Valby Bydelsplan

Valby er storby og provins på samme tid. Kigger du den ene vej, er der fri adgang til metropolens pulserende liv og mange tilbud – kigger du den anden vej, er der lys, luft, parker, vand og plads til familielivet. Også i sind er Valby en grøn bydel med et stort fokus på bæredygtighed og miljø.

Høringstype

Lokalplan

Område

Valby

Tidsperiode for høringen

1. januar 2009 til 15. april 2009

Sagsnummer

2009-68739

Indsendelsesfrist for høringssvar

15. april 2009

Høringen er lukket

Valby er en bydel med en stærk og veldefineret identitet. Valby er historisk udsprunget af landsbyen ved Valby Langgade og Annexstræde, Nordisk Film og Tingstedet og senere formet af hundredeoghalvtreds års industri ved Carlsberg, FL Smidth, Porcelænsfabrikken, gasværket, bomuldsspinderierne og andre af industrialiseringens kæmper. I disse år forvandles de gamle industriområder til kreative miljøer og nye, spændende kvarterer, udformet i dialog med de lokale aktører. Valby har udviklet sig med respekt for sit ophav som gammel industriby. Sushi-barerne har ikke fortrængt kroerne. I Valby ligger klassiske villaområder, store almene boligområder, andelsboligforeninger og ejerlejligheder side om side. Valby er i dag en attraktiv bydel, som tiltrækker ressourcestærke borgere. Bydelen har en befolkning på ca. 45.500 beboere (2008) og en varieret befolkningssammensætning. I Valby er der plads til alle. Her bor unge, voksne, ældre, indvandrere, arbejdsløse, selvstændige og mange andre grupper side om side. I Valby møder man således ikke bare hele Danmark – høj som lav, ung som gammel – men hele verden. Valbys diversitet afspejles i bydelens kvarterer, der hver har særlige karaktertræk og ressourcer. Valby er et trafikknudepunkt, og det er derfor nemt at komme til og fra bydelen – uanset om man benytter offentlig transport eller bil. Men trafikken er også Valbys største udfordring og en daglig gene for Valbys borgere. Valby gennemskæres af store trafikårer og mange jernbaner, der virker opsplittende for bydelen. Valby indeholder mange af storbyens muligheder for aktivitet. Valby er en bydel med mange kreative miljøer med plads til eksperimenterende gallerier, kunstnere og teaterfolk både på professionelt og amatør niveau. De kreative miljøer giver udslag spændende tilbud indenfor kunst, kultur, idræt og teater. Valby har et aktivt foreningsliv og en stærk tradition for deltagelsei nærdemokrati og samarbejde på tværs af alle lokalsamfundets aktører. Valby er storby og provins på samme tid. Kigger du den ene vej, er der fri adgang til metropolens pulserende liv og mange tilbud – kigger du den anden vej, er der lys, luft, parker, vand og plads til familielivet. Også i sind er Valby en grøn bydel med et stort fokus på bæredygtighed og miljø. Valby er en BY I BYEN. En bydel med en stærk identitet og en bydel, der smager af både storby og provins.

Ansvarlig

Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Rådhuset 1599 København V Tlf: 33 66 28 00 Fax: 33 66 70 03 E-mail: cbu@okf.kk.dk

Få nyt om høringer

Abonnér