Heimdalsgade

Etablering af ekstra etage (tagetage) til 18 ungdomsboliger på ejendommen på adressen Heimdalsgade 39.

Høringsfrist:

17. marts 2017
Indsendt af:
Jacob Moesgaard
Dato: 17. marts 2017
Svarnummer:
20
Virksomhed / Organisation :
E/F Heimdalsgade 37A+B / Heimdalsgade Studios ApS
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Kommentar til høring fra den 23. februar 2017 vedrørende byggeri af ungdomsboliger Heimdalsgade 39. Som nabo til ejendommen har vi i E/F Heimdalsgade 37A+B bemærkninger til projektet og dets relation til lokalplanen. § 3, stk. 2, at ”Højst 15 procent af det samlede etageareal i området kan anvendes til helårsboliger.” Vi har i øjeblikket en sag verseresnde ved Naturklagenævnet i relation til forvaltningens afslag fra den 24. januar 2017,om indretning af ungdomsboliger på vores ejendom, forvaltningens sagsnummer 610133. Vi forventer naturligvis, at nævnet giver os medhold. Såfremt der gives byggetilladelse til Heimdalsgade 39 inden denne sag er afgjort, vil det have negativ indflydelse på vores sag da rettigheden til, at indrette ungdomsboliger så indskrænkes. § 3, stk. 3, at ”Boliger for unge, ældre og personer med handicap samt socialt betingede bofællesskaber er, såfremt de opføres efter gældende lovgivning herom, undtaget for bestemmelser om boligstørrelser.” Ingen bemærkninger. § 5, stk. 1, at ”Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 110. Vi har ikke bemærkninger til dispensationen udover, at vi naturligvis forventer at den samme argumentation, som anført om gennemsnitsbebyggelsesprocent, vil gælde for alle ejendomme indenfor lokalplanområdet. Det medfører generelt en stadig forhøjelse af gennemsnittet og dermed indføres en ubegrænset byggemulighed. Generelt har vi ikke indvendinger mod projektet, men såfremt det medfører en indskrænkning af vores muligheder for at bygge eller indrette os, er det naturligvis ikke acceptabelt for os. Forvaltningens svar imødeses.
Læs høringssvar fra Jacob Moesgaard
Indsendt af:
Stine Hofman Eilers
Dato: 16. marts 2017
Svarnummer:
19
Virksomhed / Organisation :
AAB58
By:
København N
Postnr.:
2200
Dette høringsvar er fra bestyrelsen i AAB58. Afdelingen vil være umiddelbare naboer til ungdomsboligerne og bebor ejendommen, der strækker sig fra Heimdalsgade 41-57 samt Tagensvej 103a-115. Bestyrelsen stiller sig kritisk i forhold til det foreslåede byggeri pga. følgende: 1) Bebyggelsesprocenten hæves fra 27-154. I begrundelsen nævnes, at ”der er tale om et uensartet kvarter med bebyggelsesprocenter fra 60 til 418 i nærområdet. Den gennemsnitlige bebyggelsesprocent for de nærmeste 7 matrikler er på 234. Den ansøgte bebyggelsesprocent på 154 er således under gennemsnittet for de omkringliggende ejendomme og er ikke usædvanlig for området.” 
At det ikke er en usædvanlig bebyggelsesprocent for området er i vores optik ikke en god grund til at godkende projektet. At bebyggelsesprocenten netop er så høj i nærområdet, burde i højere grad netop være grund nok til afslag på projektet. Heimdalsgade er allerede mørk og snæver og at hæve pågældende bygning med knap 5 meter gør ikke dette problem mindre. 2) Bygningen af ungdomsboliger vil desuden have direkte negativ indflydelse på vores gårdmiljø, hvor den ene ende af gården vil blive mørk og skærmet fra solen. Desuden vil de opgange, der ligger tættest på (Heimdalsgade 41 og 43) opleve generelt forringet lysindtag. En del af lejlighederne i disse opgange vil højst sandsynligt ikke stå i direkte sol på noget tidspunkt. 3) Bestyrelsen er også bekymrede for de potentielle støjgener ungdomsboliger medfører. Vi ser, at der er tiltænkt en terrasse med front mod Superkilen, som også vil have en side ind mod vores gård. Det er svært at forestille sig, at denne terrasse ikke jævnligt vil blive brugt til fester og sammenkomster, og i et område, hvor der allerede er mange unge, der ellers bidrager med meget positivt, vil det bestemt øge det generelle støjniveau til gene for områdets beboere. 4) Det planlagte antal parkeringspladser til cykler og biler virker også lavt. Området er generelt plaget af enorme mængder af cykler, og 16 pladser til cykelparkering virker meget lavt sat i forhold til antallet af beboere, besøgende mv. Disse ekstra cykler vil kunne ende med at optage plads på de cykelstativer, der er opsat til vores beboere, og vi har i forvejen massiv mangel på cykelparkering. Bliver byggeriet alligevel til noget trods den massive kritik, er vi meget positive overfor den meget grønne facade, der bliver stillet til udsigt. At den grønne facade, svalegang og terrasse bliver en realitet ved det eventuelle byggeri, forventer vi selvfølgelig. Ligesom vi forventer, at det bliver holdt ved lige af ejendommen, så vi ikke vil have gener af dette. Generelt er vi meget positivt stemt overfor flere ungdomsboliger i København, men der er ikke nogle god grund til at bygge i et område, hvor bebyggelsesprocenten allerede er så høj, og hvor det er nødvendigt at tilsidesætte lokalplanen for at gøre det. Det kan gøres bedre! På bestyrelsens vegne, Stine
Læs høringssvar fra Stine Hofman Eilers
Indsendt af:
Mogens Petersen
Dato: 16. marts 2017
Svarnummer:
18
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Nørrebro Lokaludvalg
By:
København
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Mogens Petersen
Indsendt af:
Gerd Hansen
Dato: 16. marts 2017
Svarnummer:
17
By:
København N
Postnr.:
2200
Hvis bygningen hæves med yderligere 4,5 meter vil bygningen skygge voldsomfor vores gå. Da svale gangen vil vende ud mod vores går, vil der blive endnu større problemer med end dem vi i forvejen har med ungdomsklubben. I forvejen har vi i den gamle skatte bygning fået et kollegie og der kommer yderliger et hostel i samme bygning. Jeg mener helt klart at det vil være et forkert sted at lægge 18 ungdomsboliger.
Læs høringssvar fra Gerd Hansen
Indsendt af:
Asger
Dato: 15. marts 2017
Svarnummer:
16
By:
København N
Postnr.:
2200
Det lader slet ikke til, at Center for Bygninger har taget i betragtning, at Heimdalsgade i forvejen er en relativ monoton og tæt bebygget gade med en meget stor andel af almene boliger yderst begrænset erhverv – og dermed byliv – i stueplan. Derudover er gaden i forvejen mørk, hvor Fenrisgade/Heimdalsgade-krydset med lysindfaldet fra Heimdalsgade 39 og Fenrisgade fungerer som et åndehul. Det vil være en stor skam at lukke dette som foreslået. I lighed med et tidligere høringssvar fra en anden nabo vil jeg rette en stærk kritik mod begrundelsen om, at blot fordi bebyggelsesprocenten i området i forvejen er meget høj (hvorfor den lokalplanstridige øgning af bebyggelsesprocenten falder under gennemsnittet) og fordi det er et ”uensartet kvarter”, er det i tråd med principperne i lokalplanen. Som medlem af AAB afdeling 58 vil jeg desuden kraftigt modsætte mig udbygningen med begrundelse i, at udbygningen dels vil mindske livskvaliteten for beboerne i de nærmeste to opgange (Heimdalsgade 41 & 43) grundet et forværret udsyn fra lejlighedernes ’stille side’ og lysindfald, samt mindske lysindfaldet i gården, der derved vil blive et mindre attraktivt og mere mørkt sted at opholde sig for hele afdelingens beboere. Ungdomsboliger vil desuden utvivlsomt medføre støj, hvilket i forvejen er et stort problem i gården. Foruden dette, er det en dårlig ide i netop dette område at indrette boliger som ungdomsboliger, hvilke i sagens natur ikke kommer til at bidrage positivt til områdets i forvejen høje beboerudskiftning/fraflytningsfrekvens. Ungdomsboliger er fede, men der må kunne findes et sted at opføre dem, hvor der ikke i forvejen er så mange udfordringer som lige netop i lokalområdet til Heimdalsgade 39.
Læs høringssvar fra Asger
Indsendt af:
Jacob Mark Rørhøj
Dato: 14. marts 2017
Svarnummer:
15
By:
København N
Postnr.:
2200
At skabe flere ungdomsboliger i København er som udgangspunkt en god ide. Dog er det yderst uheldigt sted at gøre dette. Foruden at vi i afd. 58 lige er blevet "nabo" til både ungdoms hostel og ungdomsboliger på Tagensvej, er der mange andre oplagte grunde i området hvor det ville give bedre mening. Heimdalsgade er i forevejen en meget befærdet gade og denne udbygning vil ikke gavne gaden. Bygningerne er høje og gaden e rmørk, arkitekturen er ikke særlig køn - men de mange familier der bor i gaden er med til at gøre den hyggelig. Ungdomsboligerne ville ikke kun skabe logistiske og praktiske problemer såsom: evt. støj i vores gård, skrald i vores gård, øget trafik på heimdalsgade. Før man bygger op af, lukker gaden for dens sidste solstråle - så bør man som minimum have transformeret gaden til noget hyggeligt, noget rart - istedet for den mulige mørke overtrafikeret vej det vil blive. Et bud på hvordan man kunne "hyggeliggøre" gaden kunne være ved eksempelvis at blotlægge brostenene nedeunder asfalten, lukke gaden af for biler, fortsætte nogle af de rekreative tiltag der er på den røde plads, den sorte plads og videre ud af cykelstien. Heimdalsgade står som en sørgelig parallel til set kreativt initiativ i form ad superkilen cykelstien på den anden side. Når Heimdalsgade kan kompensere på en sådan måde - så kan jeg se ideen i at bygge op af og lukke gaden til - som man planlægger nu!
Læs høringssvar fra Jacob Mark Rørhøj
Indsendt af:
H
Dato: 13. marts 2017
Svarnummer:
14
By:
København N
Postnr.:
2200
Området er allerede meget tæt befolket. Der er behov for flere fællesfaciliteter i bydelen, ikke flere boliger. Jeg ønsker ikke mere støj og mindre lys i vores gård.
Læs høringssvar fra  H
Indsendt af:
Katrine
Dato: 13. marts 2017
Svarnummer:
13
By:
København N
Postnr.:
2200
Som beboere over for Heimdalsgade 39, er min kæreste og jeg stærk modstander af byggeprojektet. Dels er gaden så lydt, at man flere etager oppe kan følge med i folks private samtaler og dels opleves søvnbesvær forårsaget af vejens trafik samt det faktum, at mange beboere på gaden i forvejen har problemer med at stoppe med at larme i henhold til reglementet og fester til langt ud på natten. At der bygges 18 ungdomsboliger, der dermed medfører mere trafik, flere fester og mere larm, vil alene medføre ulemper for beboerne på Heimdalsgade. Fsva. parkering, er det i forvejen en umulig opgave at finde en parkeringplads, så de 3 parkeringspladser, der påtænkes at etableres, gør langt fra op for 18 nye tilflyttere. Inden byggeriet står færdigt vil beboerne på Heimdalsgade/Fenrisgade m.fl. blive udsat for hamren og banken fra morgen til aften, dagligt, i flere måneder og potentielt år. Dette i sig selv forringer livskvaliteten for beboerne betydeligt, da de lydgener, som beboerne skal tåle, overstiger det som kan udholdes på daglig basis. For de, der påtænker at afhænde deres ejendom, vil dette således kunne medføre en væsentlig prisforringelse. For at sætte i perspektiv, hvor lydt gaden er, er det ved kommunale reparationer af vejen tidligere oplevet, at larmen ligger på et sådan niveau, at det fx er tilnærmelsesvist umuligt, at høre sit tv på et almindeligt lydniveau. Det er heller ikke muligt, at foretage sig noget arbejdsomt uden ørepropper. For så vidt angår de 4,8 meter, som bygningens højde forøges med, vil byggeprojektet være skyld i, at aftensolen, fra vores lejligheder og mange andres, ikke længere vil kunne opleves. Dette vil mørklægge gaden samt forringe lejlighedernes markedsværdi. Vi taler på vegne af to lejligheder på Heimdalsgade, når vi skriver, at vi, i medfør af ovenstående, modsætter os byggeprojektet på Heimdalsgade 39.
Læs høringssvar fra Katrine
Indsendt af:
Morten Christiansen
Dato: 9. marts 2017
Svarnummer:
12
By:
København N
Postnr.:
2200
Vi er imod byggeriet, da vi er imod en yderligere fortætning af området. Ungdomsboligerne vil medføre endnu mere trafik på Heimdalsgade og tage lys og sol fra de omkringliggende lejligheder som i dag har glæde af at Heimdalsgade 39 er en lav bygning. Vi er også bekymret for hvem der skal passe det planlagte græsareal (de unge selv?) eller om udendørsarealet/terrassen blot vil forslumme og indbyde til udendørs natteliv, bragt op i højde med lejligheder, hvor folk skal sove inden de skal på arbejde næste dag. Nej tak! Vi ønsker og forventer at lokalplanen bliver overholdt.
Læs høringssvar fra Morten Christiansen
Indsendt af:
Connie Clausen
Dato: 7. marts 2017
Svarnummer:
11
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Jeg ønsker ikke at der bliver bygget mere!
Læs høringssvar fra Connie Clausen
Indsendt af:
Metroselskabet
Dato: 6. marts 2017
Svarnummer:
10
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Metroselskabet
Indsendt af:
Alfredo Nicosia
Dato: 5. marts 2017
Svarnummer:
9
By:
København N
Postnr.:
2200
Brug nogle af alle de tomme store bygninger som er i København og som ikke bliver brugt til noget. Jeg er absolut imod at der bygges ungdomsboliger i Heimdalsgade 39. Området er fyldt meget op i forvejen af ungdomsboliger. Se bare på de nye som er kommet på Tagensvej 135, og ved Føtex Mimersgade er de i fuld gang med at bygge ungdomsboliger. Så mon ikke der snart er nok i vores område, uanset om det er høje eller lave bygninger.
Læs høringssvar fra Alfredo Nicosia
Indsendt af:
Pia Weise Pedersen
Dato: 4. marts 2017
Svarnummer:
8
Virksomhed / Organisation :
Ældreråd i Københavns kommune
By:
København N
Postnr.:
2200
Jeg er imod der bliver bygget så højt i København. Der skal være lys og luft i mellem husene. Byen skal være et rart sted for beboerne, med brede gader og pladser til mennesker med bænke og træer. Der er også planlagt et mega højt ungdomshus i Ryesgade som vil skygge for de beboere der bor ved plejecenteret Sølund.
Læs høringssvar fra Pia Weise Pedersen
Indsendt af:
Rasmus Gregersen
Dato: 3. marts 2017
Svarnummer:
7
By:
København N
Postnr.:
2200
Af tre kollektivt orienterede grunde, og en personlig grund, kan jeg ikke støtte det fremlagte forslag om anlæggelsen af en ekstra etage med 30 ungdomsboliger ovenpå heimdalsgade 39. I forhold til det fremlagte forslag og den tilhørende sagsfremstilling, anføres som argument for kommunens principielle dispensation at den ansøgte bebyggelsesprocent ikke er usædvanlig for området. Det anføres faktisk at bebyggelsesprocenten er lavere end gennemsnittet i området, til trods for at en bebyggelsesprocent af denne størrelse kræver dispensation. Det vil sige at der i området er givet ganske mange dispensationer. Området er præget af smalle gader/veje, og høj bebyggelse. Generelt vil jeg derfor sige at området ikke har brug for mere og højere bebyggelse. Der er faktisk brug for mere luft. I tillæg vil mere og højere bebyggelse gøre området mindre attraktivt i forhold til ejerboligmarkedet. Så anføres at de 30 nye boliger vil tilføre områdets pressede parkeringsforhold 3 nye parkeringspladser til biler. Helt objektivt set er det overhovedet ikke nok. Endelig vil en ekstra etage blokere for eftermiddagssolen der hvor jeg bor. Samlet set er det fremlagte forslag derfor både en dårlig idé for kvarteret og for mig som ejer og beboer i heimdalsgade 40, 1 sal
Læs høringssvar fra Rasmus Gregersen
Indsendt af:
Thomas Fiellau
Dato: 28. februar 2017
Svarnummer:
6
Virksomhed / Organisation :
Ejendomsselskabet Heimdalsgade 35-37, København ApS
By:
Klampenborg
Postnr.:
2930
Vi har modtaget orienteringsbrev af 23.ds. fra kommunen vedrørende et projekt på ejendommen beliggende Heimdalsgade 39. Indledningsvis kan jeg konstatere, at der er tale om et særdeles spændende projekt, der kun vil højne kvarterets standard. Der ser dog ud til at være en række planretlige udfordringer: Med udgangspunkt i kendelsen NKO nr. 403 fra januar 2007 kan det konstateres, at bestemmelsen i lokalplanen § 3, stk.2 fejlagtigt angiver et etageareal for hele området (underforstået lokalplansområdet). Dette kan alene ske i en kommuneplan og ikke i en lokalplan, hvor man i stedet for forholde sig til hvert matrikelnummer. Dette har den konsekvens, at denne bestemmelse ikke kan anvendes og at bestemmelsen i lokalplanen om boliger herefter er for vag og upræcis til at kunne danne grundlag for en ansøgning og senere byggetilladelse. I stedet må der tilvejebringes et nyt plangrundlag evt. ved et tillæg til gældende lokalplan. Det medsendte materiale til brug for høringen ses ikke at være egnet til at foretage en rimelig høring, da materialet slet ikke beskriver de forhold, der vil kræves dispensation fra. Spørgsmålet om eksempelvis friarealer er således slet ikke et dispensationstema men mere fyldigt behandlet. I stedet er man henvist til at gætte på, hvorledes boligandelen er beregnet i høringsbrevet, der ser ud til at være 28% inden den stipulerede overbygning og 22% efter overbygningen. Selv hvis man lagde til grund, at § 3, stk.2 i lokalplanen kunne danne grundlag for en håndhævelse, så ville det ikke være en boligandel, som kommunen i givet fald ville kunne dispensere fra i medfør af PL § 19. dertil er overskridelsen formentlig for stor. Endelig må det være således, at en fordeling af boligandelen for de af ejendommene i lokalplanen berørte ejendomme vil skulle fordeles forholdsmæssigt efter etageareal på tidspunktet for lokalplanens vedtagelse - jf. princippet i ovenstående NKO. Alternativt ville en fordeling af boligarealer i lokalplansområdet være reguleret efter et princip om "først-til-mølle", hvilket ikke vil være en saglig fordelingsnøgle for en forvaltningsmyndighed.
Læs høringssvar fra Thomas Fiellau
Indsendt af:
Johanne
Dato: 28. februar 2017
Svarnummer:
5
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Jeg ved at det er svært at komme kronisk larm i gården til livs, men i dette område er det virkeligt et stort problem. Nogle beboere vil bare ikke acceptere regler ang larm efter kl 22 i hverdagene og kl 24 i weekenden - Det er ret problematisk for nattesøvnen... Jeg frygter desværre at en ungdomsbolig i gården vil forstærke denne støj og det synes jeg ærlig talt ikke vi skal være tjent med. I øvrigt vil en høj bygning også tage alt vores eftermiddagssol i et forvejen ret mørkt kvarter. Byg ikke nyt - genbrug tomme bygninger i stedet. Genbrug/genbyg er guld!!
Læs høringssvar fra Johanne
Indsendt af:
Si
Dato: 26. februar 2017
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
Fr
By:
københavn N
Postnr.:
2200
Jeg er modstander af dette projekt.
Læs høringssvar fra Si
Indsendt af:
Ghulam Rasul
Dato: 26. februar 2017
Svarnummer:
3
By:
København N
Postnr.:
2200
Jeg er stærk modstander af dette projekt. Jeg ønsker ikke flere ungdomsboliger på Nørrebro - og slet ikke på Heimdalsgade. Inden for kort tid er der kommet flere ungdomsboliger op og stå fx. på Tagensvej og i Mimersgade. Gennemsnitsalderen for beboer på Nørrebro er kun på vej ned. Derudover vil overbygningen også tage meget af vores eftermiddagssol og aftensol. Jeg håber inderligt at projektet ikke bliver til virkelighed.
Læs høringssvar fra Ghulam Rasul
Indsendt af:
Helle Krog Andersen
Dato: 24. februar 2017
Svarnummer:
2
By:
Kbh. N.
Postnr.:
2200
Jeg vil blive utrolig ked af at miste vores frie udsyn fra vores altan. Vi vil blive overbegloet fra svalegangen, når vi sidder på vores altan om sommeren. Og bygningen vil også tage meget af vores eftermiddagssol og aftensol. Så jeg håber inderligt at projektet ikke bliver til virkelighed. Der står så mange tomme bygninger over hele Nørrebro, så jeg forstår virkelig ikke hvorfor der skal bygges i vores "baggård"??? Med venlig hilsen Helle Krog Andersen
Læs høringssvar fra Helle Krog Andersen
Indsendt af:
Kasper Gemynthe
Dato: 23. februar 2017
Svarnummer:
1
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Jeg er absolut modstander af at dette projekt skal løbe af stablen. Jeg kan ikke se en grund til at udvide med de angivne boliger. TIl dags dato har de stået containere og andet bygningsmateriel siden 2012 og er først nu bleven fri for skurvogne mm. Derfor ser jeg ingen grund til at vi skal starte forfra igen. Jeg sidder i afdelingsbestyrelsen for afdeling 108 som strækker sig over Heimdalsgade, Fenris og Hamletsgade ( i alt 144 lejemål).
Læs høringssvar fra Kasper Gemynthe