Oprettet: 16. januar 2019
Svarnummer:
5

Indsendt af

Restauratør Per Møller

Virksomhed / organisation

Hviids Vinstue

Postnr.

1050

By

København K

Høringssvar

En enestående mulighed.

For Københavns Kommune til, at skabe en gade, som vil være et kæmpe aktiv for borgere og turister. Lokalplan 482 fra 2012, lægger op til, at Ll. Kongensgade lukkes for trafik. Der har siden 3. Januar 2010 ikke været gennemgående trafik, heller ikke cykler.
Os der færdes dagligt i området, kan forudse hvilke ulykker det vil afstedkomme, hvis cykler skal krydse den enorme tværgående fodgængertrafik for enden af gaden på Metroforpladsen, det gælder især de turister, der har lånt en cykel på et hotel.
For et par år siden var vi indkaldt til møde hos Indre by Lokaludvalg, dette afstedkom en lang række kreative forslag, bl.a. en elipseformet fontæne, som kunne omdannes til en scene, som skal placeres for enden af gaden v/Metroforplads.
Skiftende ledelser i Magasin, har ønsket, at komme ud i kollonaden med diverse varer, hvilket vil give gaden det sidste løft.
Vi er oplyst om, at forvaltningen ikke p.t. har økonomi til de store renoveringer, Metroselskabet er forpligtiget til, at reetablere gaden, bl. a, den forkert placerede cykelsti i den nordlige side, man kunne således øremærke beløbet fra Metroselskabet, til kommunen finder midler til en egentlig opgradering af Ll. Kongensgade.

Få nyt om høringer

Abonnér