Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Administrationsgrundlag for Udeservering

Oprettet: 24. august 2023
Svarnummer:
1830

Indsendt af

Marietta Bonnet

Virksomhed / organisation

Ejendommen Studiestræde 17

Postnr.

1455

By

København K

Høringssvar

Her er et lille høringssvar fra en, som bor tæt på orkanens øje, hvad angår natteliv, udeliv og events – og som netop har overlevet de voldsomme decibel-påvirkninger under Pride-festerne samt Fluid Festival. Nogle af os har kastet håndklædet i ringen for flere år siden og rejser bort under disse events, så længe vi har råd til det.

Denne høring handler ikke om events, men ganske enkelt om udeserveringer, som kun udgør en del af de støjmæssige gener, beboerne i de nattelivs- og event-plagede gader udsættes for, og hånden på hjertet, så er råbende bar- og diskoteksgæster i de små timer en endnu værre gene. Men netop derfor bør der gøres noget for at sørge for, at støjpåvirkningen lettes, gerne på flere fronter, og her er begrænsningen af støjniveauet på gaden fra stemmer, der kan påvirke søvnkvaliteten hos dem, der skal lægge sig kl. 22, en rigtig god begyndelse. Støj og tab af nattesøvn er særdeles sundhedsskadelige, og vi må stole på, at indbyggernes sundhed ligger medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation på sindet.

For over de sidste 15-er den blevet voldsomt optrappet, og en enkelt restaurant i vores gade er til flere plus adskillige caféer, barer og et diskotek. Nogle ligger i direkte forlængelse af hinanden og befolker gaden hele natten torsdag-søndag morgen.

Det er i efterhånden utallige høringssvar og debatindlæg fra folk, der typisk bor i andre bydele, blevet antydet, at vi ikke bare burde rejse væk, men simpelthen flytte ud på landet, når vi ikke kan tåle mosten.

Jeg har lige et antal bemærkninger til denne argumentation:

  1. Gaderne i Middelalderbyen har været beboet siden 1100- hhv. 1400-tallet, i et tæt samvær mellem beboelse og erhverv, så det kan ikke komme bag på nogen restaurationer, at der er beboere at tage hensyn til, når man åbner sin virksomhed.
     
  2. Dette samvær mellem beboelse og erhverv i samme ejendom skaber en helt særlig atmosfære, når den er vellykket. Hvis en større del af beboerne i de udsatte gader flytter, kan det få den kedelige virkning, at det eftertragtede lokalmiljø, som både turister og restaurationsgæsterne efterspørger, forsvinder. Tror I, at lokalmiljø kan skabes af et antal caféer og barer, der ofte er lukkede det meste af dagen?
     
  3. Uanset alder skal alle mennesker vel de fleste dage være udsovede nok til at kunne tage på arbejde – i børnehaven, skole eller på videreuddannelse – eller bare forfølge sine yndlingsaktiviteter. I min ejendom er vi så heldige at have en familie med et spædbarn og en med en femårig, en sygeplejerske og et antal andre udmærkede, arbejdende mennesker, samt et par pensionister. Er det ikke et fint tværsnit af en normalbefolkning? En del af beboerne i vores gade har boet der i op til 50 år og mere, deres børn vil helst bo her, og nogle ældre er vent tilbage efter at have boet i forstæderne.

Sluttelig vil jeg henvise til flere fremragende høringssvar, som vi i min husstand kan tilslutte os 100%:

  • vores egen beboerforening, Nørre Kvarters Beboerforening som har skrevet høringssvar nr. 951
  • Mathilde Werner Clark nr. 1013 – 
  • Samt selvfølgelig Stræderne og Strøgets Beboerforenings nr. 1055 og
  • Beboerforeningen for Indre Nørrebro har skrevet nr. 1341