Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Bryggervangen - lokalplanforslag

Oprettet: 24. oktober 2024
Svarnummer:
21

Indsendt af

Kicki

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Jeg vil gerne opfordre til at lokalplanen ikke godkendes i den form den har nu. Det planlagte byggeri har en størrelse som vores ellers dejlige område – efter min mening – ikke kan bære. Det vil forringe kvaliteten af området betydeligt, da en stor del af det lys og luft den nuværende lave bygning giver, vil forsvinde. Den lave bygning skaber en god modvægt til de høje huse omkring (især Danmarks statistik og Magisternes hus). Vi vil ikke længere kunne få et kig til himlen, hvis det planlagte byggeri bliver realiseret. Det ses også tydeligt i de vedlagt skyggediagrammer, at Sejrøgade og Bryggervangen vil blive mørktlagt det meste af dagen. Det spiller en stor rolle i menneskers sundhed og trivsel, at vi har lys og luft, samt træer og grønne åndehuller omkring os.

Det tager livet ud af byen med alle de høje og ensformige huse. Hvorfor kan der ikke være plads til de underlige, gamle, skæve huse som også fortæller en del af kvarterets historie? Og som lige nu rummer mange forskellige tilbud for borgerne i nærområdet (karateklub, dancemaze, Finderskeepers marked, supermarked, osv.) Der bliver i klimaets navn talt meget om biodiversitet, men hvorfor er der ikke også fokus på diversitet i de huse vores by rummer?

Jeg stiller mig også undrende overfor vurderingen af, at 450 boliger ikke vil påvirke området. Der står i planen at der, når byggeriet er færdigt, vil være 1.150 cykelparkingspladser. Hvis man forventer så mange cykler, må man vel også forvente så mange mennesker. Og det synes jeg er rigtig mange ekstra mennesker i et kvarter, som i forvejen er plaget af støj fra især Lyngbyvej.

Klima- og ressourcehensyn

Derudover vil jeg påpege at Københavns Kommune har postet utrolig mange penge i Klimakvarteret, og har modtage en del prestige fra både ind- og udland. Men ved at godkende en ny bygning og endda i denne størrelsesorden, vil det underminere en stor del af denne vision. Vi står i en klimakrise, men byggemastodonter har fortsat kun har en ting for øje: at tjene flere og flere penge. Men vi har ikke flere ressourcer til bare at bygge nyt. Vi kan ikke tillade os at belaste med endnu et kæmpe betonbyggeri!

På Arkitekturens dag den 7. oktober 2024, kom professor Søren Nielsen med 10 bud, hvoraf flere af dem er relevante i denne sammenhæng:

  • Kom ned på jorden: respektér planetens grænser
  • Brug ikke grundsalg som kommunal finansieringskilde
  • Byg ikke flere beton- og murstenskasser
  • Byg ikke flere parcelhuse
  • Riv ikke flere huse ned
  • Byg ikke flere parkeringspladser
  • Sæt blød trafik i centrum og sænk farten
  • Fortsæt den eksisterende bebyggelse
  • Erstat belægninger med grønt og plant træer
  • Fokuser på hygge, det søde, nuttede, sjove, gakkede.

Jeg håber inderligt, at der er nogle fornuftige hoveder, som kan se hvor vanvittigt dette byggeri er, og får revurderet forslaget betydeligt.