Indsendt af:
Lene Brandt
Dato: 29. marts 2017
Svarnummer:
14
By:
København SV
Postnr.:
2450
Et badested med en cafe er tiltrængt, ligesom butikker og spisesteder. Når det er sagt, vil det være at foretrække, hvis det ikke er på bekostnings af de blå (vandet) og grønne områder. Der er ikke meget tilbage i området. Generelt har det de sidste år været trist at opleve så meget af havnen er blevet dækket af bebyggelse. Det betyder, at de mere åbne vandområder snart ikke findes mere. Jeg vil anbefale en reduceret løsning, hvor større dele placeres på land. Teglværkhavnen er efterhånden det sidste sted i havnen, der er andet end kanaler. En badebro bygget på vandet reducerer havnen yderligere og tilbyder end ikke grønne alternativer, alene endnu mere bebygget areal. Det bliver fint at kunne bade fra en ny badebro om end jeg for en god orden skyld vil oplyse at netop dette hjørne af havnen ofte er hjemsted for meget skrald og jeg undrer hvilken tanker har man for at imødegå vindens og strømmens veje ? Jeg vil foreslå, at planen for det nye badested omfatter en vandvej/tunnel under vejen og "TDC-grunden" fra Teglværkshavnen til Kanaltorvet, således at såvel kajakker som skrald kan bevæge sig frit i havneområdet. Endelig vil jeg anmode om, at der ikke planlægges flere projekter på vandet i Teglværkshavnen, men lader området bestå som en sidste blå oase. Med venlig hilsen Lene Brandt
Læs høringssvar fra Lene Brandt
Indsendt af:
Anne Hammerich Graversen
Dato: 29. marts 2017
Svarnummer:
13
By:
København SV
Postnr.:
2450
I forhold til etablering af en badezone ud for det nye byggeri på Teglholmsgade er det for mig som nabo vigtigt at følgende indtænkes: - Håndtering af affald. Der skal være tilstrækkelig skraldespandskapacitet til alt det affald, gæsterne må forventes at generere (cigaretskodder, pizzabakker, dåser, flasker, madrester, emballage, etc.), og skraldespandene skal placeres, så folk ikke af dovenskab efterlader affald i badezonen, fordi der er for langt til en skraldespand. Det er desuden vigtigt, at badezonen ikke medfører mere affald i vandet - der er allerede for meget, der flyder rundt i havnebassinet i Teglværkshavnen. Endelig skal ansvaret for renholdelse af området placeres, så der kontinuerligt er soigneret i zonen. - Toiletforhold: Der er naturligvis behov for toiletter til badezonens gæster - og også her skal der være tilstrækkelig kapacitet, så gæsterne ikke søger ud i det tilstødende område for at tisse, fordi køen er for lang - Parkering for biler og cykler: Der skal være tilstrækkelig kapacitet til at parkere både biler og cykler i området omkring badezonen. Der er pt kun relativt få parkeringspladser, der ikke er øremærket Teglholmens beboere, og det må forventes at der kommer yderligere pres på disse, når gæsterne til badezonen også får behov for parkering. Det er ligeledes vigtigt, at det bliver muligt for gæsterne at parkere deres cykler under ordnede forhold, så det tilstødende område ikke kommer til at vælte i henslængte cykler til gene for cyklende og gående på Den Grønne Kile - Traffik til og fra badezonen: Der bør etableres ordentlige sti-forbindelser til badezonen fra fx Teglholmsgade, så der ikke opstår uautoriserede stier, der slider græsset af Den Grønne Kile. Cyklister og fodgængere er som vand - de finder den korteste afstand, og er der ikke en sti, så tramper de en (som tilfældet er nu, hvor byggeriet på den tidligere TDC-parkeringsplads har afspærret en meget brugt sti - det har resulteret i et par mudrede spor gennem Den Grønne Kile og Kridtholmen)
Læs høringssvar fra Anne Hammerich Graversen
Indsendt af:
Gun Andersen
Dato: 29. marts 2017
Svarnummer:
12
By:
København SV
Postnr.:
2450
En badebrygge og badezone er en positiv udvikling af området. Som de andre høringssvar, vil jeg også gøre opmærksom på, hvad badning og badebro fører med sig. Fra erfaring med badebro på Sluseholmen, må man sørge for affaldshåndtering da der ellers vil flyde med pizzabakker, papkrus og andet take away affald. Jeg har også erfaring af, at allerede nu, bliver buske ved kajkanten brugt til tissetrængende. Så toiletter ved badebroen, er en nødvendighed. Vi har fået melding om, at den planlagte pavillon kun bliver tilgængelig for beboere i bebyggelsen, som TDC er ved at opføre. Hvordan kan dette være muligt, når badebroen opføres på offentligt område? Det er meget beklageligt. Jeg vil også opfordre til, at man tager højde for alle beboere i området skal få gavn af badebrygge og badezone.
Læs høringssvar fra Gun Andersen
Indsendt af:
Lasse Hønge Flarup
Dato: 29. marts 2017
Svarnummer:
11
Vedhæftede filer: 1
By:
København SV
Postnr.:
2450
En badezone ved det nye byggeri ved TDC er kun en god idé, hvis der tages højde for en række problematikker: 1) Affald i vandet. Der er allerede i dag en del affald i vandet, dels fordi folk ikke rydder op efter sig, og dels fordi der ikke er tilstrækkeligt gennemløb af vand i havnen inde, hvor vi bor. Vedhæftede billede er et lille udsnit ved Sømærk, som er nabo til byggeriet. Der er derfor behov for at tage højde for den forventede, gede mængde affald, som en badezone vil føre med sig. Dels gennem skraldespande, dels gennem sikring af øget omløb i vandet, og dels gennem pålæggelse af ansvar for oprydning på området. Er det eksempelvis det nye byggeris ejendomsfunktionærs opgave at rydde op efter alle gæsterne? 2) Urination. Der skal tages hensyn til naboerne. Både de alledere eksisterende (fx Sømærk) og de kommende på TDC-grunden. Med en offentlig badezone vil der være behov for offentlige toiletter, så der trædes af på naturens vegne op af bygninger o.lign. 3) Offentlig interesse. Den grønne kile og træanlægget ved badezonen er offentligt tilgængeligt, hvilket er dejligt. Derfor giver det også mening, at pavillioner, der ligger i forbindelse hermed er offentligt tilgængelige, fx en kiosk, et toilet eller café. Og ikke et privat fælleshus, som kun få personer har mulighed for at anvende. Det er klart i modstrid til interessen for områdets udvilking. 4) Parkering. Der er i dag for få parkeringsmuligheder i området. Og KK har flere gange skåret ned på antallet af offentligt tilængelige parkeringspladser i området. Det bør der tages højde for, når man ønsker at tiltrække gæster til området. Ligeledes skal der i aller højeste grad tænkes i cykelparkering, så det ikke bliver et utilgængeligt cykelkaos nede ved træbryggen eller at den grønne kile bliver jordet op af folk, der cykler på græsset. Tænk derfor i cykelparkering samt velgennemtænkte stier.
Læs høringssvar fra Lasse Hønge Flarup
Indsendt af:
Maja Rudloff
Dato: 28. marts 2017
Svarnummer:
10
By:
København SV
Postnr.:
2450
Umiddelbart er jeg positivt overrasket og synes, at dette er et godt initiativ. Ikke mindst, fordi der bliver badet fra området (og er blevet det alle dage i de 11 år jeg har boet her) uanset om der lige nu er etableret en lovlig badezone eller ej. Dog har jeg som andre naboer til den foreslåede zone en række forbehold. I beskriver selv i forslaget, at der ifølge lokalplanen ”skal etableres en træbrygge og pavillon med offentlig adgang”. Ja, det er korrekt, det foreskriver lokalplanen faktisk. Ikke desto mindre har TDC nu med TMF’s billigelse og accept planer om at gøre pavillonen privat, dvs. forbeholdt de få beboere/lejere, som skal bo i byggeriet ud til bryggen. Dvs., at den café el.lign., indeholdende toiletforhold m.m., som ville være en ikke blot helt oplagt, men også nødvendig del af et sådan tiltag, nu udgår. Hvis man ønsker at etablere et område, der ifølge lokalplanen skal ”tiltrække udefrakommende gæster”, som forslaget om badezone også lægger op til, bliver man nødt til at sikre sig, at der er toiletforhold, affaldsfaciliteter mv., som kan imødekomme de afledte effekter af et sådant tiltag. I modsat fald må bryggen etableres som en brygge, der kun er til ophold, dvs. UDEN en ”bade-zone”. Jeg ser ingen redegørelse i forslaget for, hvordan affald mv. skal transporteres fra området og hvorledes toiletforhold sikres. Hvem skal stå for oprydning? Som andre naboer påpeger, bliver der af hensyn til naboerne nødt til at være tidsbegrænsninger på baderiet og begrænsninger på støjende ophold på bryggen samt zoner til cykelparkering. Der skal foreligge en plan for, hvordan dette sikres. Hvis disse forhold gennemtænkes og imødegås i etableringen, synes jeg godt om forslaget, da det vil skabe mere etablerede rammer om en aktivitet, som alligevel allerede finder sted.
Læs høringssvar fra Maja Rudloff
Indsendt af:
Lotte og David Utzon-Frank
Dato: 27. marts 2017
Svarnummer:
9
By:
København SV
Postnr.:
2450
Som én af de allernærmeste naboer er vi meget bekymret for etablering af badezone ved den ”grønne kile” Umiddelbart virker det ikke til, at der er taget stilling til de følgevirkninger sådan en badezone vil give som beskrevet i andre høringssvar. Der er hverken taget stilling til manglende toiletforhold og/eller oprydning. Vi har selv set hvilket svineri der har været både ved den badebro der nu er fjernet ved ”Sømærket” samt det svineri der af og til er ovre på den store trappe på Sluseholmen. Desuden mangler der nogle restriktioner vedr. støj. I et etableret havnebad lukker portene på et tidspunkt. En badezone kan i princippet bruges døgnet rundt og denne omtalte zone ligger i et tæt beboet område, hvilket med stor sandsynlighed vil give støjproblemer, specielt i sommerhalvåret. Vi har flere gange i årenes løb været nede på det der nu er byggeplads for at bede folk om at slukke medbragte højtalersystemer efter ”normal” sengetid. Vi frygter det vil tiltage, særligt nu hvor der skal bygges adskillige ungdomsboliger i området. Vi er også uforstående overfor, at der skal være endnu en badezone når nu der er lagt op til en stor badezone ved Aalborg Universitet København. Hvorfor ikke bruge krudtet der, hvor der overvejende er erhverv. Det vil genere færrest mulig, hvis lydniveauet bliver lidt for højt i utide og der vil også være mulighed for at sætte f.eks. ishus op. Det er også bekymrende, at man vil etablere en badezone klods op af kommende overløbsrør som skal komme fra Scandiagade og vil blive etableret i den kommende fremtid. Mangler der ikke også advisering om høring i E-boks?
Læs høringssvar fra Lotte og David Utzon-Frank
Indsendt af:
Kenn Mouritzen
Dato: 25. marts 2017
Svarnummer:
8
By:
København SV
Postnr.:
2450
Vedr. høringssvar om nyt badested i Teglværkshavnen. Sagsnr. 2017-0115291 Jeg er som udgangspunkt mod overhovedet at etablerer badefaciliteter her, og det er jeg fordi, jeg bor lige ud til promenaden og den gamle træ "badebro" som skal erstattes af midlertidige badefaciliteter. For mig giver det en masse larm. Derudover er der et stort grusstykke langs promenaden og de første 2 af de sorte bygninger. Dette grustykke er privat område, og vi ønsker som beboere i endelejligheden i den sidste blok lige op af, hvor den grønne kile skal ligge, ikke at der bliver henstillet cykler, barnevogne af andet godt fra badegæster til området. Med andre ord ønsker vi ikke, at der bliver henstillet cykler og andet godt op af vores vinduer. Beboerne i den anden blok i endelejligheden har allerede meddelt, at de flytter pga. larmen fra de tidligere år. Disse midlertidige og senere permanente badefaciliteter var dråben for dem. Den overvejelse gør vi os også. Derudover har der de tidligere år, pga. manglende toiletforhold, været en masse badegæster der har urineret op af bygningerne. Det ønsker vi på ingen måde gentager sig, hvilket er overvejende sandsynligt vil ske, hvis der ikke et eller andet sted etableres toiletfaciliteter. Derudover er adgangsvejene til stedet meget begrænsede pga. byggeriet på den gamle TDC parkeringsplads.
Læs høringssvar fra Kenn Mouritzen
Indsendt af:
Mikkel Schramm Rasmussen
Dato: 24. marts 2017
Svarnummer:
7
By:
København
Postnr.:
2450
Stærkt initiativ. Husk dog, at tænke gennemstrømning af vandet ind, da det allerede er ved at være et problem med affald og andre ting, som ikke bør ligge i vandet. Tilsvarende er det hensigtsmæssig at etablere affaldsmuligheder og toiletter. Træbryggen på Sluseholmen er godt besøgt, hvilket desværre har en afsmittende effekt på overfyldte affaldsspande og lugtgener, da der ikke er offentlige toiletter i nærheden.
Læs høringssvar fra Mikkel Schramm Rasmussen
Indsendt af:
Anne L. Rasmussen
Dato: 24. marts 2017
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
By:
København SV
Postnr.:
2450
Det lyder som en super god idé. Men.... for at sikre bedst mulig badevandskvalitet og ikke mindst tilstrækkelig cirkulation af havvandet i den indre del af Teglværkshavnen, så bør der etableres rør eller åbning i den kommende nye udbygning af Sluseholmen Syd, som lader havvandet fra havneløbet komme hele vejen rundt. Fra øst mod vest - og frem og tilbage. Det vil sige under hovedvejen: Sluseholmen, sådan at vandet kan strømme frit mellem kanalerne på begge sider af Sluseholmens øer (øst/vest) Se venligt vedhæftede tegning, hvor det er angivet med lyseblå touch. mvh Anne
Læs høringssvar fra Anne L. Rasmussen
Indsendt af:
Marc P
Dato: 24. marts 2017
Svarnummer:
5
By:
København SV
Postnr.:
2450
I forbindelse med byggeriet og nedtagningen af den tidligere badebro på modsatte side af Gjensidige, vil det være helt optimalt at oprette en midlertidig badezone indtil det endelige byggeri står færdigt i 2019. En midlertidig kiosk eller anden forplejning vil være ideel at tænke ind i det midlertidige setup, ligesom det også er vigtigt at sørge for det midlertidige setup kan benyttes som et element i den færdige byggeri.
Læs høringssvar fra Marc P
Indsendt af:
Anders F
Dato: 23. marts 2017
Svarnummer:
4
By:
København SV
Postnr.:
2450
Virkeligt et stærkt initiativ. København har endnu ikke udnyttet det gigantiske potentiale, som kanalen har. Jo flere adgange til vandet, desto bedre. Det ville dog være frygtelig ærgerlig, hvis pavillionen ikke blev tilgængelig for alle borgere i området. En lille isbutik, kunsthus eller samlingsted ved vandet kunne være tre oplagte muligheder. Et beboerhus, som alligevel aldrig ville blive brugt og kun ville komme få til gavn, ville være sørgeligt. Så håber MEGET, at politikerne tænker sig godt om og stiller krav. Pavilion og adgang til vandet for alle - det er vejen frem!
Læs høringssvar fra Anders F
Indsendt af:
Anja Kuhlbrodt
Dato: 23. marts 2017
Svarnummer:
3
By:
København
Postnr.:
2450
Ifm etablering af badezone bør der tages hensyn til de umiddelbar nærliggende beboelser og sikres respektafstand. Der er mange erfaringer med badegæster fra de sidste år, hvorfor der anbefales tæt dialog med beboerne med henblik på tiltag ift skiltning og afskærmning. Desværre blev bebyggelsen i en del tilfælde anvendt som springtårn til stor gene for beboerne men også med risiko for ulykker. Desuden bør der tilvejebringes toiletter således at ingen opgange eller bebyggelsens kroge bliver anvendt som dette. Badning bør bebgrænses til dagtimerne for at sikre nattero, da bebyggelsen ikke er lydisoleret i nødvendig omgang og soveværelser vender mod badeområdet. Der bør tilvejbringes gode adgangsforhold, god affaldshåndtering og tilstrækkelig cykelparkring uden større tab af den planlagde grønne kile som grønt område og uden at de øvrige beboerafdelinger belastes. Desuden annonceres pavillonen som offentligt. Dette er ifølge seneste info et beboerlokale som er forbeholdt TDCs bebyggelsens beboere. Ellers er det et oplagt opholdssted med sol hele dagen og god adgang til vandet. Og der bades alligevel, badezone eller ej :)
Læs høringssvar fra Anja Kuhlbrodt
Indsendt af:
Ivy Holst
Dato: 23. marts 2017
Svarnummer:
2
By:
København
Postnr.:
2450
Som udgangspunkt en fremragende idé. Men der er også problemer. Den pavillon, der skal ligge på den brygge, der allerede nu er under opførelse, ønsker bygherren forbeholdt ejendommens beboere. Der vil derfor kun være offentlig adgang til selve træbryggen, ingen café, ishus, omklædningsrum, plads til kajak, boldbane, grillplads eller andre faciliteter. Et andet problem er størrelsen af træbryggen. Der er nu ved at blive fyldt op Ca 4 meter fra den gamle kaj, og bryggen skal rage yderligere mange meter ud. Det er et meget stort indgreb i vandudsigten fra vores bygning, der også vil blive belastet af trafik til og fra badet, og støj fra samme. Naboen på den anden side vil opleve disse gener i endnu højere grad. Et andet problem er vandets kvalitet. Der er ingen ordentlig gennemstrømning, så store mængder affald samler sig i netop det hjørne af havnen. Affaldet er muligvis ikke sundhedsskadeligt, men lækkert er det ikke at svømme rundt i.
Læs høringssvar fra Ivy Holst
Indsendt af:
Thomas Fjelstrup Nielsen
Dato: 23. marts 2017
Svarnummer:
1
By:
København V
Postnr.:
1663
Godt initiativ!
Læs høringssvar fra Thomas Fjelstrup Nielsen