Faste Batteri III - lokalplan nr. 527

Lokalplanen blev bekendtgjort den 9. februar 2016

Høringsfrist:

29. oktober 2015
Indsendt af:
Rasmus Christiansen
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
20
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg kan umiddelbart ikke finde nogen beskrivelse af fortovene langs Njalsgade. Som cyklist oplever jeg indimellem fodgængere på cykelstien, fordi især det nordlige fortov er for smalt, når folk passerer hinanden. Jeg håber, det bliver udvidet med rigelig plads til gående, cykelparkering, udeservering osv.
Læs høringssvar fra Rasmus Christiansen
Indsendt af:
Heidi Jensen
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
19
By:
København S
Postnr.:
2300
ang. punkt a: Jeg kan ikke henvise til en præcis del af lokalplanen. Denne er ganske enkelt så lang og udformet i et sprog og en detaljegrad, der gør at jeg som hverken arkitekt- eller håndværkeruddannet har orket at bruge dagevis på at læse og forstå hele planen Som borger i området ønsker jeg alligevel at gøre min indflydelse gældende. Derfor disse generelle bemærkninger: Helst havde jeg set at området blev bevaret som nu med et par institutioner og derudover udelukkende grønt område. Der er i forvejen voldsomt meget bebyggelse i området og store dele af Amagers tidligere grønne områder er nu også bebygget de senere år. Den megen nye bebyggelse (bl.a. Ørestaden) og den deraf følgende forøgede trafik har ført til til at det efterhånden er et mindre mareridt at komme igennem byen uanset om man cykler, kører eller benytter offentlig transport. Så når det nu formenlig skal være at området bebygges, glæder det mig da at der er tale om et mindre og et meget grønt område. De to meget høje bygninger vil anser jeg for at være ALT for høje. De vil - trods beplanting - virke meget voldsomme i forhold til øvrig bebyggelse. I forvejen er store dele af København efterhånden skæmmet af mange høje bygninger. Københavns gamle smukke profil med tårne og spir er en saga blot. Det er synd. "Parken" indeholdende fortidsmindet Faste Batteri virker meget lille og kedelig. De "grønne Byrum inden i selve byggeriet vil jo fortrinsvis blive brugt af de, der bor der - og "parken" er derfor et rekreationsområde for alle i området - og dertil er det alt for småt.
Læs høringssvar fra Heidi Jensen
Indsendt af:
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
18
Vedhæftede filer: 1
By:
København V
Postnr.:
1502
Læs høringssvar fra Børne- og Ungdomsforvaltningen
Indsendt af:
Hans-Henrik Sass Mønsted
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
17
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Hans-Henrik Sass Mønsted
Indsendt af:
Christel Eyermann
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
16
Virksomhed / Organisation :
Beboerrådet ved ejendommen Amagerfælledvej 18-36,
By:
København S
Postnr.:
2300
Høringssvar til lokalplansforslag for Faste Batteri III, Bydel Amager Vest, Sagsnr: 2014 – 0162709 Til Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, Center for Byplanlægning, Den 29. okt. 2015-10-29 Beboerrådet ved ejendommen Amagerfælledvej 18-36 gør hermed indsigelse mod forskellige punkter i lokalplanen for Faste Batteri III: 1. De to tårne og faconen på dem: Ved det offentlige borgermøde d. 29. sep. i kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, Mødecenteret, Njalsgade 13 fortalte kommunens repræsentant, at man tilstræbte et byggeri der flugter Københavns profil med bygninger op til 6 etager og derudover spir (f.eks. kirkespir, Christiansborg), der rager op over de 6 etager. Så vidt vi blev orienteret, bliver de to tårne på Faste Batteri-grunden firkantede kasser med svag konisk facon. Vi gør indsigelse mod at de to tårne på ingen måde får karakter af spir. 2. De på det offentlige borgermøde d. 29. sep. fremlagte modeller for tårnenes skyggeprofiler: Vi gør indsigelse mod at de på det offentlige møde fremlagte modeller for tårnenes skyggeprofiler kun viste skygger ved sommer og jævndøgn, men ikke viste skyggerne ved vintertid, hvor skyggerne af gode grunde vil være mest dominerende. Det ligner ikke en saglig, men en tilsigtet tendensiøs, problemskjulende fremlæggelse. 3. Højden på bygningen mellem det østlige tårn og vores ejendom Amagerfælledvej 18 – 36: Af fremlæggelsen på borgermødet fremgik, at bygningen mellem det østlige tårn og vores ejendom kan blive mellem 4 og 8 etager. Vi vil meget anmode om, at bygningen ikke bliver højere end 6 etager, ligesom der er 6 etager i vores ejendom. 4. Bagsiden af ovennævnte bygning mellem det østlige tårn og vores ejendom Amagerfælledvej 18 – 36. På borgermødet bliv der vist modelbilleder af forskellige udsigter til hele byggeriet, undtaget bagsiden (nordsiden) af ovennævnte bygning. Vi gør indsigelse mod, at der på det offentlige møde ikke blev vist modelbilleder af bagsiden (nordsiden) af denne bygning. I det hele taget blev nordsiden flere gange omtalt som bagsiden. Vi vil meget anmode om, at nordsiden af denne bygning ikke får karakter af ”bagside”, således at vi ikke ved udsynet fra vores vinduer får fornemmelsen af at være spærret inde i en baggård. For Beboerrådet ved ejendommen Amagerfælledvej 18 – 36, Formand f Beboerrådet Christel Eyermann
Læs høringssvar fra Christel Eyermann
Indsendt af:
Københavns Universitet
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
15
Vedhæftede filer: 1
By:
København K
Postnr.:
1017
Læs høringssvar fra Københavns Universitet
Indsendt af:
Islands Brygges Lokalråd
Dato: 29. oktober 2015
Svarnummer:
14
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Islands Brygges Lokalråd
Indsendt af:
marianne Ølbye og Jette Glæsner
Dato: 27. oktober 2015
Svarnummer:
13
By:
København
Postnr.:
2300 s
Det er fuldstændig forkasteligt, at man kan finde på at opføre så mange og høje bygninger på så lidt plads. Det er meget tydeligt at de som er med til at tage disse beslutninger så absolut ikke bor i nærheden af det evt. kommende byggeri. Hvad i alverden skal man med 2 bygninger på ca. 90 meter, det er hovedet under armen, simpelthen. Vi har i den grad brug for space, så vi kan få lov til at se himmel uden at skulle over på Kløvermarken. Pt glor vi lige ind i byggeri overfor, selvom der er lidt græs imellem. Indtil videre kan vi se himmel og solnedgang lige dèr hvor i har tænkt jer at bygge. Vi trænger til at få flere grønne områder, så hvad med at anlægge et rekreativt område. Hver en bar plet skal snart overplastres med bygninger og da man i sin tid begyndte på Ørestaden forsvandt et rigt dyreliv og nu tager I de stakkels fugle der er tilbage og som vi har glæde af i vores haver. Nu har den grund lignet noget der er løgn i 20 år, og det bliver ikke bedre med jeres projekt. Hvordan i al verden kan man godkende en lokalplan til noget som ingen ved hvordan kommer til at se ud og ingen aner hvad bygningerne skal bruges til. Den øgede trafik giver da både støj- og forureningsproblemer af en vis kaliber ikke at forglemme. Vi har vildt meget mere på hjerte men det er jo ligegyldigt. mvh Jette og Marianne
Læs høringssvar fra marianne Ølbye og Jette Glæsner
Indsendt af:
Lasse Lindhardt
Dato: 27. oktober 2015
Svarnummer:
12
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Børneinstitutionen v. statens serum institut
By:
København S
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Lasse Lindhardt
Indsendt af:
Jacob Dyrby Petersen
Dato: 26. oktober 2015
Svarnummer:
11
By:
Kbh S
Postnr.:
2300
Jeg skriver som tilknyttet til Børneinstitutionen ved Statens Seruminstitut. Derfor er mit fokus på, hvordan miljøpåvirkninger for vuggestuebørn og børnehavebørn reduceres mest muligt i anlægsfase og efterfølgende. I anlægsfasen: Støj fra byggeriet vil være den væsentligste gene for de ca 60 vuggestuebørn og børnehavebørn. Institutionen er gammel og er ikke bygget til at have vuggestuebørnene sovende indendørs. Derfor sover alle vuggestuebørn udenfor. Støj fra byggeriet vil derfor have stor betydning for vuggestuebørnenes søvn. Jeg foreslår derfor: - At der konstrueres støjværn mellem byggeri og børneinstitution. - At støjværnet udformes, så det tillader mest muligt lysindfald på legepladsen, dvs. enten som glas/gennemsigtig plast, eller så langt inde på Faste Batteri matriklen som muligt. - At det skrives ind i kontrakten med entreprenøren, at Børneinstitutionen skal varsles mindst én dag i forvejen, hvis der skal udføres særligt larmende arbejde, fx. spunsning, ramning, skærearbejde etc. Et støjværn vil også kunne medvirke til at reducere det byggestøv, der måtte komme under byggeriet, så mindst muligt byggestøv blæser ind og indåndes af børnene. Efter endt anlægsfase: I materialet er vist, hvordan skyggepåvirkningen på bl.a. Børneinstitutionen er om foråret og om sommeren. Der mangler en visning af, hvordan Børneinstitutionens legeplads er påvirket om vinteren. Efter min vurdering vil Børneinstitutionens legeplads ligge overvejende eller helt i skygge i månederne omkring vintersolhverv. Det betyder, at børnene slet ikke ser solen i måneder, når de nye bygninger er opført. Der er ingen gode udflugtsmål i området, hvorfor Børneinstitutionen bruger sin legeplads utroligt meget og hele året. Som det står i materialet, så er de nye bygninger ikke højere end andre karéer i København. Derfor forventes det ikke, at højden kan revideres. Desuden fremgår, at de indre haver skal være private og ikke offentlige. Jeg vil derfor foreslå, som en måde at mildne den meget negative vinterskygge-effekt på Børneinstitutionen, at Københavns kommune skriver ind i aftale, lokalplan, kontrakt og andre relevante steder, at Børneinstitutionen skal have en særstatus samt berettiget adgang i dagtimerne i hverdagene til de grønne arealer på Faste Batteri III, evt. med en nøgle til port eller lignende. Det vil være have meget begrænset betydning for beboerne, da meget få beboere bruger arealerne om dagen, og det vil betyde utroligt meget for Institutionens børn, at de har mulighed for at se sollys i vintermånederne.
Læs høringssvar fra Jacob Dyrby Petersen
Indsendt af:
Niels Tinglev
Dato: 26. oktober 2015
Svarnummer:
10
Virksomhed / Organisation :
GF Ny Tøjhus
By:
København S
Postnr.:
2300
I G/F Ny Tøjhus er vi bekymrede over øget biltrafik på Weidekampsgade i forbindelse med tilkørsel til parkeringsanlægget. Bekymringen angår biltrafik kommende over Langebro, der drejer ved Klaksvigsgade og bruger Weidekampsgade som gennemkørselsvej. Weidekampsgade ligger i forlæggelse af tilkørselsvejen til parkeringsanlægget og er lysreguleret ved Ørestads Boulevard. Det vil være naturligt at anvende denne tilkørselsvej, hvis bilisterne oplever, at det ikke er effektivt at svinge til venstre på Ørestads Boulevard til parkeringsanlægget. Vi mener dog, at problemet burde kunne løses nemt ved at etablere effektive tilkørselsforhold fra Ørestads Boulevard (venstresvingsbane og lyssignal) samtidig med at gennemkørsel gennem Weidekampsgade gøre mindre effektivt. Dette kan styres ved at lyssignalerne i krydset Klaksvigsgade/Weidekampsgade og i krydset Weidekampsgade/Ørestad Boulevard forårsager en naturlig forsinkelse for gennemgående biltrafik. Venlig Hilsen Niels Tinglev Formand for G/F Ny Tøjhus
Læs høringssvar fra Niels Tinglev
Indsendt af:
Margrethe Nabe-Nielsen
Dato: 22. oktober 2015
Svarnummer:
9
Virksomhed / Organisation :
AB Nymølle
By:
København S
Postnr.:
2300
Høringssvar Faste Batteri III fra AB Nymølle (beliggende Norgesgade, Hollænderdybet og Finlandsgade) Foreningen hilser byggeriet af ’Batterigrunden’ velkommen. Vi glæder os til, at Amagerbro vil blive bundet bedre sammen med Islands Brygge. Vi har dog en række bekymringspunkter, som lokalpolitikere, forvaltning og bygherre må forholde sig til for at sikre formålet i lokalplanen om offentlig cykelsti og grønne, offentligt tilgængelige områder: 1. Lang udsigt til anvendelse På informationsmødet den 28. september 2015 blev vi informeret om, at byggeriet i bedste fald vil vare 10 år. Vi undrer os over, at det ikke prioriteres at få området som helhed til at fungere fra begyndelsen, dvs. med etablering af fællesanlæg i form af gennemgående cykelsti og parkeringsanlæg. Det vil være til gavn for både områdets nye beboere og for os, der allerede bor i området og betyde, at vi kan indtage og anvende området langt hurtigere end byggeperioden tilsiger og i overensstemmelse med visionen om at skabe et levende og indbydende byrum. 2. Etablering af sammenhæng i området Sammenhængen i det fremlagte forslag er god og sikrer det grønne element; men hvordan sikres det, at denne sammenhæng bibeholdes, såfremt der kommer flere bygherrer på tale? 3. Øget trafikstøj Trafikstøjen på Amagerfælledvej er i dag høj. Med byggeriet vil støjbelastningen jf. forslaget ligge mellem 73 og 78 dB i 1,5 meters højde. På den nye bygning vil det være muligt etablere støjisolerende vinduer mv. Det eksisterende byggeri, der ligger på modsatte side af Amagerfælledvej vil være generet af de øgede støjgener, og der bør derfor tænkes i støjreducerende tiltag for Amagerfælledvej i form af fx støjreducerende asfalt og tilbagerykning af bygningen på hjørnet Amagerfælledvej/Njalsgade. Sidstnævnte har bygherren fremført som mulighed i forbindelse med ansøgningen om dispensation fra lokalplanen. 4. Risiko for sætningsskader i eksisterende byggeri Vi er derudover interesserede i at vide, hvordan forvaltningen forholder sig til den risiko for sætningsskader, som byggeriet kan give anledning til for de omkringliggende bygninger. Vi ønsker selvfølgelig, at området bliver så grønt som overhovedet muligt, så ændring af forslaget til mere grønt omkring Sportspladsen ser vi selvfølgelig meget positivt på. Vi stiller os meget gerne til rådighed for yderligere dialog om udvikling af området. Med venlig hilsen Bestyrelsen AB Nymølle
Læs høringssvar fra Margrethe Nabe-Nielsen
Indsendt af:
Helen Majew
Dato: 22. oktober 2015
Svarnummer:
8
By:
København
Postnr.:
2300
Opgiv byggeplanerne i et i forvejen tæt bebygget område. Brug i stedet området til park med skybrudssikring og en svømmehal, Vi har ikke brug for flere luksusboliger, som alminderlige mennesker med almindelige indtægter ikke har råd til at bo i, vi har heller ikke brug for mere biltrafik. Vi har brug for at bevare grønne områder i vores hårdt bebyggede bydel.
Læs høringssvar fra Helen Majew
Indsendt af:
Amager Vest Lokaludvalg
Dato: 22. oktober 2015
Svarnummer:
7
Virksomhed / Organisation :
Amager Vest Lokaludvalg
By:
København S
Postnr.:
2300
HØRINGSSVAR VEDR. FASTE BATTERI III FRA AMAGER VEST LOKALUDVALG Amager Vest Lokaludvalg er overordnet set positive stemt over for lokalplanforslaget og bifalder især bebyggelsesplanen for at integrere sig i de nærliggende bydele og at der skabes en troværdig bymæssig gade på Njalsgade. Det er vigtigt for lokaludvalget, at kanalen i Faste Batteri på lige fod med de øvrige kanaler i Ørestad gøres anvendelige i forhold til klimatilpasning og i tilfælde af skybrud. Vi mener, at kanalen har potentiale som både klimatilpasning og til rekreativ brug. Det vil i samme ombæring være hensigtsmæssigt, hvis vandbassinet i Faste Batteri og Emil Holms Kanal hang sammen, så der kommer en større grad af udskiftning i vandet. På informationsmødet den 29. september udviste naboer til den nordlige del af Faste Batteri bekymring for slagskygger især i vinterperioden fra det østlige tårn. Herudover var der bekymring for at den nordlige kant af kvarteret bliver en bagside. Lokaludvalget opfordrer Teknik- og Miljøforvaltningen til at den nordlige side af kvarteret har samme krav til facaden og etableres med kantzoner der kan indtages af beboerne. På informationsmødet fremkom også bekymring for hvorvidt der på Weidekampsgade vil forekomme øget trafik på grund af til- og frakørsel til parkeringsanlægget. Lokaludvalget beder TMF om at undersøge dette og hvorvidt dette kan undgås. Flere borgere udtrykte bekymring for, at trafikstøjen på Amagerfælledvej vil stige på grund af en øget mængde biler på gaden. Vi håber der tages hånd om dette og etableres støjreducerende foranstaltninger på vejen. Lokaludvalget takker Teknik- og Miljøforvaltningen og Bach-Gruppen for en god inddragende proces for udviklingen af lokalplanforslaget for Faste Batteri III. Med venlig hilsen Formand for Amager Vest Lokaludvalg Lars Rimfalk Jensen
Læs høringssvar fra Amager Vest Lokaludvalg
Indsendt af:
john petersen
Dato: 21. oktober 2015
Svarnummer:
6
By:
København
Postnr.:
2300 S
jeg er imod byggeplanerne på faste batteri grunden.
Læs høringssvar fra john petersen
Indsendt af:
Josephine
Dato: 18. oktober 2015
Svarnummer:
5
By:
Copenhagen S
Postnr.:
2300
Jeg synes bliver super fedt med grøn bebyggelse! Dog har jeg en bøn, og det er at der bliver mulighed for nyttehaver, evt ovenpå tagene. Jeg synes et sted som f.eks. Østergro er et godt ideal, ellers nogle små lodder man kan leje sig ind på! Uanset hvad synes jeg ikke man bare bør have græs eller whatnot på bygningerne bare for at have det grønt. Stil efter at gøre det muligt med urban gardening, for at give København en større selvstændig bæredygtighed.
Læs høringssvar fra Josephine
Indsendt af:
Martin Jørgensen
Dato: 15. oktober 2015
Svarnummer:
4
By:
København N
Postnr.:
2200
Tilflytningen til København er stor, så der er behov for nye boliger. Der bygges ofte meget lavt, f.eks. i form af rækkehuse, forholdsvist centralt i byen. Det giver kedelige menneskeforladte kvarterer, uden en tilstrækkelig tæthed af kulturelle tilbud, butikker, restauranter osv. Disse ting må formodes at være det som bl.a. gør det interessant at bo i byen. Det er derfor godt, at kommunen vil tillade højt byggeri langs Njalsgade, så vi kan få et mere interessant område med højere densitet. Den relativt høje bebyggelse vil frigive mere plads til parker og grønt i området, hvilket er mangelvare i København. Jeg havde personligt fortrukket det oprindelige forslag fra Bjarke Ingels Group, da det ville give et endnu højere, tættere og mere spektakulær kvarter.
Læs høringssvar fra Martin Jørgensen
Indsendt af:
Per og Bente Thorup
Dato: 11. oktober 2015
Svarnummer:
3
By:
København S.
Postnr.:
2300
Indsigelse over byggeriet på Faste Batteri III I forvejen er der et meget tæt byggeri i området. de 2 højhuse vil arkitektonisk ikke passe ind i den eksisterende bebyggelse i området, som kun har en højde til 5. sal. Der er ikke tænkt på den meget mere trafik dette byggeri vil indebære, hvad med skole, børneinstitutioner som der er mangle af i forvejen. Trafikken på Amagerfælledvej er i forvejen meget hård belaste af trafikstøj. Byggeriet vil være til stor gene for alle nuværende beboere. Samtidig bliver der bygge så mange steder i København. Vi vil opfordre til, at man bevarer det sidste grønne område i Ørestad Nord. Der kunne evt. laves en form for park med legeplads, springvand og bænke. I dag er der på den gamle Amagerbane et skønt sti hvor der er fred og ro og mange af områdets beboere benytte denne. Vil igen opfordre til at man tænker sig om og bevare denne sidste grønne plet i Ørestad Nord.
Læs høringssvar fra Per og Bente Thorup
Indsendt af:
Hanne Schmidt
Dato: 9. oktober 2015
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Enhedslisten Amagervest
By:
København
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Hanne Schmidt
Indsendt af:
Camilla Rosenhagen
Dato: 3. september 2015
Svarnummer:
1
By:
København S
Postnr.:
2300
Kære Kommune Kan I ikke placere den nye bydelssvømmehal i en af de kommende bygningers stueetage på Faste Batteri? Det synes jeg vil være en god placering. Alternativt et af de andre ubebyggede arealer på Islands Brygge.
Læs høringssvar fra Camilla Rosenhagen