Kalvebod Brygge Vest - lokalplan 485

Lokalplanområdet skal kunne skabe et bynært erhvervsområde, der fremstår grønt og naturpræget.

Høringsfrist:

13. september 2012
Indsendt af:
Charlotte Callesen
Dato: 13. september 2012
Svarnummer:
9
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
DSB Ejendomme
By:
København V
Postnr.:
1560
Vedhæftet er Bilag 1 og 2 til indsigelser fra DSB Ejendomsudvikling A/S, som også er indsendt den 13.09.2012.
Læs høringssvar fra Charlotte Callesen
Indsendt af:
Charlotte Callesen
Dato: 13. september 2012
Svarnummer:
8
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
DSB Ejendomme
By:
København V
Postnr.:
1560
Vedhæftet er indsigelse fra DSB Ejendomsudvikling A/S.
Læs høringssvar fra Charlotte Callesen
Indsendt af:
Njal Olsen
Dato: 12. september 2012
Svarnummer:
7
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Bygningsstyrelsen
By:
Valby
Postnr.:
2500
Bygningsstyrelsens høringssvar fremgår af den vedhæftede pdf-fil.
Læs høringssvar fra Njal Olsen
Indsendt af:
Vesterbro Lokaludvalg
Dato: 12. september 2012
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
By:
København V
Postnr.:
1758
Læs høringssvar fra Vesterbro Lokaludvalg
Indsendt af:
Martin Nielsen
Dato: 12. september 2012
Svarnummer:
5
Vedhæftede filer: 1
By:
Valby
Postnr.:
2500
Jeg vil gerne komme med et par bemærkninger vedr. handicaptilgængelighed i relation til beplantning. I Københavns handicappolitiske strategi står der blandt målsætningerne, at København skal være en tilgængelig by for alle. Det er derfor vigtigt, at der også tages hensyn til pollenallergikere i den videre planlægning for området. (Se i øvrigt vedhæftet PDF-fil: Statens Byggeforskningsintituts tjekliste for tilgængelighed - ”Bygningsnære Udearealer”, version 2, side 17) Vedr. lokalplanforslaget for Kalvebod Brygge Vest er der både godt og skidt at sige. Først og fremmest er det positivt, at forvaltningen skriver, at stærkt allergene træer bør undgås (side 17). Desuden har forvaltningen, i modsætning til tidligere lokalplaner, undladt at foreslå græs som beplantning på grønne tage (§ 6, stk. 6, side 25). Det største problem ved det aktuelle lokalplanforslag er ”landskabsstrøget”, der kommer til at ligge på langs af hele området ( §7, stk. 4, vedr. beplantning på side 28-29). De planlagte naturzoner med lavt plejeniveau finder jeg er problematiske, idet græsset i sommermånederne vil afgive meget store mængder allergifremkaldende pollen. Det vil betyde kraftige gener for de borgere i området som lider af græspollenallergi. Det er alene det vildtvoksende græs jeg gør indsigelse mod. Selve idéen om et grønt landskabsstrøg er jeg positiv overfor. Jeg håber derfor, at man kan finde en alternativ løsning, så området kan være til glæde for alle, inkl. pollenallergikere.
Læs høringssvar fra Martin Nielsen
Indsendt af:
Københavns Museum
Dato: 10. september 2012
Svarnummer:
4
Vedhæftede filer: 1
By:
København V
Postnr.:
1658
Det er positivt, at forslaget forsøger at tænke i grønne baner og gøre området mere rekreativt. Derfor virker det også modsætningsfyldt, at lokalplanforslaget lægger op til så store bygningsvolumener. Endvidere ser det ud til, at man ved den foreslåede placering af bygningerne lukker for det sidste kig ud til vandet og derved tykner den højhusmur, der i forvejen er ud mod vandet. Vi håber, at man forsøger at bevare så meget af kulbroen som muligt, da den for-tæller, som det også står skrevet i lokalplanforslaget, en del af Vesterbros histo-rie, som der ikke er mange fysiske beviser tilbage på. Kulbroen transporterede kul fra havnen til Vestre Gasværk henover baneterrænet og er det sidste levn fra gasværket. Kalvebod Brygge er domineret af nybyggeri og dette vil blive yderligere stadfæstet med det forslåede byggeri. Derfor kunne det være godt at bevare vognekspeditionsbygningen og derved beholde muligheden for at fortælle historien om godsbanegården. Området har været og er præget af forskellige former for togdrift og vognekspeditionsbygningen, kulbroen samt bygninger på Otto Busses Vej er alle eksempler på dette.
Læs høringssvar fra Københavns Museum
Indsendt af:
Kirsten Damgaard
Dato: 16. august 2012
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
beboer på Vesterbro .
By:
Kbh.
Postnr.:
1657
Jeg vil gerne kommentere på højden af de bygninger der tillades i området . Ud fra erfaringer med bopæl i New York og tæt ved det frederiksbergske højhus Domus Vista ,samt erfaring med mange ophold ved højhuset Royal SAS- hotel og besøg i Codanhus, vil jeg henstille, at der ikke tillades så højt byggeri at aerodynamikken ved foden af husene gør det ubehagelig at opholde sig der ,altså i det grønne område./bælte. At indtænke aerodynamik er desværre hidtil forholdsvis upåagtet i dansk arkitektur og vurderinger af miljø.
Læs høringssvar fra Kirsten Damgaard
Indsendt af:
Denis Bowers
Dato: 8. august 2012
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
By:
København V
Postnr.:
1709
Lokalplanen for Kalvebod Brygge Vest indholder mange rigtig spændende forslag til den endelige fortætning af dette forsømte område, især ved Dybbølsbro og vil, med sin tæthed, sikkert bidrage positivt til den videre udvikling af havnefronten. Min indsigelse drejer sig om kun om bygning C i område l. Bygningens placering blokerer lige præcis for det eneste tilbageblivende "vandblik" af havnen fra Dybbølsbro ved S stationen. (se vedhæftede tegning fra Lokalplanforslaget) Udsigten til vandoverfladen vil relativ let kunne bevares blot ved at flytte byggefelt C ca. 40m længere mod vest. En alternativ løsning kunne være at fjerne bygningen helt og fordele de ca. 5.000 Em2 på bygningerne E, F og G ved Dybbølsbro. Bygningerne her vil hver have gavn af et par ekstra etager, både visuelt og arkitektonisk pga. deres placering ved indgangen til Fisketorvet. De 3 bygninger har en meget central og stationsnær placering, hvor de 2 hovedaxis (Dybbølsbro og den grønne sti fra Bernstorffsgade til Otto Bussesvej) krydser. En anden positiv følge af denne løsning vil være, at det tilbageblivende areal mellem felterne A-B og D vil få et mere grønt og parkagtigt præg.
Læs høringssvar fra Denis Bowers
Indsendt af:
lars barfred
Dato: 22. juni 2012
Svarnummer:
1
By:
Kbh. Ø
Postnr.:
2100
Der vil være en stor farer for at Kalvebod Brygge Vest vil fremstå mennesktomt som resten af Kalvebodbrygge. En af måderne man kunne sikre en bedre trafik i weekend mm. er dette gode projekt med en bredere Dybbølsbro, der etableres som et spændende byrum; http://ibyen.dk/gadeplan/ECE1663960/forslag-dybboelsbro-skal-vaere-vesterbros-dr-louises-bro/ "En tegnestue foreslår at udvide Dybbølsbro, der leder fra Ingerslevgade til Fisketorvet, så der bliver plads til både trafikanter, ophold og aktiviteter såsom loppemarked og Distortion-fester. Det er Mads Windfeldt og Mads Lützen, begge partnere i tegnestuen Lawa, der har tegnet forslaget. De bor begge tæt på broen og oplever, at den travle Dybbølsbro i dag er en forspildt mulighed for et godt byliv. »Hvis vi ser et problem, så gør vi tanker om, hvordan det kan løses«, siger Mads Lützen. Dybbølsbro, som årligt krydset af syv-ti mio., består i dag af to broer med 10 meters afstand, og Lawa foreslår at man spænder et dæk ud imellem dem, sådan at både fortov og cykelsti udvides. Tegnestuen har taget initiativ til udvidelsen efter beslutningen om opførelsen af den længe ventede cykelrampe ved Fisketorvet er vedtaget."
Læs høringssvar fra lars barfred