Fælles skoledistrikt og indskrivningsregler for Ørestad

Forslag til etablering af et fælles skoledistrikt for skolerne i Ørestad samt tilhørende indskrivningsregler er i høring.

Høringsfrist:

28. juni 2020
Indsendt af:
Michael Blicher
Dato: 29. maj 2020
Svarnummer:
3
By:
København S
Postnr.:
2300
Nej tak til fællesdistrikt! Dette er et alvorligt krumspring og lappeløsning for BUF at foreslå. At børnene bare kan flyttes rundt på, uden at tænke over konsekvenserne for dem. Det kan ikke være rigtigt, at man mener at børn fra Ørestad syd skal krydse de mange veje med biler om morgenen, for at komme i skole i den anden ende på Ørestad skole, blot fordi at Københavns Kommune (KK) simpelthen er for langsomme til at få de nye skoler opført til at klare det pres der er.  Skolen er ligeså meget med til at skabe relationer og det giver da bedst mening for børnene at de kan få skolekammerater der bor i nærheden som de kan se.  Jeg er enig i den nuværende situation med pres på skolerne ikke er holdbar, men så må man opfører barakker eller andet midlertidigt indtil man får opført de skoler der skal opføres. Jeg vil ikke have mine børn bliver forsøgsdyr.
Læs høringssvar fra Michael Blicher
Indsendt af:
Signe Skaarup
Dato: 29. maj 2020
Svarnummer:
2
By:
København S
Postnr.:
2300
Det er en forfærdelig ide med fælles skoledistrikt! Børn bør som udgangspunkt gå i skole (og daginstitution) så tæt på hjemmet som muligt for at skabe tryghed, undgå unødig trafik og for at spare forældre tid i dagligdagen. Det må være op til KK (eller hvem der sidder med planlægningen af bydele) at sørge for at der er skolepladser nok, så man undgår disse krumspring på børnenes (og familiernes) vegne, hvor man risikerer at børn sendes på tværs af Ørestad i morgentrafikken! Har man lavet "en smutter" i forvaltningen må det være dennes ansvar at gøre bod ved at tyvstarte byggeriet af Hannemanns Skole, opstiller flere (grimme) barakker eller hvad man nu kan finde på. Det skal ikke gå ud over børnene! 
Læs høringssvar fra Signe Skaarup
Indsendt af:
Stephanie Kelmann
Dato: 29. maj 2020
Svarnummer:
1
By:
København
Postnr.:
2300
Nej tak til fælles skoledistrikt!!!! Jeg er bekymret over udsigten til at børn, som mine egne, der bor tæt på Kalvebod Fælled skole, potentielt kan blive fordelt til Ørestad skole. Det ville være så ødelæggende for relationer og dagligdag for mange børn og familie. For mig er der en kæmpe værdi i at man kan bo helt tæt på skolen og legekammerater.  Med fælles skoledistrikt er jeg bekymret for at man flytter rundt på vores børn efter forgodtbefindende. Det er en reelt risiko.  
Læs høringssvar fra Stephanie  Kelmann