Høringssvar vedrørende Forslag til helhedsplan for De Gamles By

Oprettet: 16. december 2019
Svarnummer:
143

Indsendt af

Anna Høgh

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Kære politikere

I takt med at byen vokser, bliver de grønne åndehuller endnu mere dyrebare for os, der bor her i den mest befolkningstætte bydel i København.

Jeg har boet på Nørrebro i godt 15 år og har altid følt, at De Gamles By var et af bydelens mest forunderlige og allerbedste grønne områder.

De Gamles By er samtidig et af de mest inkluderende steder, jeg kender, hvor folk i alle aldre kommer: Børn, unge forældre og gamle. Det er et skønt og ufriseret sted, hvor min datter har lært at cykle og køre på løbehjul, og hvor vi har gået ture og hilst på dyrene i Byoasen. Stedet - og den ro, der er, gør en kæmpe forskel for mange i bydelen.

Jeg vil derfor bede jer om, at overveje nøje endnu engang, om De Gamles By nu også er den bedste placering til så store byggeprojekter og institutioner. Det lyder umiddelbart fint med udsigten til en offentlig legeplads ved skolen, men vi er mange, som egentlig bare foretrækker en grøn oase med plads til alle. Er der ikke andre - mindre grønne steder, hvor der kan findes plads til de to institutioner? Steder, hvor en ny skole, også ville komme mere til gavn?

Selvom der nu er forslag om en helhedsplan, er det ikke for sent, at genoverveje byggeplanerne.

I andre bydele koster det dyrt, at etablere nye parker, som fx i den nye bydel ved Nordhavn. Her på Indre Nørrebro har vi et skønt, gammelt område, De Gamles By, som vi ønsker jeres hjælp til at bevare. Jeg håber, at I vil lytte til vores ønske.

De bedste hilser,

Anna Høgh

Få nyt om høringer

Abonnér