Oprettet: 9. juli 2020
Svarnummer:
15

Indsendt af

Troels Bager

Postnr.

2500

By

Valby

Høringssvar

Jeg stiller mig tvivlende over for forslaget om "Skolestruktur i fire bydele med nye skoler - skolestruktur i Valby".

Til at starte med synes jeg at høringsperioden er lagt på et dårligt tidspunkt - grænsende til frækt. Coronanedlukningen og den efterfølgende ferieperiode har betydet, at vi ikke kunne nå at organisere en debataften mellem Borgermødet på Lykkebo skole og inden feriestart. Vi ville gerne have haft en debataften med forældrene, som bliver påvirket af dette, da vi ikke kom til bunds i spørgsmålene på Borgermødet på Lykkeboskole. Jeg synes ikke man kan være høringsperioden bekendt.

Politikkerne snakkede meget om skoleveje på Borgermødet. "Bro over folehaven" blev nævnt hele tiden. Men det er vigtig at forstå, at det ikke kun handler om en bro over folehaven. Det handler også om biler der bakker ud over cykelstier, helt manglende fortov, dårligt reguleret kryds, osv.  Hvis man ikke formår, at få disse basale sikre trafikforhold på plads bør man sløjfe planerne. Det er MANGE børn, der skal ud i trafikken med en noget længere skole vej. Det på værst mulige traffikale tidspunkter, hver dag. BUU har et stort ansvar her.

Afstanden til den nye skole vækker undring. Der ligger 3 skoler tættere på Lykkebo skole end Torveporten kommer til. Hansted skole (700 m), Ålhom Skole (1,6 km) og Vigerslev Alle Skole (1,7 km). Jeg forstår ikke, hvorfor Lykkebo skal tilknyttes en skole,  der kommer til at ligge 2,3 km væk. Dette virker uigennemtænkt.

Lykkebo skole har gennemgået en stor udvikling og Søren Friis har virkelig haft fokus på skolen og løftet den. Mange forældre er engagerede og kæmper for at skolen skal virke for dem og deres hverdag. Kunne man måske give dette en chance? Kunne det være at forældre og en leder, der har kæmpet for en god skole, betyder at børnene netop IKKE bliver hevet ud til privat skoler og efterskoler? At Søren Friis' fokus nu skal være på 3 skoler frem for en, og at vi ikke ved, hvad vi får på Torveporten, betyder at jeg som forældre nu føler mig nødsaget til at have en plan B.

Jeg mener, at man bør genovervejer planerne om skoleændringen i Valby, hvis man ikke har et godt svar på disse punkter.

Få nyt om høringer

Abonnér