Solvangkvarteret - lokalplan nr. 536

Lokalplanen blev bekendtgjort den 10. juni 2016

Høringsfrist:

22. februar 2016
Indsendt af:
Mette Høgel
Dato: 22. februar 2016
Svarnummer:
13
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Boligforeningen 3B
By:
København V
Postnr.:
1561
Til Københavns Kommune Vedhæftet er høringssvar til lokalplansforslag for Solvangkvarteret fra Boligforeningen 3B. Med venlig hilsen Mette Høgel, projektleder
Læs høringssvar fra Mette Høgel
Indsendt af:
Peter Howalt Andersen
Dato: 21. februar 2016
Svarnummer:
12
Virksomhed / Organisation :
Remisevænget Øst Bestyrelse og Amager Vest Lokal Udvalg
By:
København S
Postnr.:
2300
Det er meget vigtig at der er adgang til gårdene. Da jeg ikke vil have at det bliver ligesom Tietgenkollegiet, hvor det er fuldstændigt dødt omkring. Så er vi bedre tjent uden. Det er vigtig at der kommer et spillested, ligesom Amager Bio, som kan tiltrække mennesker. Jeg vil have at der kommer et supermarked, opad Rødmellemvej, og jeg tænker at de mennesker kan trække ned til Urpladsen, og nyde en øl eller en café latte.
Læs høringssvar fra Peter Howalt Andersen
Indsendt af:
John Knudsen
Dato: 21. februar 2016
Svarnummer:
11
By:
København S
Postnr.:
2300
Høringssvar vedr. Solvangkvarteret - lokalplanforslag. Indledningsvis et spændende nybyggeri "Solvangkvarteret". 1. Er bekymret for afsnittet med ungdomsboliger i f.t. de historiske erfaringer med Hyblerne i Urbanplanen. Det gik ikke altid stille for sig - til stor gene for de voksne beboere. Vi fik dog støtte af professionelle fra daværende Ungdomspension. Såvidt vides vil der ikke være professionelle, der kan inddrages, såfremt der opstår lignende problemer med de unge ! Hertil kommer, at ungdomsboligerne ligger tættest på den nye åbne plads - Urmagerpladsen, der, hvor nyt pulserende byliv gerne skulle kunne udfolde sig til glæde for ophold og forbipasserende. Og ikke mindst fordi lokalplanforslaget sætter fokus på trygheden! Det er jo normalt ikke pensionister, der skaber utrygheden, men dem, der oftest føler den ! Kan godt li', at ungdomsbolig afsnittet har sit eget lukket gårdrum - så evt. uro og anden form for forstyrrelser giver størst glæde for dem, der skaber den ! 2. Navngivnings problematik. Det virker lidt kunstigt, at bruge begrebet "Urmager...", for bl.a. tårn og pladsen, alt den stund at området betegnes SolvangKvarteret og de to nærtliggende institutioner - bibliotek og kirke - begge hedder noget med Solvang. Både lokalområdets beboere og udefra kommende har oftest i tidens løb, hørt Solvang... hvorfor en fortsættelse vil fremme kendskabet til det nye kvarter ! En borger inddragelse inden fastlæggelse af områdets fremtidige navn, kunne også overvejes ud fra en demokrati tankegang ! 3. Kan godt li' tanken om åbne facader i f.m. Pladsen – vil sikkert give en følelse af et endnu større rum ! 4. Er bekymret for de "forbedrede" tilkørsels forhold - fra både Røde Mellemvej og Englandsvej - ind mod pladsen, som, hvis vi overfører tidligere erfaringer fra SolvangCentret – bare senst fra 1. halvdel af 2015, ikke forhindrer utilsigtede bilkørsel inde på nærmest alle bløde trafikant områder. Der bør derfor indtænkes moderne "forhindringer", som virker naturligt i f.t omgivelserne og som kan forhindre utilsigtet bil trafik indenfor det nye område ! 5. Håber at intentionerne med hele nybyggeriet gennemføres, så ikke tidligere tiders reduktion, givetvis var årsdagen til, at SolvangCentret (Remisevænget SYD) aldrig blev det, man havde forventet, eftersom centeret jo ikke kom til at ligge i midten af det oprindelige planlagte Urbanplanen ! 6. Håber, at forretnings-/butiksdelen i f.m. pladsen også rummer mulighed for støttet eksperimeter for beboer-butiks muligheder, for at koble den ældre del af Urbanplanen mere naturligt sammen med det nye. 7. Savner tydeliggørelse af fælles rum i nybyggeriet for understøttelse af det sociale liv inkl. klub aktiviteter ! Med venlig hilsen John Knudsen, beboerdemokrat fra 1969 i Remisevænget Nord tlf. 3297 9618
Læs høringssvar fra John Knudsen
Indsendt af:
Lars Emanuel
Dato: 21. februar 2016
Svarnummer:
10
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Remisevænget Vest
By:
København S
Postnr.:
2300
Se vedhæftede fil
Læs høringssvar fra Lars Emanuel
Indsendt af:
Jørn Johansen, menighedsrådsformand
Dato: 13. februar 2016
Svarnummer:
9
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Solvang Kirke
By:
København S.
Postnr.:
2300
Til Københavns Kommune! Se venligst vedhæftede høringssvar fra Solvang sogns menighedsråd. Mvh. Jørn Johansen - formand for menighedsrådet
Læs høringssvar fra Jørn Johansen, menighedsrådsformand
Indsendt af:
Sofie Jensen
Dato: 12. februar 2016
Svarnummer:
8
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Amager Vest Lokaludvalg
By:
København s
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Sofie Jensen
Indsendt af:
Jarl M. Andersen
Dato: 12. februar 2016
Svarnummer:
7
By:
København S
Postnr.:
2300
Er helt for! Rigtig fin ide. Er der evt også taget højde for grund eller lokaler til et fremtidigt supermarked, ville det være helt optimalt.
Læs høringssvar fra Jarl M. Andersen
Indsendt af:
Sonja Sand Christiansen
Dato: 8. februar 2016
Svarnummer:
6
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg har boet her siden 1966, lige overfor det nybyggeri, som lokalplanen vil muliggøre. Højden på det nye byggeri tager ikke hensyn til de oprindelige beboere, idet sollyset og vores udsigt forsvinder. Jeg er meget skuffet over, at man presser byggeriet igennem hen over hovedet på os. Højden bør være den samme som før.
Læs høringssvar fra Sonja Sand Christiansen
Indsendt af:
Pernille Bondo-kozuch
Dato: 22. januar 2016
Svarnummer:
5
By:
Københavns
Postnr.:
2300
Rigtig god plan- dog mangler der indkøbsmuligheder og cafeliv der kan hjælpe til at støtte i lokalområdet- samt bringe beboerne sammen.
Læs høringssvar fra Pernille Bondo-kozuch
Indsendt af:
Michael Jakobsen
Dato: 21. januar 2016
Svarnummer:
4
By:
København S
Postnr.:
2300
Lokalplanen ønsker at sammenføre Hjulmagerstien og Urmagerstien? Hjulmagerstien er privat område i Remisevænget Øst og ingen beboere har udtrykt ønske om denne sammenførsel. Hjulmagerstien er en smal vej med carporte mellem Remisevænget Øst og Dyvekevænget hvor mange børn skal krydse Hjulmagerstien for at komme i skole. Jeg vil protestere mod denne sammenførsel da det vil give beboerne mere trafik på en smal vej og en udgift til vejen som beboerne i Remisevænget Øst kommer til at hænge på. Ved Solvangkvarteret vil man anlægge en parkeringskælder med 40 pladser? Da Dyvekevænget blev bygget lavede man 21 parkeringspladser og der kan man se at det ikke er nok, så hvorfor man tror at 40 pladser er nok til over 200 boliger er en gåde.
Læs høringssvar fra Michael Jakobsen
Indsendt af:
Heidi Marie Paulsen
Dato: 18. januar 2016
Svarnummer:
3
By:
København S
Postnr.:
2300
Er lige flyttet til området nær Remiseparken, sammen med ca 60 andre familier (nybyggeri, almen+ boliger). Vi mangler i den grad indkøbsmulighed/dagligvarer i nærheden, som kan klares på gåben eller cykelafstand. Derudover kunne det være attraktivt hvis området indbød til en del af løberute, eller outdoorfitness. Er meget imponeret af det løft som Nørrebroparken har fået, måske kunne man finde inspiration her?
Læs høringssvar fra Heidi Marie Paulsen
Indsendt af:
Line Leonhard
Dato: 18. januar 2016
Svarnummer:
2
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg vil gerne kvittere for en fin lokalplan med nogle gode elementer og blot nævne, at der er et meget begrænset antal butikker, supermarkeder, cafeer og restauranter i det pågældende nærområde, så det kunne være fint, hvis der kom lidt af det med i den endelige plan. Specielt fødevarebutikker er en mangelvare. Men rigtig god idé med nogle blandede boligformer. Det er der brug for.
Læs høringssvar fra Line Leonhard
Indsendt af:
Hanne Bjørnlund
Dato: 10. januar 2016
Svarnummer:
1
By:
København S
Postnr.:
2300
Meget positiv plan med de varierede bygninger. Bygningerne bør dog max bygges op til 3 etager. Dette pga dels de nederste lejligheder, der således ikke vil ligge i skygge, og dels pga de fælles arealer, hvor der vil komme mere lys, med desto større trivsel til følge, hvilket er et af hovedargumenterne for dette projekt.
Læs høringssvar fra Hanne Bjørnlund