Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Luftfoto over lokalplanområdet Bryggervangen

Bryggervangen - lokalplanforslag

Lokalplanen skal gøre det muligt at fastlægge rammer for opførelse af boliger, daginstitution samt et supermarked og serviceerhverv.

Høringsfrist:

25. oktober 2024
Indsendt af:
Anette K.
Dato: 25. oktober 2024
Svarnummer:
26
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Nej tak til en kolossal forringelse af vores dejlige klimakvarter. Vi var en del lokale beboere samlet til et borgermøde i begyndelse af oktober 24,  hvor den kommende ændring af lokalplanen for området blev præsenteret. Spørgelysten var stor, spørgsmålene mange. Jeg føler, at vi bliver manipuleret godt og grundigt af både kommune og arkitekter. Man vil rask væk ændre bebyggelsesprocenten fra 185 % til 245 %. Det kan området ikke bære. På forespørgsel til arkitektfirmaet efter endt møde fortæller de mig, at de ikke har bygget på Østerbro før. Det skriger jo til himmelen, at man læser på Københavns  kommunes egen hjemmeside at Klimakvarteret vil opleve en mindskelse af gennemkørende trafik i de kommende år - man anvender ordene et fornyet og fredeligt kvarter på Østerbro.  Et så stort og voldsomt byggeri vil for altid  ødelægge vores klimakvarter, som der er brugt millioner af kroner på at etablere. Endvidere må jeg erkende, at først havde vi larm og spektakel fra anlæggelse af klimakvarteret, så havde vi metrobyggeriet ved Vibenhus. Et stort og langvarigt projekt som dette vil trække tænder ud på folk, og de vil flytte herfra. Bygherre kunne ikke svare på, hvordan man havde tænkt sig at bortkørsel af byggeaffald skulle foregår, hvordan tilkørsel med byggematerialer skulle foregå være kunne der heller ikke svares på.. Vores veje i området kan simpelthen ikke bære det. Der kører mange cykler på Sejerøgade også de små trafikanter, som cykler til Kildevældsskolen. Samtidig er der en arbejdsplads Danmarks Statistisk som vil få kig ind til deres kontorer fra beboelsesejendommen og vice versa - de kan ikke sidde ugenert. Der skal bygges børneinstitution, det virker meget uigennemtænkt, da man netop lukker børnehaver på Østerbro. Vi har Nordhavnen tæt på, der bygges på livet løs - er der ikke nok boliger på Østerbro for indeværende ? Hvorfor denne kolos på lerfødder på Bryggervangen - for dette byggeri vil intet godt for området.  Har det været forbi  stadsarkitekten i København ? Desuden blev projektet fremlagt, således at man ikke kunne gå ind i bebyggelsens grønne områder. Det var privat ejendom for en lukket kreds. Hvad med alle de foreninger, der har til huse i bebyggelsen nu?  Hvad skal de mennesker gøre ? Mine spørgsmål er mange, og en del af dem fik jeg ikke svar på fra kommunen eller bygherre. 
Læs høringssvar fra Anette K.
Indsendt af:
Louise Saaby
Dato: 25. oktober 2024
Svarnummer:
25
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Høringssvar vedrørende byggeri på Skt  Kjelds Plads   Til relevante myndigheder, Jeg ønsker hermed at indgive et høringssvar mod det planlagte byggeri, som vil få alvorlige konsekvenser for både klimaet og de omkringboendes livskvalitet. For det første vil det store byggeri medføre en betydelig stigning i CO2-udledningen. Den enorme mængde af materialer og energi, der kræves til opførelsen, samt den efterfølgende belastning fra beboernes transport og energiforbrug, vil forværre den allerede kritiske klimaudfordring, vi står overfor. Dette er ikke blot en lokal bekymring, men et skridt i den forkerte retning for vores fælles klimaindsats. Derudover vil bygningens størrelse og placering have en direkte negativ indvirkning på lysforholdene for naboerne. Mange vil opleve, at deres boliger bliver mere dunkle og utilgængelige for sollys, hvilket vil påvirke både deres mentale og fysiske velvære. Dette er en alvorlig konsekvens, som ikke kan ignoreres. Selvom det ofte fremhæves, at større byggeri kan rumme flere mennesker og bidrage til byudviklingen, er det vigtigt at stille spørgsmålstegn ved, om vi reelt ønsker at tiltrække flere mennesker til dette område.  Flere indbyggere kan føre til øget pres på offentlige tjenester, transport og miljø, hvilket kan resultere i en forringelse af livskvaliteten for alle, herunder de eksisterende beboere. I stedet for at prioritere storskalabyggeri bør vi fokusere på bæredygtige og klimavenlige løsninger, der respekterer de eksisterende samfunds behov og beskytter vores miljø. Jeg appellerer derfor til, at dette byggeri genovervejes, så vi kan finde løsninger, der tager hensyn til både klimaet og de mennesker, der allerede bor i området. Med venlig hilsen, Louise Saaby  
Læs høringssvar fra Louise Saaby
Indsendt af:
Bjarne Larsen
Dato: 25. oktober 2024
Svarnummer:
24
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Østerbro Lokalråd
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Se vedhæftede
Læs høringssvar fra Bjarne Larsen
Indsendt af:
Ivan ørum-kristensen
Dato: 25. oktober 2024
Svarnummer:
23
By:
København ø
Postnr.:
2100
Jeg må erklære mig helt enig med dette nedenstående svar fra en anden borger, det er kort sagt helt meningsløst at bygge så højt og tæt og så endda med argumentet om at de tilstødende bygninger også er det. Det taler jo netop for at man bygger lavere og mere åbent. Det vil være direkte synd for klimakvarteret og al den energi der er lagt i det at mure det inde på den måde de afgivne svar på mødet fra bygherrer og arkitekter blev det tydeligt, at bygningens omfang væsentligt overskrider, hvad området kan bære. Det er en profit-maksimering af grunden via bare at bygge så højt og massivt som muligt, og skubbe ulempen og forringelsen over på de nuværende beboere i kvarteret. Alle de penge og det arbejde Københavns Kommune har brugt på at gøre klimakvarteret til en lys moderne grøn bydel, bliver skyllet ud med regnvandet, for at nogle få private aktører kan tjene lidt flere lejekroner. Æstetisk blev den nye bygning solgt på et grundlag af, at kunne sammenlignes med de ældre bygninger i kvarteret, men pludselig når det gjaldt højde og drøjde skelede man til det utidssvarende højhus Magistrenes Hus og murstens-borgen Danmarks Statistik/Arbejdsskadestyrelsen/Kriminalforsogen. En ufin vildledningsmanøvre for at få solgt projektet ved manipulere tallene til at passe deres egen agenda. Jeg har fuld forståelse for, at kvarteret må fornye sig fra tid til anden, men bare ikke ved at gå ind i et våbenkapløb med maksimum antal etager som målet! Reducér rumfanget af bygningen og giv forslaget en tur igennem møllen igen.
Læs høringssvar fra Ivan ørum-kristensen
Indsendt af:
Louise Rasmussen
Dato: 25. oktober 2024
Svarnummer:
22
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Hvordan kan man først proklamere at vi skal være en grøn moderne bydel og så herefter presse sådan en bygning og så mange mennesker ind?  det er det område jo slet ikke gearet til.  og hvordan kan man sige at det bliver en pæn bygning, når det jo helt tydeligt fjerner det udsyn der er.  udover det vil det jo klart forstyrre privatlivets fred, så frem altanerne ikke tænkes nøje efter.    jeg anerkender at ser skal gøres noget, men det vil fjerne al lys for de omkringliggende boliger og er meget bekymret for beboernes trivsel.  Det er jo et kæmpe projekt, som man pakker ind - men sandheden er jo at alt for mange mennesker skal puttes ind i en “klimaområde”  
Læs høringssvar fra Louise Rasmussen
Indsendt af:
Kicki
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
21
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Jeg vil gerne opfordre til at lokalplanen ikke godkendes i den form den har nu. Det planlagte byggeri har en størrelse som vores ellers dejlige område – efter min mening – ikke kan bære. Det vil forringe kvaliteten af området betydeligt, da en stor del af det lys og luft den nuværende lave bygning giver, vil forsvinde. Den lave bygning skaber en god modvægt til de høje huse omkring (især Danmarks statistik og Magisternes hus). Vi vil ikke længere kunne få et kig til himlen, hvis det planlagte byggeri bliver realiseret. Det ses også tydeligt i de vedlagt skyggediagrammer, at Sejrøgade og Bryggervangen vil blive mørktlagt det meste af dagen. Det spiller en stor rolle i menneskers sundhed og trivsel, at vi har lys og luft, samt træer og grønne åndehuller omkring os. Det tager livet ud af byen med alle de høje og ensformige huse. Hvorfor kan der ikke være plads til de underlige, gamle, skæve huse som også fortæller en del af kvarterets historie? Og som lige nu rummer mange forskellige tilbud for borgerne i nærområdet (karateklub, dancemaze, Finderskeepers marked, supermarked, osv.) Der bliver i klimaets navn talt meget om biodiversitet, men hvorfor er der ikke også fokus på diversitet i de huse vores by rummer? Jeg stiller mig også undrende overfor vurderingen af, at 450 boliger ikke vil påvirke området. Der står i planen at der, når byggeriet er færdigt, vil være 1.150 cykelparkingspladser. Hvis man forventer så mange cykler, må man vel også forvente så mange mennesker. Og det synes jeg er rigtig mange ekstra mennesker i et kvarter, som i forvejen er plaget af støj fra især Lyngbyvej. Klima- og ressourcehensyn Derudover vil jeg påpege at Københavns Kommune har postet utrolig mange penge i Klimakvarteret, og har modtage en del prestige fra både ind- og udland. Men ved at godkende en ny bygning og endda i denne størrelsesorden, vil det underminere en stor del af denne vision. Vi står i en klimakrise, men byggemastodonter har fortsat kun har en ting for øje: at tjene flere og flere penge. Men vi har ikke flere ressourcer til bare at bygge nyt. Vi kan ikke tillade os at belaste med endnu et kæmpe betonbyggeri! På Arkitekturens dag den 7. oktober 2024, kom professor Søren Nielsen med 10 bud, hvoraf flere af dem er relevante i denne sammenhæng: Kom ned på jorden: respektér planetens grænser Brug ikke grundsalg som kommunal finansieringskilde Byg ikke flere beton- og murstenskasser Byg ikke flere parcelhuse Riv ikke flere huse ned Byg ikke flere parkeringspladser Sæt blød trafik i centrum og sænk farten Fortsæt den eksisterende bebyggelse Erstat belægninger med grønt og plant træer Fokuser på hygge, det søde, nuttede, sjove, gakkede. Jeg håber inderligt, at der er nogle fornuftige hoveder, som kan se hvor vanvittigt dette byggeri er, og får revurderet forslaget betydeligt.
Læs høringssvar fra Kicki
Indsendt af:
Bettina Spangenberg
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
20
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Folkeskolelærer&bach. samfundsfag
By:
Kbh Ø
Postnr.:
2100
Protest mod tanker om byggeri ved Bryggervangen - ødelægger grøn lund og allé foran Menu
Læs høringssvar fra Bettina Spangenberg
Indsendt af:
Asger
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
19
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Efter at have deltaget i beboermødet i Hahnemanns kælder, hvor bygherrer mv. deltog må jeg på det kraftigste opfordre til at byggeriet og lokalplanen ikke godkendes i dets nuværende form. I de afgivne svar på mødet fra bygherrer og arkitekter blev det tydeligt, at bygningens omfang væsentligt overskrider, hvad området kan bære. Det er en profit-maksimering af grunden via bare at bygge så højt og massivt som muligt, og skubbe ulempen og forringelsen over på de nuværende beboere i kvarteret. Alle de penge og det arbejde Københavns Kommune har brugt på at gøre klimakvarteret til en lys moderne grøn bydel, bliver skyllet ud med regnvandet, for at nogle få private aktører kan tjene lidt flere lejekroner. Æstetisk blev den nye bygning solgt på et grundlag af, at kunne sammenlignes med de ældre bygninger i kvarteret, men pludselig når det gjaldt højde og drøjde skelede man til det utidssvarende højhus Magistrenes Hus og murstens-borgen Danmarks Statistik/Arbejdsskadestyrelsen/Kriminalforsogen. En ufin vildledningsmanøvre for at få solgt projektet ved manipulere tallene til at passe deres egen agenda. Jeg har fuld forståelse for, at kvarteret må fornye sig fra tid til anden, men bare ikke ved at gå ind i et våbenkapløb med maksimum antal etager som målet! Reducér rumfanget af bygningen og giv forslaget en tur igennem møllen igen.  
Læs høringssvar fra Asger
Indsendt af:
Kenny Kirketerp
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
18
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Jeg er enig i at området trænger til et generelt løft men det foreslåede byggeri er ganske enkelt for voldsomt og bastant i sit arkitektoniske udtryk. At Danmarks Satistik bygningen og højhuset mod Lyngby danner baggrund for byggehøjden er ikke rimeligt, og det skitserede forslag vil dels være voldsomt i højde og i sit udtryk. Man ønsker at bygge til fortovskant, hvilket øger det voldsomme udtryk. Parkeringsforholdende vil blive kraftigt forværret. Parkeringssituationen er i dag voldsomt presset. Det er næsten umuligt at finde en p-plads efter kl. 20, hvilket også giver meget sivetrafik rundt i kvarteret. Der er planlagt 450 nye lejemål men kun 124 nye p-pladser som skal placeres i p-kælder. Det vil sandsynligvis kræve en forholdsvis dyr p-licens, så mange vil søge til gadeparkering, hvilket kun vil forværre situationen som den er i dag. Med til det er, området ligger tæt på Parken og de aktiviteter der foregår, hvilket medfører periodiske ekstrabelastninger på p-pladser. Det er ganske enkelt for lidt at oprette 124 nye p-pladser til så mange nye lejemål og der planlægges ydermere at nedlægge 20 p-pladser på Sejerøgade og Bryggervangen, så totalantallet er 104 nye pladser… At byggeriet med 450 nye lejemål ikke vil påvirke bymiljøet som det fremgår af lokalplanforslaget, kan jeg ikke forstå… Det er i min optik et ganske stort antal boliger. Ligeledes at byggeprocenten kan øges fra 185 til 245 uden problemer, kan jeg heller ikke forstå. Jeg synes det er ærgerligt når man vil bygge i Klimakvarteret, at der ikke kigges mere på klima og miljø. Ved borgermødet blev det lille grønne område ved Meny nærmest latterliggjort og man fremhævede derimod at byggeriet lige der, ville trækkes 3 meter tilbage og der ville blive plantet 3 nye træer… I det hele taget er tegningsmaterialet ikke retvisende, f.eks. viser illustrationsplanen meget grønt område, men det viser faktisk det aflukkede private gårdmiljø og taghaver som beboerne fra naboområdet ikke har adgang til. Selve byggefasen virker ikke særlig planlagt i forhold til adgangsvej og den voldsomme trafikbelastning der vil være tilstede under byggeriet. Som bygherre eller rådgiver udtrykte til borgemødet ”ja de 2-3 år byggeriet vil vare, er det nok knap så spændende at bo i området”. Generelt synes jeg man skulle give projektet en tur mere, ændre byggeprocenten og især kigge på parkeringsmulighederne. Der blev nævnt under borgermødet fra bygherres side, at der er masser af uudnyttet plads i den eksisterende p-kælder, så det vil sagtens kunne udvides uden de store problemer.
Læs høringssvar fra Kenny Kirketerp
Indsendt af:
Filip Nielsen
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
17
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Generel støtte til lokalplanforslaget Jeg vil gerne udtrykke min generelle støtte til det fremsatte lokalplanforslag for Bryggervangen. Den eksisterende bygning anses ikke for at være af særlig bevaringsværdig karakter, og derfor synes jeg, at en ny udnyttelse af området er hensigtsmæssig.  Bekymringer vedrørende bygningshøjder og skyggeeffekt Jeg vil dog gerne påpege min modstand mod at tillade højere bebyggelse mod højhuset på Lyngbyvej 32 sammenlignet med de øvrige bebyggelser. En højere bygning på denne placering vil medføre øget skygge og potentielt reducere værdien af de lejligheder, der nu mister deres udsigt til øresund. Dette kan have en betydelig negativ indvirkning på beboernes livskvalitet og ejendomsværdi. Privatliv og altanplaceringer En yderligere bekymring er placeringen af altaner mod højhuset (Lyngbyvej 32). Da højhuset har opholdsrum mod Lyngbyvej og soveværelser, samt et opholdsareal i baggården, mod Bryggervangen, vil en opførelse af 7-etagers boliger med altaner, der vender mod højhuset, kompromittere privatlivets fred. Beboerne i de nye bygninger vil kunne se direkte ind i højhusets soveværelser samt ned i baggården, hvilket er uacceptabelt for de nuværende beboere. Jeg foreslår derfor, at altanerne på boligerne mod Lyngbyvej (de almene boliger / Vestfacaden på den nye bygning) udelukkende placeres ind mod deres egen gård. Dette vil  beskytte privatlivet for beboerne i højhuset. Bevaring af porte og hegn Jeg vil også fremhæve vigtigheden af at bevare de planlagte porte og hegn, som er nævnt i lokalplanforslaget, især Hegn B og D. Disse hegn er afgørende for at afskærme højhusets baggård og sikre, at området ikke bliver en gennemgangspassage eller smutvej til butikkerne på Lyngbyvej, for de nu 450+ nye beboere på nabomatriklen. En sådan gennemgang vil sandsynligvis give støjgerner for beboerne i højhuset og mindske det privatliv, der er i baggården, hvis den bliver brugt som gennemgangspassage. Støjminimering og adgang for brand- og renovationskøretøjer under byggeprocessen Det er desuden vigtigt, at der i byggeprocessen af den nye bygning indtænkes, hvordan støjen bedst muligt kan minimeres for de omkringliggende boliger. Dette vil sikre, at beboerne i nærområdet ikke oplever unødig forringelse af deres daglige livskvalitet som følge af byggeriet. Derudover er det afgørende, at der fortsat bevares adgang for brand- og renovationskøretøjer til Lyngbyvej 32 under hele byggeprocessen, da denne adgang i dag sker via overkørsel af Matrikel 164e. Hvis denne adgang ikke opretholdes, kan det skabe alvorlige problemer for både sikkerhed og affaldshåndtering for beboerne i højhuset. Afsluttende bemærkninger Jeg anerkender de positive elementer i lokalplanen, men opfordrer til, at der tages højde for ovenstående bekymringer for at sikre, at projektet ikke skader de nuværende beboeres trivsel og privatliv.
Læs høringssvar fra Filip Nielsen
Indsendt af:
David Mirabet
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
16
By:
København
Postnr.:
2100
Jeg er ikke enig med ny byggeriet, fordi: 1. Den foreslåede byggeri vil markant reducere de grønne områder, fælde flere træer end der genplantes, og har ikke gennemgået en miljøvurdering, hvilket underminerer områdets rolle som klimakvarter. 2. Beboere i de omkringliggende bygninger vil miste sollys og opleve øget støj på grund af byggeriet. 3. Projektet vil forværre parkeringsmangel og trafikbelastning, både under og efter byggeriet, da eksisterende parkeringsmuligheder og smalle gader allerede er utilstrækkelige til den planlagte stigning i antal boliger.
Læs høringssvar fra David Mirabet
Indsendt af:
Janice G Førde
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
15
By:
Copenhagen, Denmark
Postnr.:
2100
Jeg er beboer i Magistrenes Hus (Lyngbyvej 32) og bakker fuldstændigt op på høringssvaret fra Gudrún Gísladóttir. Lokalplanforslaget kan og skal gøres MEGET bedre.
Læs høringssvar fra Janice G Førde
Indsendt af:
Yasmin Jundiyeh
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
14
By:
København
Postnr.:
2100
Fint med renovering af området, dog mener jeg ikke det er en god ide at bygge en bygning af max. 24 m højde.  Dette forværre lyset til omkringliggende boliger, og ødelægger udsigten for beboer.  Desuden, er der allerede meget larm mht. renoveringen af parkeringen på Lyngbyvej 14-28, som er startet op før sommerferien og først forventes færdigt ved udgangen af året. Jeg kan kun se hvordan et byggeri af denne størrelse, vil belaste beboer i området, som allerede har oplevet gener i måneder. 
Læs høringssvar fra Yasmin Jundiyeh
Indsendt af:
Adam Vongrej
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
13
By:
KØBENHAVN Ø
Postnr.:
2100
I like the idea of the project to introduce new homes and "renovate" the area, but the height and size of the building is excessive, especially considering the amount of shadow it will create and the distance from other apartments.
Læs høringssvar fra Adam Vongrej
Indsendt af:
Gudrún Gísladóttir
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
12
Vedhæftede filer: 1
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Høringssvar fra en beboer i karreen - se venligst vedhæftede dokument.
Læs høringssvar fra Gudrún Gísladóttir
Indsendt af:
Østerbro Lokaludvalg
Dato: 24. oktober 2024
Svarnummer:
11
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Københavns Kommune
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Borgerinddragelse Lokaludvalget har i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen og bygherre arrangeret og afholdt et borgermøde i Hahnemanns Køkken den 1. oktober 2024. Der var stor tilslutning til mødet, og vi anslår, at omkring 80 personer (særligt lokale beboere) deltog.   På mødet har vi noteret os, at det særligt var nedenstående pointer og emner, som fyldte for deltagerne: Modstand mod at der bygges højere og tættere. Flere pegede på, at det harmonerer dårligt med Klimakvarteret, herunder Skt. Kjelds Plads. Bekymring over skyggeeffekten fra det nye, højere byggeri og hvordan det vil påvirke de eksisterende bebyggelser og livet mellem husene. Modstand mod fjernelse af det grønne areal langs Sejerøgade, herunder også ærgrelse over, at det planlagte gårdområde vil være lukket for offentligheden. Utilfredshed over parkeringsforhold. Beboere oplever stort pres på p-pladser, og frygter at dette bliver værre, når der bygges tættere. Bekymringer om byggeprocessen, afspærring, tilgængelighed, støj og øget tung trafik.   Forvaltningen har noteret borgernes bekymringer og kommentarer på borgermødet. Forpersonen opfordrede på mødet deltagerne til at komme med deres kommentarer til projektet ved at afgive høringssvar gennem høringsportalen.   Lokaludvalgets kommentarer Østerbro Lokaludvalg er kritisk overfor den samlede bygningsvolumen, som fremstår meget massiv.   Vi er ligeledes bekymrede over påvirkningen af Skt. Kjelds Plads. Der er med pladsen skabt et unikt byrum, der har en samlende effekt på lokalmiljøet. Med den nye bebyggelse, hvor karréen føres frem til pladsen, frygter vi, at det grønne areal presses og mister sin karakter af et lyst og luftigt byrum.   Der bør i planen indtænkes en passage mellem Lyngbyvej og Bryggervangen/Skt. Kjelds Plads, så der er en smutvej, som kan mindske afstandene, særligt for ældre og gangbesværede. Dette kunne fx være en genåbning af Likørstræde, som i dag er spærret med en aflåst låge.   Lokaludvalget støtter ikke, og finder det heller ikke nødvendigt at øge grænsen for tæthed i ældre boligmasse. Vi finder, at en byggeprocent på 185% bør være absolut maksimum med eneste undtagelse på meget små matrikler med højhuse (>27 m). Bryggervangen er et eksempel på alt for tæt nybyggeri. Stedet trænger til et løft efter +50 års forsømmelser. Så vi støtter et løft, hvor nybyggeriet passes ind i det omgivende boliglandskab, midt i Klimakvarteret. Men ikke at byggeprocenten øges fra 185 til 245. Reduktionen i etagemeter kan passende benyttes til at trække byggeriet yderligere en halv snes meter tilbage fra Skt. Kjelds Plads og dermed skabe rum til at begrønne pladsen med mere end de tre træer, som ligger i nuværende plan.
Læs høringssvar fra Østerbro Lokaludvalg
Indsendt af:
Thomas Roland
Dato: 23. oktober 2024
Svarnummer:
10
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Københavns Museum
By:
Københavns V
Postnr.:
1555
Hermed fremsendes Københavns Museums svar på offentliggørelse af forslag til lokalplan Bryggervangen - se venligst vedhæftede dokument
Læs høringssvar fra Thomas Roland
Indsendt af:
Hans Nielsen
Dato: 21. oktober 2024
Svarnummer:
9
By:
København ø
Postnr.:
2100
Ifølge vejdirektoratet er Parkeringsbehovet ved etageboliger varierer fra 0,2 til 1,2 biler pr. bolig med et gennemsnit på 0,6 biler pr bolig.  Med 450 boliger skal der bruges 270 parkeringspladser. Projektet indkluderer 125 pladser.  Altså er der 175 parkeringspladser for lidt i byggeplanen. Dette vil medfører en enorm co2 belastning af miljøet i vores klimakvarter med alt den pladssøgende trafik særlig når der står så mangel leding parkeringspladser der er forbeholdt el- og delebiler til hindre for beboer og håndværkeres parkeringsmuligheder.    Yderligere bør der ses på mulighed for at genanvende det eksisterende byggeri samt ombygning og klimamæssig tilbygning til det eksisterende byggeri.  Plan bør kasseres som en helhed og omformuleres f. Eks. Anvendelse af genanvendelige materialer som vil underbygge betegnelsen Klimakvarter. 
Læs høringssvar fra Hans Nielsen
Indsendt af:
Viggo Janum
Dato: 14. oktober 2024
Svarnummer:
8
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Det skitserede byggeri med en høj ensartet og traditionel facade mod Sankt Kjelds Plads vil efterlade "det grønne hjerte" som et hul mellem høje karreer og en meget trist og bastant kontorbygning (Danmarks Statistik). Byggeriet bør i stedet fremstå som en styrkelse og udvidelse af pladsen. Det kan ske ved, at det udformes med terrasser mod pladsen, hvor hver etage trækkes længere og længere væk fra denne. Herved kan der skabes terrasser til nogle af boligerne med mulighed for beplantning og evt. afgrænsning af den enkelte terrasse med store plantekummer. Byggeriet vil derved kunne matche pladsen og inddrage denne i stedet for at matche Danmarks Statistik og Pelicanbygningen, Det være en styrkelse af klimakvarteret i stedet for en kvælning og nedgøring. Ud mod det høje hus ved Lyngbyvej kan der etableres flere etager end det skitserede. Derved kan det ønskede antal etagemeter fastholdes.
Læs høringssvar fra Viggo Janum
Indsendt af:
Glenn Nielsen
Dato: 10. oktober 2024
Svarnummer:
7
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Hvordan kan i finde på at opføre en kæmpe boligejendom i klimakvateret. Nybygning belaster klimaet med 40 procent og byggefasen vil være 2-3 år. Der bliver også fjernet en del af klimakvateret og lyset ind over Sct Kjelds Plads vil blive markant  mørkere. I ødelægger vores klimakvater og vi håber at denne bygning ikke bliver opført.  
Læs høringssvar fra Glenn Nielsen
Indsendt af:
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Dato: 4. oktober 2024
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
KK
By:
København V
Postnr.:
1600
Hermed høringssvar fra BUF
Læs høringssvar fra Børne- og Ungdomsforvaltningen
Indsendt af:
Frank Bavnild
Dato: 3. oktober 2024
Svarnummer:
5
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Jeg syntes det generelt er et rigtig godt foreslog - der også skaber lidt “liv” i denne bydel. Jeg er rigtig glad for der bliver oprettet ungdomsboliger. Jeg kan være bekymret for påvirkningen af omgivelserne pga. højden.
Læs høringssvar fra Frank Bavnild
Indsendt af:
Martin
Dato: 2. oktober 2024
Svarnummer:
4
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Først en ros til arkitekterne for at tage den omkringliggende byggestil ind i deres design af den nye bygning. Dog er det for mig ærgerligt, at et offentligt grønt område bliver fjernet, og erstattet med et mindre, privat grønt område. Det har over flere år været højt prioriteret i kommunen at bevare og skabe flere grønne områder i København, som er tæt bebygget. Derfor er mit forslag til lokalplanen, at den nye bygnings udformning ændres, så det lille grønne område mellem Menys parkeringsplads og Sejrøgade bevares, måske i form af en lille offentlig park/lund. Her kan indtænkes et lokale til en lille café e.l., som giver et tiltrængt åndehul i dette kvarter, som i forvejen har en høj bebyggelsesprocent. Det vil også passe godt ind på Sankt Kjelds Plads, hvor der allerede er lavet små parker, som giver et grønnere miljø, hvor større regnvandsmængder også kan ledes hen.
Læs høringssvar fra Martin
Indsendt af:
A. B.
Dato: 18. september 2024
Svarnummer:
3
By:
Holstebro
Postnr.:
7500
Jeg ejer en lejlighed i området omkring Bryggervangen og ønsker hermed at udtrykke min bekymring i forbindelse med det planlagte byggeprojekt. Selvom jeg anerkender behovet for udvikling i byen, har jeg nogle alvorlige bekymringer vedrørende projektets potentielle konsekvenser for min bolig og nærområdet. Først og fremmest vil en opførelse af bygninger på 5-6 etager i en karé-form sandsynligvis forringe det nuværende udsyn fra min lejlighed, et udsyn som ellers er noget af det jeg værdsætter mest og anser som en stor værdi. Derudover er jeg bekymret for, at den lange byggeperiode vil påvirke livskvaliteten hos beboerne i området, med støj og trafikale gener, samt muligvis føre til et fald i værdien af min ejendom, som jeg har investeret i. Jeg vil derfor gerne opfordre til, at kommunen nøje overvejer projektets indvirkning på eksisterende boligejere, herunder mulige forringelser af udsyn og ejendomsværdi. Ydermere vil jeg bede om, at der lægges en plan for at minimere byggeperiodens længde og gener, samt at trafikale ændringer tager hensyn til beboernes daglige færdsel.
Læs høringssvar fra A. B.
Indsendt af:
Magnus
Dato: 17. september 2024
Svarnummer:
2
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Det ville virkelig være en skam for “klimakvarteret” at bygge en kæmpe høj bygning, i et område hvor alle andre bygninger kun er 4 etager høje, hvor det er rigtig værdsat, at der er lyst og luftigt, og hvor man kan se himlen.    Jeg tror man risikerer stor fraflytning fra området, hvis man lader en bygherre gennemfører dette byggeri og score kæmpe høje profitter herpå, på bekostning af at de nuværende beboere i området skal være påvirket af byggeriet imens det står på, og efter det er færdigt endda.  
Læs høringssvar fra Magnus
Indsendt af:
Mette Hougård
Dato: 31. august 2024
Svarnummer:
1
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Det kan give god mening med en renovering af hele bygningen hvor Meny m.fl. har til huse, i form af højst 3 etagers bygning. Men en bygning så høj som er foreskrevet i planen, vil være meget voldsom og gøre området grimt og ikke hyggeligt.  Jeg er stærkt imod en så høj bygning et stenkast fra min bopæl.   Mvh Mette Hougård
Læs høringssvar fra Mette Hougård