifht. det arbejde, der blev udført af mange interessenter ved udarbejdelse af lokalplan 512. Hvorfor bliver planen ikke respekteret? 
Det er ganske enkelt uforståeligt.

Vi havde muligvis set positivt på en teknologisk landvining eller et unikt kunstværk langs bolværket.
Men vi kan IKKE acceptere en stribe borde med parasoller og fadølsanlæg.

Kom nu ind i kampen, kære forvaltning og politikere!
I skal passe på byen for os alle sammen, så den fremstår smuk, unik. Nu og i fremtiden.

Få nyt om høringer

Abonnér