Høringssvar vedrørende Rødegård - Lokalplan nr. 549

Oprettet: 31. december 2016
Svarnummer:
3

Indsendt af

Michael Nørr

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Som jeg husker det, blev vores gård renoveret i 2004, hvorefter de fem ejer/andelsforeninger med tilknytning til gården gik sammen i et gårdlaug om driften af gården. De fem foreninger repræsenterer, så vidt jeg ved ca. 155 lejligheder i alt.

Efter 2004 har vi på mange områder fået en pragtfuld gård, som passer til de nuværende beboeres behov et langt stykke hen ad vejen.
En af de helt store fordele har været at der blev anlagt græs, således at man det meste af dagen kan ligge udenfor og nyde solen fra den østvendte side.
En ulempe efter renoveringen har været, at vi nu ikke længere har en nær så god løsning på cykelparkeringen, som vi havde før renoveringen. Beboerne parkerer deres cykler alle mulige steder i gården, fordi cykelstativerne er underdimensionerede til de 155 lejligheder, som har adgang til gården i dag.

Jeg synes det er en dårlig ide at bygge 38 ungdomsboliger hos os. Det gør jeg af flere grunde:

For de nuværende beboere kan det kun betyde en forringet gård - mindre sollys, flere cykler, mere dagrenovation og alt andet lige mere 'fest og larm'.

For os, der ejer vores lejlighed, vil det formentlig også betyde en forringelse af ejendomsværdien - eller i hvert fald et større besvær med at sælge vores lejlighed. For nogle år siden, da jeg overvejede at flytte herfra, havde jeg kontakt til flere ejendomsmæglere som fremhævede gårdens lys og indretning som et væsentligt plus.

Det er relativt kort tid siden, at gårdrenoveringen blev foretaget. Jeg synes det virker forkert og 'sjusket' at tilføje et byggeri til gården allerede nu. Det ligger ikke i tråd med de tanker, som arkitekterne bag indretningen af gården havde i sin tid, og planen, som er bragt i høring nu, kan vel næsten kun betyde at gården ved et evt. byggeri bliver yderligere underdimensioneret eller skal renoveres/tilpasses på ny.

Få nyt om høringer

Abonnér