Kraftværkshalvøen - lokalplan 464

Lokalplanen gør det muligt at opføre et nyt forbrændingsanlæg på Kraftværkshalvøen.

Høringsfrist:

29. september 2011
Indsendt af:
Bjørn Borgen Hasløv
Dato: 29. september 2011
Svarnummer:
7
Virksomhed / Organisation :
Roforeningen Kvik
By:
Københavns Ø
Postnr.:
2100
Bemærkninger til forslag til lokalplan med kommuneplantillæg for Kraftsværkshalvøen. Laurits Rauer Nielsen, Danske Studenters Roklub har i sit høringssvar til www.blivhoert.kk.dk allerede kommenteret lokalplanen. Roforeningen Kvik og Københavns Roklub kan helt tilslutte sig Laurits Rauer Nielsens bemærkninger. Det er bekymrede, at der igen er nødvendigt at planlægge opfyldninger i Øresund på dybt og strømfyldt farvand. Konsekvenserne for robåde og kajakker er imidlertid fuldt belyst i ovennævnte høringssvar, og skal derfor ikke gentages her. VVM redegørelsens fine visualiseringer viser et markant synligt projekt til den nye Amagerforbrænding. Spørgsmålet er om det bliver vurderet om lysniveauet om natten på afstand vil kunne forstyrre sejlere og robådes navigation? For Roforeningen Kvik, Jørgen Nielsen, og Københavns Roklub, Niels Holmquist Bjørn Borgen Hasløv, medlem af Roforeningen Kvik
Læs høringssvar fra Bjørn Borgen Hasløv
Indsendt af:
Christian Herskind
Dato: 28. september 2011
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Refshaleøens Ejendomsselskab A/S
By:
København K
Postnr.:
1432
Læs høringssvar fra Christian Herskind
Indsendt af:
Københavns Museum
Dato: 28. september 2011
Svarnummer:
5
Vedhæftede filer: 1
By:
København V
Postnr.:
1658
Læs høringssvar fra Københavns Museum
Indsendt af:
Christina A. Jørgensen
Dato: 28. september 2011
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
privat person
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg har en tilføje til mit tidligere hørringssvar d. 24/9 2011: Der er ingen tvivl om at det nye forbrændingsanlæg er mere effektiv og miljø rigtigt end det nuværende, og at "vi" har brug for det. Men i tidens "grønneånd" ville det være langt bedere at ud over forbræningsanlæget, at arealerne blev brugt til en "Energi-Park" med div grønne vedvarende energi, end en "Industriel Forlystelsespark" ! ! !
Læs høringssvar fra Christina A. Jørgensen
Indsendt af:
Laurits Rauer Nielsen
Dato: 26. september 2011
Svarnummer:
3
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Danske Studenters Roklub (DSR)
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Kraftværkshalvøen Danske Studenters Roklub er beliggende i Svanemøllehavnen, og roning langs Amagers kyst til strandparken, Dragør eller rundt om Amager er en populær aktivitet blandt vores motionister. DSR har i sæsonen ugentligt flere ture forbi Kraftværkshalvøen når vejret tillader det. Sikkerhed for småbåde Som det er i dag, er turen forbi Kraftværkshalvøen og Prøvestenen til tider ganske risikabel for småbåde som robåde og kajakker, idet kombinationen af teknisk kyst (lodret bolværk), dybt vand og relativ stærk strøm betyder, at der ikke skal ret meget vind til at danne kraftig sø ud for kraftværket. Dette problem forstærkes af at bølgerne reflekteres mod det lodrette bolværk, hvorved der skabes interferens og uforudsigelige bølgeforhold, hvilket naturligvis er farligt for småbåde. Bølgerefleksion Vi vil opfordre til, at der i det nye projekt tages højde for søsikkerheden ved at bygge en teknisk kyst (bolværk) der reflekterer bølgerne mindst muligt. Dette vil forbedre mulighederne for at robåde og kajakker kan passere kraftværkshalvøen. Rekreativt område Hvis der anlægges et rekreativt område på kraftværkshalvøen vil vi opfordre til, at der skabes en sikker landgangsmulighed for robåde og kajakker, idet denne park vil kunne blive et foretrukkent udflugtsmål for vores og andre ro- og kajakklubbers motionister. Et sådant landgangssted skal være beskyttet mod vind og sø, og have en lav ponton, hvor man kan lægge til og fortøje sin båd. Danske Studenters Roklub DSR er Danmarks største roklub med omkring 1.000 medlemmer. DSR’s klubhus ligger i Svanemøllehavnen. DSR's idrætsaktiviteter strækker sig fra motions- til landsholdsroning og omfatter derudover kajakroning, kajakpolo, gymnastik og orienteringsløb. På vegne af Danske Studenters Roklub Laurits Rauer Nielsen
Læs høringssvar fra Laurits Rauer Nielsen
Indsendt af:
Paloma Estrada
Dato: 24. september 2011
Svarnummer:
2
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg har med stor interesse læst om ”kraftværkshalvøen” og Vattenfall A/S’s plan om at erstatte det nuværende kraftværk med et nyt. Det nye projekt lover på mange måder godt for fremtiden. Såvel kapacitets- som designmæssigt søger det nye kraftværk at imødekomme kravene fra en storby i vækst. Det tiltaler mig endvidere, at der i projektet er indtænkt rekreative aspekter. Derimod undrer jeg mig over, at Miljøstyrelsen i sin miljøvurdering konkluderer, ”at projektet ikke vil være til væsentlig gene i forhold til befolkning, afledte socioøkonomiske effekter, landskab, kulturmiljø, natur, vandmiljø, støj, skygger, trafik, luft og klima”. Fra Københavns Kommune har jeg nemlig oplysninger om, at man faktisk forventer en 25% stigning i den tunge trafik på Kløvermarksvej inden for en overskuelig årrække som direkte konsekvens af projektet. Og her er vel at mærke ikke medregnet den stigning i tung trafik, som selve opførelsen af det nye kraftværk og nedrivningen af det eksisterende vil medføre. Som kolonihaveejer med bolig direkte ud mod Kløvermarksvej er jeg en af de mindst 2000 borgere, som en stor del af året (april til oktober) dagligt generes af den nuværende støj- og partikelforurening fra Kløvermarksvej. Af Miljøstyrelsens støjkort fremgår det, at Kløvermarksvej med sin blå farve allerede nu har et ”uacceptabelt højt støjniveau”. Dette til trods har kommunen informeret mig om, at man ingen umiddelbare planer har om at nedsætte støjniveauet på strækningen. En støjregulering vil først ske ”ad naturlig vej”, dvs. på det tidspunkt, hvor den nuværende belægning er så nedslidt, at den skal udskiftes. Til den tid vil man sandsynligvis vælge at lægge en støjdæmpende belægning. Men da kommunen fattes penge, må man spørge sig selv, hvor mange år der mon kan gå, før en sådan udskiftning skønnes påkrævet. Ovennævnte kendsgerninger harmonerer efter min mening dårligt med Københavns Kommunes Støjhandlingsplan, hvoraf det fremgår, at ”målet for 2015 er at alle københavnere skal kunne sove i fred for sundhedsskadelig støj fra trafikken”. Denne målsætning synes ikke at komme til at holde for beboerne på Kløvermarksvej. Og det er ikke rimeligt! Det er ikke rimeligt, at kolonihaveejerne langs Kløvermarksvej, som er nogle af Københavns mindst energiforbrugende borgere, skal betale en så høj helbredsmæssig pris, for at resten af byens borgere kan få en øget energikapacitet. Da jeg som udgangspunkt må forvente, at Københavns Kommune også betragter kolonihaveejere som fuldgyldige borgere med ret til støjbeskyttelse, mener jeg, at kommunen som betingelse for en tilladelse til opførelse af et nyt kraftværk bør stille krav om, at Vattenfall A/S bekoster opsætning af støjvægge og belægning med støjdæmpende asfalt for at minimere støj- og luftforureningsgenerne for beboerne langs Kløvermarksvej. Hvis man har råd til at iværksætte et storstilet prestigeprojekt til milliarder, bør man også anstændigvis have råd til at beskytte de borgere, som projektet vil påvirke.
Læs høringssvar fra Paloma Estrada
Indsendt af:
Christina A. Jørgensen
Dato: 24. september 2011
Svarnummer:
1
Virksomhed / Organisation :
privat person
By:
København S
Postnr.:
2300
For mig ser den nye lokalplan for Kraftværkshalvøen ud som: "kom og leg trygt og godt op ad forbrændingsovnene" ! ! ! Det kan da kun være til fordel for ejeren af forbræningsanlægget, så vi bliver lullet godt og grundig ind i den tanke, at ALT er godt og positivt ved forbræningen, og så "man" ikke stiller spørgsmåltegn ved DET! ! ! Hvor bliver hele den Grønne vedvarende Energi Tanke af ? ? ? ? f.eks solceller, jordvarme m.m...... I stedet er der satset på en flot bygning og skibakke! ! ! Forbræningsanlægget er pakket godt og grundigt ind i "grønt papir" intet andet! ! ! desværre :-( Hvorfor kun den halve løsning? !? og ikke en 360 graders løsning med vedvarende energi og ny-tænkning, der i den grad vil vække opsigt, især internationalt, og selvfølgelig også nationalt. Og når alt kommer til alt, "kroner i kassen". Gå nu foran , TÆNK GRØNT også helt ind i kernen og ikke kun på overfladen!
Læs høringssvar fra Christina A. Jørgensen