Ophævelse af reguleringsplan Amerikavej

Ophævelse af reguleringsplan Amerikavej af 26. april 1945 med tilhørende tillæg af 5. december 1957 blev bekendtgjort den 12. oktober 2017

Høringsfrist:

15. maj 2017
Indsendt af:
Søren Thomsen
Dato: 15. maj 2017
Svarnummer:
11
By:
København V
Postnr.:
1754
Jeg har modtaget Teknik- og Miljøforvaltningens brev om høring af forslag om ophævelse af Reguleringsplan Amerikavej. Som jeg har forstået forslaget, så vil ophævelsen af reguleringsplanen betyde, at beboerne i området ikke vil skulle høres, hvis der er fremover er planer om nyt byggeri i området. Jeg finder det meget kritisabelt, hvis vi efter en ændring ikke har krav på at blive hørt, og jeg ønsker, at vi fortsat skal have denne mulighed. Vores område er ganske tæt bebygget, og da vi lever og bor her er det rimeligt, at vi har medindflydelse på eventuelle planer om byggeri, som vil gribe ind i vores hverdag. Der har eksempelvis tidligere været en høring fra kommunen angående forslag om at give mulighed for at bygge en legeplads på toppen af Aldi-bygningens tag. Dette var en sag, som mange beboere i området var meget optaget af, og der blev sendt flere høringsvar. Jeg synes det viser, at der er et stort ønske om, at vi fremover også bliver hørt, hvis der er planer om ny bebyggelse. Blandt andet på denne baggrund synes jeg det underligt, hvis der gennemføres en ændring i regulering af området, der kunne betyde, at vi får dårligere muligheder for indflydelse fremover. Det er vigtigt, at vi fortsat har krav på at blive hørt ved nye byggeinitiativer i området. Jeg vil derfor henstille til, at den nuværende reguleringsplan ikke ophæves. Eller alternativt at der indføres en ny regulering af området, hvor vi fortsat har krav på at blive hørt ved eventuelle nye byggeinitiativer i området.
Læs høringssvar fra Søren Thomsen
Indsendt af:
Anne Bergvith Sørensen
Dato: 10. maj 2017
Svarnummer:
10
By:
København V
Postnr.:
1754
Jeg er bekymret over at ophævelsen af reguleringsplanen indebærer at vi som beboere i området ikke fremover vil blive hørt i forbindelse med etablering af nyt byggeri. Hvis reguleringsplanen ønskes ophævet bør der som minimum udarbejdes en lokalplan med krav om høring. Det kan have store konsekvenser for vores hverdag hvis der bliver bygget i højden eller kommer støjende/lugtende erhverv på grunden bag vores ejendom og gårdmiljø, mellem rejsbygade og amerikavej. Det må derfor være rimeligt at vi bliver hørt også i fremtiden.
Læs høringssvar fra Anne Bergvith Sørensen
Indsendt af:
Johan Nepper Sadolin
Dato: 10. maj 2017
Svarnummer:
9
Virksomhed / Organisation :
Borger
By:
København V
Postnr.:
1754
På vegne af andelsboligforeningen Hedebygade 16-18, skal jeg ved nærværende gøre indsigelse over kommunens forslag om ophævelse af ovennævnte reguleringsplan. Årsagen er, at ophævelsen af reguleringsplanen vil medføre, at der ikke længere er krav om nabohøring, hvilket kan få indgribende og vidtrækkende konsekvenser samt ydermere ukendte konsekvenser for andelsboligforenmgen og dennes beboere. Kommunen oplyser i mail af den 21. apnl 2017, at konsekvensen af ophævelse af reguleringsplanen, er at der ikke længere er krav om nabohøring samt at høring efter forvaltningsloven kun kan ske såfremt foreningen kan anses for at have partsstatus. Dette er en meget indgribende konsekvens for foreningens medlemmer, idet det medfører en meget usikker retsstilling i forhold til fremtidige byggeprojekter, der således kan vedtages uden høring. Andelsboligforeningen og dennes medlemmer risikerer, at der bygges og etableres bygninger, erhverv med videre, også selv om opførelse af disse medfører gener i form af indkig, støj og lignende. Da kommunen ikke kan garantere, at foreningen vil have partsstatus efter forvaltningsloven, vil sådanne byggerier kunne etableres, uden at foreningen har mulighed for at gøre indsigelser eller komme med bemærkninger ved høring. Afskaffelse afreguleringsplanen kan således både få store økonomiske og sociale konsekvenser for andelsboligforeningen og dennes medlemmer. Kommunen anmodes derfor om at annullere forslaget under hensyntagen til den usikre retsstilling som det vil medføre for de berørte borgere, herunder andelshaverne i andelsboligforeningen Hedebygade 16-18. Kommunen anmodes subsidiært om at mdføre en lokalplan ved ophævelse af regulenngsplanen, da dette vil sikre et minimumskrav til nabohøring.
Læs høringssvar fra Johan Nepper Sadolin
Indsendt af:
Tue Robi Jensen
Dato: 10. maj 2017
Svarnummer:
8
By:
København V
Postnr.:
1754
Som beboer og indehaver af andelslejlighed med altan ud til Aldi finder jeg det kritisabelt at kommunen trods allerede gennemførte høringsproces med det resultat af byggeriet ikke skal blive fortsætter med søge muligheder for udvidelse. Kommunen devaluerer deres eget brand som en kommune der er kendt for at lytte til borgerne og dermed sikre en by i overenstemmelse med borgere og erhvervslivs interesser og ønsker. På den baggrund synes jeg der er truffet en konklusion ved at afvise udvidelse og denne konklusion skal fastholdes.
Læs høringssvar fra Tue Robi Jensen
Indsendt af:
Pernille Hjorth
Dato: 9. maj 2017
Svarnummer:
7
By:
KBH V
Postnr.:
1754
Københavns Kommune Som beboer med altan direkte ud til Rejsbygade må jeg gøre indsigelse mod ophævelsen af reguleringsplanen Amerikavej. Jeg finder det stærkt kritisabelt, at kommunen finder i orden at ophæve reguleringsplanen uden at involvere naboerne til Rejsbygade. Beboerne i vores andelsforening vil selvsagt vil være meget påvirket af eventuelle ændringer, og ønsker derfor så vidt som muligt at være involverede i en eventuel udvikling af de omkringliggende ejendomme. Hvis reguleringsplanen ophæves bør der som minimum udarbejdes en lokalplan med krav om høring. Det kan ikke være rimeligt, at vi som beboere ikke bliver hørt.
Læs høringssvar fra Pernille Hjorth
Indsendt af:
Rikke Stenild
Dato: 9. maj 2017
Svarnummer:
6
By:
København V
Postnr.:
1754
Københavns Kommune Som nabo til Rejsbygade vil jeg hermed gøre indsigelse mod ophævelse af den nugældende reguleringsplan. Kommunen anfører i høringsbrevet, at flere grundejere i delområde III ønsker at udnytte deres ejendomme til eksempelvis boligformål, hvilket er i overensstemmelse med kommuneplan 2015, men ikke med reguleringsplanen. Jeg finder det kritisabelt, at Kommunen ikke samtidig har fundet anledning til at oplyse om indhold og omfang af sådanne projekter. Jeg finder det endvidere kritisabelt, at kommunen i stedet for at indgå i en fælles dialog om udviklingen af området, ønsker at ophæve reguleringsplanen og på den måde undgå naboernes naturlige interesse i at blive involveret i sådanne projekter og udviklingen af området. Såfremt kommunen fastholder sit ønske om at ophæve reguleringsplanen bør Kommunens samtidig påtage sig den byudviklingsopgave, der ligger i at få skabt en god helhed og sammenhæng mellem Rejsbygade og de omkringliggende boligejendomme. Jeg skal samtidig henstille til, at kommunen ved planlægningen af kommende byggerier tager hensyn til den skrå højdegrænseplan, bevarelse af de eksisterende træer på grunden samt ikke mindst det fredede baghus (Tove Ditlevsen).
Læs høringssvar fra Rikke Stenild
Indsendt af:
Charlotte Hesselgren
Dato: 6. maj 2017
Svarnummer:
5
By:
Kbh V
Postnr.:
1754
Hvis reguleringsplanen ønskes ophævet bør der som minimum udarbejdes en lokalplan med krav om høring. Det kan have store konsekvenser for vores hverdag hvis der bliver bygget i højden eller kommer støjende/lugtende erhverv på grunden bag vores ejendom, mellem rejsbygade og amerikavej. Det må derfor være rimeligt at vi bliver hørt også i fremtiden.
Læs høringssvar fra Charlotte Hesselgren
Indsendt af:
Karen Bie Lilleør
Dato: 3. maj 2017
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
Beboer
By:
Kbh V
Postnr.:
1754
Jeg er oprigtigt bekymret over dette forslag om ophævelse af reguleringsplan. Som jeg læser materialet vil det bl.a. muliggøre f.eks. etablering af vuggestuelegeplads på taget af Aldi (som vi med positiv resultat indgav høringssvar imod i sommers) samt opførelse af boliger i flere etagers højde til gene for os nuværende beboere uden forudgående nabohøring. Jeg mener, at vi som beboere altid bør sikres retten til at blive hørt, når der laves fremtidsplaner for vores lokalområde og er bekymret over at Københavns Kommune nu tager tiltag til at komme uden om denne høringsret ved at ophæve reguleringsplanen uden forudgående sammenhængende lokalplan for området! Jeg stemmer derfor kraftigt imod forslaget om ophævelse af reguleringsplanen. Mvh Karen Lilleør
Læs høringssvar fra Karen Bie Lilleør
Indsendt af:
Metroselskabet I/S
Dato: 7. april 2017
Svarnummer:
3
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Metroselskabet I/S
Indsendt af:
Hanne Bengaard
Dato: 25. marts 2017
Svarnummer:
2
Virksomhed / Organisation :
Borger
By:
København V
Postnr.:
1620
Det er en stor styrke at have blandede kvarterer, hvor der både er plads til arbejdspladser, kultur, fritid og boliger. Med denne plan og med planerne om at nedrive Slagtergårdene, som indeholder småerhverv, tømmer vi Vesterbro for mulighederne for de selvstændige, iværksættere osv. Vi skal holde fast i, at man både kan bo og arbejde på Vesterbro. Samtidig er vi midt i en voldsom fortætning her på ydre Vesterbro med tusindvis af nye beboere i Carlsbergbyen. Vi mangler svømmehaller, fodboldbaner, grønne områder osv. Så længe dette ikke er på plads, har jeg svært ved at se, at der skal åbnes for endnu flere beboere, end dem, der allerede er på vej. Derfor foreslår jeg at fastholde reguleringsplanen og udvikle området som erhverv.
Læs høringssvar fra Hanne Bengaard
Indsendt af:
Stine Bøgh
Dato: 16. marts 2017
Svarnummer:
1
By:
København V
Postnr.:
1756
Fint at bygge boliger på det lidt døde og grimme område bag Vega. Dog vil det være meget værdsat, hvis man samtidigt indtænker flere parkeringspladser, da pladserne i forvejen er yderst sparsomme og områdets beboere (rigtig mange børnefamilier) skal kæmpe om pladserne. Man kunne eventuelt lave parkeringskælder på hele området (udbygge den allerede eksisterende parkeringskælder på Rejsbygade). Jeg er klar over at det ikke altid er i kommunens interesse at forbedre bilisters forhold i byen - men for de børnefamilier der rigtig gerne vil blive på Vesterbro, er det en kæmpe hjælp at have en bil.
Læs høringssvar fra Stine Bøgh