Tivolihjørnet - lokalplan nr. 525 med kommuneplantillæg nr. 48

Lokalplanen blev bekendtgjort den 30. september 2015

Høringsfrist:

10. juni 2015
Indsendt af:
Tom Gople Mikkelsen
Dato: 10. juni 2015
Svarnummer:
105
By:
København s
Postnr.:
2300
Det er simpel hen et fantastisk tiltag med et smukt yder og indre giver liv i by billet.. for ikke mindst skaber det arbejdspladser. så to fantastiske ting på en gang.
Læs høringssvar fra Tom Gople Mikkelsen
Indsendt af:
Lajla Hjorth
Dato: 10. juni 2015
Svarnummer:
104
By:
Charlottenlund
Postnr.:
2920
TIL BORGERREPRÆSENTATIONEN I KØBENHAVNS KOMMUNE I indsigelsen af 22. maj 2015 (fra cand.jur. Karsten Hjorth - 2920 - svarID 9626) førte en analyse af forlystelsesbegrebet i skødets servitut i § 8 til den konklusion, at HOTELVIRKSOMHED på ingen måde kan indfortolkes, og Forvaltningen anmodedes om aktindsigt til belysning af dens juridiske overvejelser herom. Af aktindsigten fremgår, at Forvaltningen har foretaget samme overvejelser som i forbindelse med indretning af hotel i Nimb-bygningen i 2006. Der blev ved denne tilladelse lagt vægt på, ''hotelfunktionens ringe omfang'' (12 værelser)og, at indretningen skete ''i eksisterende bygningsrammer'' , nemlig i Nimb-bygningen, hvor i forvejen var restauration. Fortolkningen kan herefter ikke anvendes i forbindelse med projektet for Tivolihjørnet, som NYOPFØRES i en 17 meter høj bygning - PRIMÆRT med henblik på HOTELVIRKOMHED med 18 VÆRELSER i første omgang. Forvaltningen henviser tillige til forekomsten af overnatningsfaciliteter i tilsvarende forlystelsesparker som f.eks. Legoland og Lalandia. Også her må parallelliteten afvises dels fordi ingen af disse steder har en tilsvarende servitut, dels fordi Tivolihjørnet ligger i hjertet af Danmarks hovedstad med både et stort antal luksushoteller og tillige mere beskedne hoteller i ganske kort gå-afstand fra Tivoli, mens både Legoland og Lalandia ligger langt fra bymæssig bebyggelse og kun vil kunne drives økonomisk forsvarligt- overleve - MED overnatningsfacililiteter. Forvaltningen anfører endelig, at ''servitutten er en privatretlig regulering mellem KK og Tivoli A/S, hvorefter KK har påtaleretten og fortolker om servitutten er overholdt ''. Hertil bemærkes, at KK ganske vist handler som en privat person, men at denne dog er en person''sui generis'', idet kommunen ER DENS BORGERE. Og disse repræsenteres af de af borgerne valgte medlemmer til Borgerepræsentationen, altså af Jer ! Det må derfor være Jer, der vurderer, om I mener, at hotelvirksomhed er omfattet af servituttens forlystelsesbegreb, der HENVENDER SIG TIL DET STORE BREDE PUBLIKUM - § 8's ordlyd. Med analysen i ovennævnte indsigelse af 22. maj in mente, må konklusionen være, at hotelvirksomhed ikke hører til i Den gamle Have - vor hovedstads klenodie, TIVOLI. I Borgerrepræsentanter opfordres derfor til at FORKASTE det foreliggende projekt , hvis PRIMÆRE formål er HOTELVIRKSOMHED i en 17 meter høj glasbygning. Venlig hilsen Lajla Hjorth cand.jur.
Læs høringssvar fra Lajla Hjorth
Indsendt af:
Kai Thaarslund
Dato: 9. juni 2015
Svarnummer:
103
By:
Snekkersten
Postnr.:
3070
”KUNSTEN AT KVASE TIVOLI – Mens Tivoli bygger ud på livet løs, synes forretningen Tivoli efterhånden at miste grebet om havens egentlige attraktionsværdi” Sådan lød overskriften på en stort opsat artikel i POLITIKEN 5. marts 2015, hvor arkitekt Karsten Ifversen reflekterer over byggeprojekter i Tivoli. Han skriver bl.a.: ”Tivoli er en milliardforretning, der lever af et vist mål af tradition og fornyelse. Men det er, som om fornyelsen nu er ved at miste forbindelsen til traditionen. Eventyret, skalaen og stemningen er ved at forgå i hidsigt voksende udnyttelse af kvadratmeterne. Man skulle tro, at det ikke kunne blive meget værre for Tivoli, end da Dansk Industris udblokkede glasskrummel af en ombygning maste sig på i det nordvestlige hjørne mod Rådhuspladsen. Men Tivoli selv bliver ved med at overraske”. Og her giver Karsten Ifversen Pei, Cobb, Freed & Partners’ projekt for Tivoli Hjørnet følgende ord med på vejen: ”Bygningen er tænkt i let bølgende horisontale bånd af glas og vil således følge op på den skalaløse dematerialisering af området, som Industriens Hus har påbegyndt.” Jeg er enig med Karsten Ifversen i hans professionelle vurdering og i hans konklusion: ”...Nu skylles Tivoli så over af en ny globalisering, hvor international minimalisme sletter sporene af havens lokale karakter. Det handler i enhver fornyelse om at forstå, hvad der er stedets ånd. I og med at Tivolis rand bliver tættere bebygget med nye større huse, bliver haven lige så stille udvandet. Det går op og ned i showbiz. Men i Tivoli er det som om forlystelsesparken kun går ned, hver gang nye bygninger rejser sig omkring den”. Kort sagt: Nej tak til Pei, Cobb, Freed & Partners’ projekt for Tivoli Hjørnet.
Læs høringssvar fra Kai Thaarslund
Indsendt af:
Lars Vestergaard
Dato: 9. juni 2015
Svarnummer:
102
By:
København
Postnr.:
2200
Habilitetsproblemer? Der er heldigvis ytringsfrihed i Danmark, men det er bemærkelsesværdigt så stærkt tilhængere og kritikere er opdelt: En pæn del af tilhængerne af dette byggeprojekt er jfr. Google, Linkedin og Facebook nuværende eller tidligere ansatte, kontrollører, forpagtere eller nære forretningsforbindelser med Tivoli eller Tivolis hovedaktionærer. Kritikerne er fortrinsvis mangeårige faste gæster, kortholdere ”abonniner”, kunder, samt genboer, naboer og almindelige borgere fortrinsvis i København og omegn.
Læs høringssvar fra Lars Vestergaard
Indsendt af:
Liv Roslund
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
101
Virksomhed / Organisation :
Mazzolis
By:
københavn N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Liv Roslund
Indsendt af:
Lars Søgaard
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
100
By:
København K.
Postnr.:
1422
Hvor er det glimrende, at Tivolihjørnet tilpasser sig de øvrige moderne omgivelser - Industriens hus, Axel Towers mm. Og på samme tid opretholder balancen med det "bløde" og relativt nostalgiske Tivoli, der er præget af hovedindgangen og alt det grønne inde i haven. Det er ikke en let balance at opretholde i et (desværre) broget kvarter, men dette er et godt og afbalanceret forslag. Mht. funktionerne er det vigtigt, at Tivolihjørnet lukker sig op mod byen og de forbipasserende, og det kan næppe løses meget bedre og mere imødekommende. Set indefra haven ser tegningerne ud som om projektet tager flot hensyn til solen, årstiderne og udnyttelsen af et ellers skyggefuldt hjørne af Tivoli. Den foreliggende løsning er langt at foretrække for den nuværende temmelig lukkede og nedslidte bebyggelse.
Læs høringssvar fra Lars Søgaard
Indsendt af:
Mogens C. Ramsløv
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
99
By:
Næstved
Postnr.:
4700
Selvfølgelig skal Tivoli have lov til løbende at udvikle sig til gavn for såvel Tivoli som byens borgere og dens mage turister. Tivolihjørnet står i den nuværende form trist og nedslidt og er ikke fuldt med tiden. Tivolihjørnet vil ikke kun være for de få men for alle. Den arkitekttoniske udstråling vil være et visuelt løft for hele området og de kommende funktioner i huset vil kunne benyttes af alle der måtte ønske det.
Læs høringssvar fra Mogens C. Ramsløv
Indsendt af:
Michael Klaaby
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
98
By:
charlottenlund
Postnr.:
2920
Jeg mener Tivoli Hjørnet bliver et aktiv for København ved at skabe nyt liv på et dødt hjørne skabe byrum i stedet for trafikzone og binde Indre By og Vesterbro sammen.
Læs høringssvar fra Michael Klaaby
Indsendt af:
Holger Hagelberg
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
97
Virksomhed / Organisation :
Tivolis Venner
By:
Hellerup
Postnr.:
2900
karpro@tmf.kk.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V 8. juni 2015 Høringssvar vedr. Tivolihjørnet. Borgerrepræsentationen har den 26. marts 2015 vedtaget at sende ”Forslag til lokalplan for Tivolihjørnet med tilhørende forslag til kommuneplantillæg” i høring. Hermed følger høringssvar fra Tivolis Venner: ”Tivolihjørnets” udseende. Den omstændighed, at det nuværende hjørnebyggeri ikke er bevaringsværdigt, betyder ikke, at der ikke skal stilles krav til det nye byggeri. Hovedindgangen er et af Tivolis verdenskendte varemærker ”brands”, er kendt bevaringsværdig samt præmieret af Europa Nostra. Derfor er vores krav til et nyt byggeris udseende: 1. Respekt for størrelsen af Tivolis Hovedindgang. Uanset ”Tivolihjørnets” arkitekts påståede ønske om at vise respekt for Tivolis Hovedindgang, er det ikke lykkedes. ”Tivolihjørnet” indeslutter Hovedindgangen med et byggeri på op til 4 etager og 17 meters højde og er dermed væsentligt højere end Hovedindgangen, hvis side-pavilloner kun har 2 etager. Forslaget er dermed i ødelæggende grad ude af proportioner med Hovedindgangen. Dette synspunkt støttes af Tivoli selv, idet Tivolis ledelse i sit høringssvar til lokalplan for Industriens Hus den 14. April 2009 skrev: ”I Tivoli opleves træernes skala som det bærende motiv, og langt de fleste bygninger indordner sig under at være i en park med maksimale facadehøjder på 10-12 m.” Tivolis Venner synes dette synspunkt skal fastholdes, således at kravet til byggeriet langs Bernstorffsgade er, at det maksimalt bliver 10-12 m, mens kravet til bygningerne på begge sider af Tivolis Hovedindgang af hensyn til total-indtrykket af Hovedindgangen bør være, at det holdes i den nuværende højde, 1 etage, således at Hovedindgangen kan fremtræde som oprindelig tilsigtet. 2. Hensyn til Tivolis byggetradition. ”Tivolihjørnet” er et byggeri i glas og stål. Glas er farveløst og konturløst. Det værste eksempel på glashuse er naboen, DIs glashus, almindeligt omtalt som ”husblassen”. I sit høringssvar til lokalplan for Industriens Hus den 14. April 2009 skrev Tivolis ledelse om DI’s glasfacade: ” Der er tale om en visuel forurening, der knytter sig til de nye, moderne glasfacader, og som selv med den eksisterende bygningsvolumen ville udgøre et stort problem.” Tivolis Venner synes dette synspunkt skal fastholdes, således at kravet til byggematerialerne er, at hvis glas og stål - som er fremmed for Tivolis byggetradition i almindelighed og for Hovedindgangen i særdeleshed - skal anvendes som byggemateriale i det nye byggeri, må det gøres i tæt samspil med de traditionelle materialer og på en sådan måde, at det kan ses, at byggeriet hører til præcis på dette sted og i disse omgivelser og ikke et hvilket som helst andet sted i verden. ”Tivolihjørnets” samspilsforsøg drukner i glas uden sammenhæng med Tivoli. ”Tivolihjørnet” opfylder således ikke de nævnte krav til et nyt byggeris udseende. Tivolis Venner beder derfor Borgerrepræsentationen om at afvise ”Tivolihjørnet” med tilhørende lokalplanforslag alene på grund af ”Tivolihjørnets” udseende. Tivolihjørnets anvendelse. Forslagets anvendelse er i strid med Tivolis formål jfr. skødets § 8. I ”Forslag til lokalplan Tivolihjørnet med tilhørende forslag til kommuneplantillæg” står der, at ud af et samlet areal på ca. 5.300 m2 i første fase af byggeriet, vil det rumme ca. 2.000 m2 til butikker og ca. 2.000 m2 til hoteldelen. Denne anvendelse er i modstrid med den skødeservitut, som Tivoligrunden er omfattet af. I skødeservituttens §8 fastlægges grundens anvendelse: ”Grunden kan alene anvendes til forlystelsespark. Tivolisøen skal opretholdes. Den til enhver tid værende grundejer er forpligtet til fortsat at drive Tivoli som en forlystelsespark beregnet på det store almindelige publikum, og til at forandringer og tilpasninger af underholdningsbegrebet, som fremtiden vil byde på, sker med passende hensyntagen til Tivolis fortid og hidtidige udvikling, således at havens sjældne kombination af kulturformidling og bred folkelig underholdningstradition på kommercielt grundlag, der har givet Kjøbenhavns Sommer-Tivoli internationalt renommé som forlystelsesvirksomhed, fastholdes.” Begrebet ”forlystelsespark”. På borgermødet den 20. Maj 2015 sammenlignede Tivoli sig med andre forlystelsesparker og konstaterede, at mange af disse også indeholdt hoteldrift. Tivoli mente derfor, at begrebet ”forlystelsespark” i dag måtte siges at indeholde hoteldrift. Med henvisning til, at skødet forudså ”tilpasninger af underholdningsbegrebet, som fremtiden vil byde på”, konkluderede Tivoli, at grunden kan anvendes til hotel uden at tilsidesætte servituttens bestemmelse om, at grunden alene kan anvendes til forlystelsespark. Denne konklusion er forkert. Tivoli glemmer, at de andre forlystelsesparker - som Tivoli sammenligner sig med - ikke ligger på grunde, der alene kan anvendes til forlystelsespark, dvs. at de ud over forlystelsespark også kan indeholde andre aktiviteter som hoteller, parkeringspladser, beboelse til funktionærer, etc. Begrebet ”forlystelsespark” bliver ikke ændret af den grund. På internettet kan man læse følgende definition af ”forlystelsespark” (>google>forlystelsespark>Forlystelsespark-Wikipedia, den frie encyklopædi): ”En forlystelsespark er generel betegnelse for en tivolipark med forlystelser såsom karruseller, rutsjebaner og lignende og måske anden underholdning.” Som det ses indeholder definitionen ikke hoteldrift. Når man ser på servituttens anden bestemmelse, at det skal være ”en forlystelsespark beregnet på det store almindelige publikum”, udelukkes den påtænkte hoteldrift også af denne grund, idet hotelværelserne i Nimb koster fra 6.400,- kr. til 20.000,- kr. per dag og derfor ikke kan siges at være beregnet på det store almindelige publikum. De påtænkte butikker falder også udenfor begrebet ”forlystelsespark” med mindre, der er tale om butikker målrettet forlystelserne, hvilket i så fald bør præciseres. De planlagte aktiviteter i ”Tivolihjørnet” er således i strid med den anvendelse af grunden, som er fastlagt i skødeservitutten for Tivoli. Tivolis Venner beder derfor Borgerrepræsentationen om at afvise ”Tivolihjørnet” med tilhørende lokalplanforslag alene på grund af ”Tivolihjørnets” anvendelse. Konklusion: Afvis forslaget Tivoli tilhører os alle. Med sin helt enestående beliggenhed som en oase midt i Københavns centrum er Tivoli blevet en institution, som alle Københavnere har et tilhørsforhold til. Vi elsker Tivoli og betragter Tivoli som ”vores” have, som vi forbinder med hygge, atmosfære, tradition, eventyr, blomster, lys, farver, fantasi, magi, variation, musik, mangfoldighed, fortryllelse, romantik, ornamentik, charme, originalitet, dansk formgivning (design), overraskelser og detaljer, nordiske naturmaterialer og små finurlige forskelligheder. Bevar Tivoli - afvis ”Tivolihjørnet”. Det er derfor vigtigt, at Borgerrepræsentationen - på vegne af alle Københavnere - tager vare på vores fælles kulturarv, så Tivoli bliver ved med at være en lys, folkelig og fantasifuld forlystelsespark, der ikke bliver domineret af højt, utilpasset glasbyggeri eller anvendt til formål, som ikke hører hjemme i en forlystelsespark. Med venlig hilsen Tivolis Venner Peter Holst Eriksen Talsmand Holger Hagelberg Talsmand
Læs høringssvar fra Holger Hagelberg
Indsendt af:
Christine Hagn-Meincke
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
96
By:
København S
Postnr.:
2300
Tivoli Hjørnet vil hilse gæster både ind fra og uden for Tivoli velkommen. Som dele af facaden på Bernstorffsgade ser ud nu er det en kedelig og lukket mur. Tivoli har efterhånden bevist sit værd som bygherre og kan derfor kun være garant for et smukt og nutidigt bygningsværk, som ikke alene vil åbne en ellers kedelig og lukket gade op. men også bidrage med mange nye arbejdspladser. Så jeg kan kun bakke op om det spændende projekt.
Læs høringssvar fra Christine Hagn-Meincke
Indsendt af:
Susan Schødt Lynge
Dato: 8. juni 2015
Svarnummer:
95
By:
København S
Postnr.:
2300
Det ville være et fantastisk tiltag for byen, hvis dette projekt blev gennemført. Det ville forene haven med resten af byen, og gøre dette område mere attraktivt - her tænker jeg blandt andet også på det ekstra stykke fortov der vil blive skabt, på grund af dette byggeri, hvilke alle vil nyde gavn af omkring dette travle hjørne. Jeg håber inderligt at dette projekt vil blive gennemført. Venligste hilsner, Susan Schødt Lynge
Læs høringssvar fra Susan Schødt Lynge
Indsendt af:
Flemming Strauss
Dato: 7. juni 2015
Svarnummer:
94
By:
Vallensbæk
Postnr.:
2625
Jeg syntes det fremlagte er helt i tråd med en moderne metropol som København. Det vil skabe mere liv på et ellers "kedeligt" hjørne og stå i god kontrast til Axel Towers på den anden side af Vesterbrogade. Det vil skabe bedre miljø, og endnu bedre skabe flere arbejdspladser.
Læs høringssvar fra Flemming Strauss
Indsendt af:
Kasper A. Sonne-Dinesen
Dato: 7. juni 2015
Svarnummer:
93
By:
København V
Postnr.:
1619
Jeg ser meget positiv på en fornyelse af hjørnet, det vil give en flot sammenfletning af Indre By og Vesterbro.
Læs høringssvar fra Kasper A. Sonne-Dinesen
Indsendt af:
Lajla Hjorth
Dato: 7. juni 2015
Svarnummer:
92
By:
Charlottenlund
Postnr.:
2920
TIL BORGERREPRÆSENTATIONEN Hotel Plaza og Arbejdernes Landsbank har - af naboretlige grunde under henvisning til refleksgener - protesteret over det planlagte glasbyggeri, Tivolihjørnet. En tungtvejende indsigelse, idet der må erindres om retssager, hvor byggeri, der gav refleksgener på naboejendomme, er dømt til nedrivning. Dette har den amerikanske arkitekt åbenbart ikke været opmærksom på eller har ignoreret. Altså bedst, at Tivolihjørnet aldrig realiseres i den aktuelle udformning med en facade af glas. Også TRAFIKSIKKERHEDMÆSSIGE GRUNDE skal nævnes som gjort i L. Vestergaards indsigelse (Svar ID 9698 af 5. juni), der indgående beskriver trafikale refleksgener - ikke mindst for bilister i fart dag og nat og dermed en konstant FAREFAKTOR for ALLE trafikanter omkring. Ikke troligt, at en relevant offentlig myndighed kan acceptere denne sikkerhedsrisiko. SØRG FOR GRUNDIG RELEVANT HØRING før vedtagelse af et byggeri - i sig selv en bombe under trafiksikkerheden ! Venlig hilsen Lajla Hjorth
Læs høringssvar fra Lajla Hjorth
Indsendt af:
Peter Madsen
Dato: 7. juni 2015
Svarnummer:
91
Virksomhed / Organisation :
Kulturanmelder v. Magasinet Kunst
By:
Hellerup
Postnr.:
2900
PS Til orientering kan jeg oplyse, at direktør L. Liebst er hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Industri, og derfor inhabil i forhold til Tivolis beslutning om at godtage det nævnte byggeforslag omkring Tivolis Hovedindgang som jeg opfatter begrebet. Formand for Tivolis bestyrelse, Jørgen Tandrup, er tidligere hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Industri, og kan derfor også drages i tvivl af ovennævnte grunde omkring Liebst. Næstformand for Tivolis bestyrelse, Mads Lebech, er admistrerende direktør for Industriens Fond og må af samme grunde opfattes som inhabil. At sidde på den ene side af bordet og foreslå et nybyggeri i Tivoli, og derpå gå over på den anden side af bordet og godtage det, må på en eller anden måde påvirke kommunens opfattelse af lødigheden i byggeforslaget fra Tivolis side. Tivoli handler med andre ord efter Dansk Industris ønsker, godt lønnede begge steder, hvilket kommunen ikke skal være marionet for som jeg ser det. Et tydeligt inkompetent forløb mener jeg at der er tale om her, så jeg beder Borgerrepræsentationen om at være opmærksomme på den nævnte problematik. Der er ræve bag ørerne her vil jeg mene.
Læs høringssvar fra Peter Madsen
Indsendt af:
Ahmad kassem
Dato: 7. juni 2015
Svarnummer:
90
Virksomhed / Organisation :
I LOV IT
By:
Brøndby strand
Postnr.:
2660
Undertegnede ser positivt på projektet og håber, at det bliver godkendt. Da projekten vil gøre Københan mere aktiv og vil skabe liv på ry dødt hjørne, Mvh Ahmad Kassem Mob 27856595
Læs høringssvar fra Ahmad kassem
Indsendt af:
Sandra
Dato: 6. juni 2015
Svarnummer:
89
By:
Virum
Postnr.:
2830
Jeg synes det er ærgerligt, at facaden ser så moderne ud i forhold til omgivelserne. Vi har den flotte gamle portal, Hovedindgangen til Tivoli, og Hovedbanegården, som ligeledes har et helt andet udtryk end det kommende hjørne af Tivoli. Generelt synes jeg, at den form for byggestil ikke passer ind i Tivolis og jeg forstår ikke, hvorfor Tivolis egne arkitekter ikke har været inde over det, da de kender forlystelsesparken og dets værdier. Selvfølgelig er det godt med et friskt pust til byen, men jeg tror, at hjørnet kommer til at træde meget ud taget Tivolis images i betragtning. Jeg synes ikke, at arkitekterne bag har forståelse for "designe i særligt følsomme omgivelser, hvor historie og traditioner spiller en afgørende rolle", som står skrevet på Tivolis intranetside for medarbejdere. Indefra bliver det sikkert dejligt med de forskellige lag af etager og en masse grønt, hvilket Tivoli går meget op i, men det kan aldrig skjule selve arkitekturen.
Læs høringssvar fra Sandra
Indsendt af:
Berit Christensen
Dato: 6. juni 2015
Svarnummer:
88
By:
Herlev
Postnr.:
2730
Tivoli Hjørnet vil kunne være med til at forskønne byen. Hjørnet fremstår nu som et anonymt ikke særlig kønt syn. Jeg vil håbe, at projektet bliver til virkelighed.
Læs høringssvar fra Berit Christensen
Indsendt af:
Victor F. Ortega
Dato: 5. juni 2015
Svarnummer:
87
By:
København V
Postnr.:
1720
Jeg er tilflytter til København, og har boet her siden 1997. Jeg elsker denne by. Jeg er oprindelig fra Spanien. Jeg mener at Tivolis oplæg til forskønnelse af hjørnet ved Vesterbrogade og Bernstorffsgade er fantastisk. Det er i dag SUPER grimt og kedeligt, og der er brug for noget nyt og spændene byggeri.
Læs høringssvar fra Victor F. Ortega
Indsendt af:
L. Vestergaard
Dato: 5. juni 2015
Svarnummer:
86
By:
København
Postnr.:
2200
Tivoli bør holde spejlkabinettet inde i Tivoli i stedet for at placere det ud mod trafikken. Lysreflekserne i det bølgede glas kan blænde trafikanterne i et af byens mest tavle gadekryds. Opmærksomheden bør henledes på at det bølgede glas i den påtænkte facade kan resulterer i lange tilbagekastede lysstråler fra såvel bilernes kraftige moderne lygter, som solens stråler. Alt efter solhøjden kan solen, som bekendt, blænde alle og enhver ikke mindst i forårs og efterårs perioderne, men også når solen står lavt i klar frost. Hertil kommer at solen om sommeren er meget kraftig. Dette medfører alt i alt en betydelig risiko for at trafikanter af alle arter kan blive blændet og/eller distraheret ved refleksioner af lyset i de store bølgende glasfacader. En anden indsigelse pegede på den distraktion, som livet bag glasfacaderne kan medføre for trafikken, efter som der tilsyneladende bliver frit ind og udsyn gennem glasfacaden. Dermed er der altså flere trafikale risici ved glasset: Dels refleksioner, der kan blænde, dels forstyrrende begivenheder som distraherer trafikanterne. For at teste refleksvirkningen kunne trafik-teknikerne prøve at belyse spejlene i et spejlkabinet med kraftige spotlights! Med mindre at Tivoli vil satse på matte eller snavsede ruder, vil det bølgede glas i realiteten kunne blive et uendeligt reflekterende spejlkabinet lige ved gadekrydset!
Læs høringssvar fra L. Vestergaard
Indsendt af:
Peter Madsen
Dato: 5. juni 2015
Svarnummer:
85
Virksomhed / Organisation :
Kulturanmelder v. Magasinet Kunst
By:
Hellerup
Postnr.:
2900
Opsumering: Forkast det foreliggende amerikanske puslespils-byggeri og få en dansk arkitekt med indsigt i kulturen omkring Tivoli til at tegne et byggeri på Tivolihjørnet som Danmark kan være bekendt. Et reelt byggeri med Hovedindgangen som styrende faktor. Det foreliggende projekt ligner en ups-løsning, hvor det vigtigste er at få det hotel og det kontorhus op at stå, med profittens hellige ko som ´førehund´. Bemærk, at hele Tivolifacaden mod Vesterbrogade vil blive iskoldt glas og stål, med DI´s rædselsfulde reklameklods, som det der burde være rædselsscenariet, i den ene ende, og en skumpuppe-lignende mærkværdighed i den anden ende. Gå over på Rådhuspladsen og betragt ´DI-puslespillet´s mangel på sjæl, forlæng i fantasien glasfacaden hen imod og forbi Hovedindgangen til Tivoli og hen til hjørnet af Bernstorffsgade, og føl kulden isne helt ind til marven! Det vil ligne en af Manhattens skyskrabere i samme puslespils-materiale lagt ned, og med en bussemand af en nu nærmest misforstået Hovedindgang som en misforståelse i midten. Forestil jer, at det var den modsatte rækkefølge der var tale om. Glas-puslespillet ligger der, og der skulle tegnes en ny Hovedindgang. Det ville udløse et ramaskrig, hvis en arkitekt foreslog hvad der jo nu er en realitet, Tivolis prisbelønnede Hovedindgang! På den måde er det let at se, at det foreslåede amerikanske glas-uhyre skal forkastes. NB venligst ´Borgerrepræsentation´ og alle andre involverede tak.
Læs høringssvar fra Peter Madsen
Indsendt af:
Akademiraadet
Dato: 4. juni 2015
Svarnummer:
84
Vedhæftede filer: 1
By:
København K
Postnr.:
1050
Læs høringssvar fra Akademiraadet
Indsendt af:
Klaus Richter Gydesen
Dato: 4. juni 2015
Svarnummer:
83
Virksomhed / Organisation :
Arbejdernes Landsbank
By:
København K
Postnr.:
1502
Vi har med stor interesse set på lokalplanforslaget som er fremlagt. Vi mener det er tiltrængt med en fornyelse af hjørnet. Det vil være et stort plus at der kan skabes mere byliv på hjørnet, istedet for at livet består af rejsende der haster fra Hovedbanegården til Rådhuspladsen. Bebyggelsens ydre fremtræden er detaljeret beskrevet vedr. glasfacader mv. Vi er som genbo til det påtænkte byggeri bekymrede for, at de ubrudte bugtende glasfacader, vil kunne give vedvarende generende spejlinger, til gene for de medarbejdere der arbejder i de nederste dele af vores bygning. Vi mener at der bør derfor stilles krav om at man i lighed med skyggediagrammerne, også laver spejlingsdiagrammer sådan at det er muligt at vurdere om problemet reelt er til stede.
Læs høringssvar fra Klaus Richter Gydesen
Indsendt af:
Jens hennild
Dato: 3. juni 2015
Svarnummer:
82
Virksomhed / Organisation :
Tobaksindustrien
By:
København
Postnr.:
1620 V
Vi forstår at Tivoli ønsker at udvikle og forny haven,ved at opføre en ny bebyggelse, der forbinder Tivoli og byen med butikker og restauranter på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorrfsgade. Videre at der bla. er tale om et byggeri i 4 etagermed en højde på 17 m. Vi støtter at planforslaget giver mulighed for at projektet kan realiseres. Vi anser projektet for en tiltrængt opdatering og forskønnelse af det berørte hjørne, til den udvikling som Vesterbrogade i retning mod Rådhuspladsen iøvrigt undergår.
Læs høringssvar fra Jens hennild
Indsendt af:
Søren Nordahl Svendsen
Dato: 3. juni 2015
Svarnummer:
81
Virksomhed / Organisation :
Nordisk Kelloggs ApS
By:
Glostrup
Postnr.:
2600
Tivoli har de senere år vist stort visionært engagement, og har foreslået flere ret banebrydende forbedringer til byen. Desværre har Københavns kommune ikke været lydhør overfor de flotte forslag kreeret af dygtige internationale arkitekfirmaer. Tivolohjørnet er et nyt fantastisk forslag, der vil bidrage til at forskønne et af Københavns mest trafikerede hjørner væsentlig. Jeg anbefaler derfor på det kraftigste at dette forslag godkendes.
Læs høringssvar fra Søren Nordahl Svendsen
Indsendt af:
John Bergqvist
Dato: 2. juni 2015
Svarnummer:
80
By:
København
Postnr.:
2450
Alt, hvad man behøver, er at stå på Axeltorv og beskue Tivoli's hovedindgang, portalen flankeret af tp næsten identiske bygninger, som lader portalen fremstå som det naturlige centrum i en harmonisk bebyggelse. Ihvorvel hjørnegrunden Vesterbrogade-Bernstorffsgade formentlig har Danmarks højeste kvadratmeterpris, som utvivlsomt kunne udmønte sig i ussel mammon, ville det være en dødssynd at mase den pyntelige lille trio af hus-portal-hus ind mellem to glas-monstre, det ene DI og det andet den påtænkte arkitektoniske voldtægt. Husk på, at vi ikke ejer verden - vi har den kun til låns af vore børnebørn, og det ville være en dødssynd at berøve dem det sidste, der er tilbage af den gamle haves særpræg.
Læs høringssvar fra John Bergqvist
Indsendt af:
Johan Bergqvist
Dato: 2. juni 2015
Svarnummer:
79
Virksomhed / Organisation :
PASPX A/S
By:
København
Postnr.:
1256
Den påtænkte bygning vil 'tilte' hele balancen i strækningen Rådhuspladsen - Bernstorffsgade. Det er slemt nok med DI's øjenbæ samt bebyggelsen på Scala grunden og der er ingen grund til at gøre det værre. Københavns særpræg har altid været og bør vedblive at være bevaringen af den specielle atmosfære, som er ved at blive ofret på det alter, der søger at få København til at ligne en konform metropolis lige som alle de andre ucharmerende storbyer verden over.
Læs høringssvar fra Johan Bergqvist
Indsendt af:
Johan Bergqvist
Dato: 2. juni 2015
Svarnummer:
78
Virksomhed / Organisation :
PASPX A/S
By:
København
Postnr.:
1256
Den påtænkte bygning vil 'tilte' hele balancen i strækningen Rådhuspladsen - Bernstorffsgade. Det er slemt nok med DI's øjenbæ samt bebyggelsen på Scala grunden og der er ingen grund til at gøre det værre. Københavns særpræg har altid været og bør vedblive at være bevaringen af den specielle atmosfære, som er ved at blive ofret på det alter, der søger at få København til at ligne en konform metropolis lige som alle de andre ucharmerende storbyer verden over.
Læs høringssvar fra Johan Bergqvist
Indsendt af:
Valther Kisling
Dato: 1. juni 2015
Svarnummer:
77
By:
Dyssegård
Postnr.:
2870
Tivoli kvæler sig selv i sit eget vokseværk. Det nye planlagte byggeri kaldet “Tivoli Hjørnet” skjuler delvis den ene sidebygning ved Hovedindgangen. Når man forlader Tivoli, vil man fremover ikke kunne se hele sidebygningen til venstre for Hovedindgangen. Byggeriet bør gøres smallere, så man frit kan se hele den venstre sidebygning ved Hovedindgangen, når man kommer nede fra tidligere Restaurant Perlen overfor Nimb og går mod udgangen.
Læs høringssvar fra Valther Kisling
Indsendt af:
Martin Nielsen
Dato: 1. juni 2015
Svarnummer:
76
By:
kbh
Postnr.:
2720
Jeg synes det er en udmærket ide, at Tivoli påtænker nybyggeri på dette område. Den eksisterende bygningsmasse er, set fra Vesterbrogade og Bernstorffgade, ganske enkelt ikke værdig til dette område, hvor vi skal være bedre til at udnytte kvadratmeterne. Både i højde og drøjde. De eksisterende bygninger er en collage af baraklignende og underlødigt byggeri, hvis kvalitet - både arkitektonisk og konstruktionsmæssigt - ikke står mål med de ambitioner vi har i forhold til udviklingen af vores by.
Læs høringssvar fra Martin Nielsen

Sider