Høringssvar vedrørende Englandsvej 51 - lokalplan 592

Oprettet: 3. november 2019
Svarnummer:
28

Indsendt af

Marianne Nielsen

Postnr.

2300

By

København

Høringssvar

Jeg er forbavset, og vred, over at se en lokalplan for ny bebyggelse Englandsvej 51, der vil give en masse nye problemer for kvarteret, og forstærke dem, der er i forvejen. Det er som om man i boligmanglens hellige navn blot vil stuve så mange mennesker sammen på så lidt plads som muligt, og så bare lukke øjnene for fremtiden.
I forvejen var Søren Hvalsøs bilanlæg i sin tid en forgrimmelse og malplaceret.
Jeg er bl.a. forbavset over den planlagte bebyggelsesprocent, der vist svarer til noget på indre Vesterbro, mens vi her taler om et mere åbent , gammelt og grønt område.
Højden på byggeriet er urimeligt høj, og vil skygge især på Vatnavej og Højdevangs Alle. Visuelt vil det blokere en skyline, der er om ikke unik, så dog omkring 100 år gammel, smuk, grøn, med høje gamle træer og med en masse kvalitet, hvad der også glæder andre end de mennesker, der lige bor her, men som nu skal spærres inde åbenbart .

Det var det rent synsmæssige, der vil blive ødelagt for altid.
Så er der trafikken - med så mange nye beboere følger naturligvis en kraftigt øget trafik i et i forvejen presset område.
Det er der ikke tilnærmelsesvis taget højde for med parkeringspladser, parkeringskældre, udkørsler, cykelstativer osv. Dé problemer har man åbenbart tænkt sig at læsse ud i lokalområdet? På fortovene ved den nye bebyggelse? Det holder jo ikke...
Cyklister, bilister fodgængere i alle aldre vil myldre rundt i et farligt, uigennemtænkt virvar.
Det kan ikke heller undgå at forøge de mange piratparkeringer, vi i forvejen oplever på vores villaveje, hvor både beboere, skraldevogne og brandbiler skal kante sig udenom parkerede biler. Jævnligt oplever beboerne, at en eller anden har parkeret sin bil i ens indkørsel, og derefter har taget en taxa til lufthavnen - for at spare dyr parkering i Kastrup. Men også mange daglige parkeringer popper op fra bilejere i etageejendommene op mod Amagerbrogade, eller pendlere.
Som sagt er vores kvarter et meget grønt kvarter, med haver og meget høje træer, der giver en særlig atmosfære, der også tiltrækker mange der kan lide at gå en tur her. Men den tradition blæser det nye byggeri åbenbart på. Hvor et velgennemtænkt og mindre sammenpresset byggeri kunne have givet boliger, samtidig med at det nye smelter sammen med det gamle. Det kommer til at forme sig stik modsat her.
Antallet af plantede træer og øvrig grøn beplantning i lokalplanen er utilstrækkelig og nærmest til grin. Det virker som et tyndt lag glasur, der skal få den oversmarte lokalplan til at glide ned, formentlig så en eller anden driftig bygherrer kan tjene kassen, og derefter glemme alt om, hvordan han eller hun har smadret et kvarter. Det er ikke særlig venligt overfor beboerne.Hverken de gamle eller de nye.

Få nyt om høringer

Abonnér