Ny ældrepolitik for Københavns Kommune

Høring af Københavns Kommunes nye ældrepolitik for 2019-2022. Ældrepolitikken bygger på de tre værdier Frihed, Tryghed og Fællesskaber.

Høringsfrist:

17. march 2019
Indsendt af:
Gylna Guldbrandsen
Dato: 14. february 2019
Svarnummer:
2
By:
København
Postnr.:
2450
1. For at ældre kan leve et aktivt liv udenfor hjemmet skal der være en bedre tilgængelighed til offentlige transportmidler. 2. Det skal gøres attraktivt at flytte til en mindre og ældrevenlig bolig hvor husleje niveauet er overkommeligt. 3. Der skal ikke kun tænkes fremtidens ældre, men der skal også være en godt og velfungerende grundlag for ældre borgere der kan selv og som vil klare sig i nuet.
Læs høringssvar fra Gylna Guldbrandsen
Indsendt af:
Dansk Selskab for Folkesundhed
Dato: 31. january 2019
Svarnummer:
1
By:
Odense S
Postnr.:
5260
Dansk Selskab for Folkesundhed vil gerne kvittere for indholdet i Københavns Kommunes forslag til ny ældrepolitik. Set med folkesundhedsbriller har forslaget mange gode takter ift. indsatser relateret til den voksende målgruppe. Selskabet er særligt tilfredse med den fokus, der er på ældres ensomhed. Det er et emne som selskabet har arbejdet intenst med i den seneste periode, da det har væsentlig betydning for den mentale sundhed. Dansk Selskab for Sundhed har udarbejdet en såkaldt GPS (God Praksis for folkeSundhed) om netop ensomhed, som vi håber kommunen kan bruge som inspiration til det videre arbejde. Se mere herom: http://www.danskselskabforfolkesundhed.dk/media/DSFF-GPS_ensomhed_final.pdf På bestyrelsens vegne Jens Peter Hegelund Jensen Kommunaldirektør, Ringkøbing-Skjern Kommune Bestyrelsesmedlem i DSFF
Læs høringssvar fra Dansk Selskab for Folkesundhed