Kildebrøndevej tillæg 1 - lokalplan nr. 390-1

Lokalplanen blev bekendtgjort den 13. april 2016

Høringsfrist:

30. december 2015
Indsendt af:
Ulrike Hoffmann
Dato: 30. december 2015
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Københavns Kommune den 27. december 2015 Teknik- og Miljøforvaltningen Att.: Pernille Andersen og Jakob Møller Nielsen Høringsbemærkninger vedr. tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 390 ”Kildebrøndevej” Som nærmeste naboer til det planlagte byggeri af daginstitution på Frederikssundsvej er vi generelt positivt stemt og er villige til at acceptere tillægget omhandlende brugen af lokalplanen. Dog har vi nogle bekymringer og indsigelser til de tegninger, der foreligger af bygning og legeplads, og vi håber, at vi som fremtidige naboer kan nå til enighed med Københavns Kommune vedrørende det grønne hegn mellem matriklerne 338, 337 og 335 på den østlige side af projekttegningen. Argumentationen er uddybet nedenfor: Vi nyder udsigten til de store, gamle og sunde kastanjetræer, som sjældent er en del af det vanlige bybillede . Dernæst eksisterer der for nuværende et grønt bælte af buske og mindre træer langs den østlige skel af ejendommen, som har stor nydelsesværdi for beboerne i matriklerne 338, 337 og 335. Vi opfordrer Københavns Kommune og arkitekterne til at bevare denne grønne og robuste beplantning og medtage perspektivet i overvejelserne som en værdi i projektet. Ved at bibeholde de eksisterende træer vil man ikke alene værne om biodiversiteten, men også bibringe oplevelser til de børn, der på sigt skal lege i haven. De vil blandt andet få mulighed for at opleve sæsonernes skiften i træerne, de vil kunne lege i træernes skygge om sommeren, og de kan samle kastanjer i efteråret.  Derudover forbedrer det grønne hegn luftkvaliteten markant, hvilket er værd at nævne på en grund så tæt på trafikeret vej. Yderligere fungerer det også som æstetisk visuelt hegn og dæmper lyden fra Frederikssundsvej og nabohusene. Vi anbefaler således, at et hegn, som har til formål at sikre børnene i børnehavens forbliven på matriklen, etableres et lille stykke mod vest, og dermed bibeholder det naturlige grønne hegn, der hvor det ikke allerede er sikret på matrikel 335 ifølge landmålerplanen. Bevarelsen af grønne områder i byen, især de allerede identificerede værdifulde træer, bør ses som værdiforøgende. De grønne områder er med til at højne kvaliteten af lokalmiljøet. De grønne traer og beplantning på vores matrikler højner luftkvaliteten markant, regulerer temperaturer, reducerer drivhuseffekten og suger vand i tilfælde af heftig regn. Nye træer kan ikke facilitere den samme kvalitet i økosystemet, som er nødvendige set i lyset af de seneste års ekstreme vejrsituationer.  Vi vil derfor bede jer om at udarbejde en plan, som skal sikre, at: • bevare de træer, som allerede nu er markeret som værende værdifulde og markere disse som eksisterende træer i projekttegningen • bevare det træ, som står tættest på skellet mellem matrikel 337 og 338 • bevare træer og buske langs matrikel 335 • at tilbygningen mod havesiden opføres i ikke mere end én etage
 Den anden bekymring vi vil nævne er den fremtidige trafiksituation på Kildebrøndevej. Den nye daginstitution vil, sammen med planer om at ændre trafikken på Frederikssundsvej, resultere i endnu mere trafik på vores allerede belastede vej, som er en privat vej.  Grundejerforeningerne og Haveforeningen på Kildebrøndevej, repræsenteret ved Jørgen Mizander, Kildebrøndevej 23, har gentagne gange bedt Københavns Kommune om at overtage ansvaret for vedligeholdelsen af vejen, da der er megen tung trafik på Kildebrøndevej som lastbiler, taxaer, busser og ikke-lokal trafik, som allerede har ført til ulykker med personskader og er e stor sikkerhedsproblem ,især for børnene som brugen vejen som skolevej. Tidligere trafiktællinger har været lige på kanten til at retfærdiggøre et skift i vedligeholdelsesansvaret. Vi vil nu bede Københavns Kommune om at påtage sig ansvaret for den kommende trafik- og parkeringssituation i forbindelse med at aflevere og hente børn i daginstitutionen. Kildebrøndevej er for smal til at to biler kan passere, og vejen benyttes flittigt af gennemkørende trafikanter og langtidsparkerende, som ikke bor på vejen. Begge dele er dagligt medvirkende til at skabe trafikalt kaos. • Vi anbefaler således at Kildebrøndevej overgår til offentlig vej De ovennævnte bekymringer er blevet nævnt og ført til referat for Byudviklingsudvalget, og er blevet rapporteret til Lokaludvalget. 

Sluttelig beder vi som fremtidige naboer om at blive yderligere inkluderet i projektplanlægningen. Derfor beder vi om at modtage de reviderede tegninger fra arkitekterne.  Vi har været i dialog med arkitektfirmaet Cornelius +Vöge, som har delt landmålerkoordinaterne med os, og har lovet yderligere borgerinddragelse i form af borgermøder i 2016. Disse møder ser vi frem til at inviteres til, og deltage i, så vi sammen kan finde den bedste løsning for børnehaven, såvel som for de tilstødende matrikler. 

Vi håber, at Københavns Kommune vil imødekomme vores forlag, og at I vil publicere vores synspunkter i høringsmaterialet, inden der træffes endelig beslutning. Med venlig hilsen Beboerne af Kildebrøndevej 4,6,8 2700 Brønshøj v/ kontakt Ulrike Hoffmann, Kildebrøndevej 6, telefon 60866688 Rune Bjørnvig, Kildebrøndevej 8, telefon 61665617
Læs høringssvar fra Ulrike Hoffmann
Indsendt af:
Karsten Lange
Dato: 3. november 2015
Svarnummer:
1
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Jeg finder det meget betænkeligt, at der ikke er afsat flere parkeringspladser til institutionen. Jeg forudser at Astersvej på modsatte side, vil blive plaget af endnu flere parkeringsproblemer, fra både ansatte og forældre. På nuværende tidspunkt er Astersvej allerede så plaget af parkeringsproblemer, at beboerene kun sporadisk får tømt husholdningsaffald, og stort set aldrig have, papir eller storskrald. Jeg syntes at kommunen har en forpligtelse til at servicere deres borgere med de borgerbetalte kommunale ydelser, som affaldshåndtering mv. Derfor må jeg på det kraftigste protestere mod at man lægger en daginstitution uden tilstrækkelige parkeringsmuligheder.
Læs høringssvar fra Karsten Lange