Ørestad Syd tillæg 1 - lokalplan 398-1

Planerne for Arenakvarteret gør det muligt at opføre et nyt bykvarter i Ørestad.

Høringsfrist:

15. maj 2012
Indsendt af:
Anders Bo Nielsen
Dato: 15. maj 2012
Svarnummer:
5
Virksomhed / Organisation :
Venstre på Amager
By:
København S
Postnr.:
2300
Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 398 "Ørestad Syd"   Overordnet bifalder Venstre på Amager forslaget, der vil kunne give hele København en arena og Ørestad et nyt og mere varieret kvarter uden helt at fjerne de grønne områder, om end de mindskes. Angående parkeringsforholdene bifalder vi indførelsen af krav til cykelparkering, hvorimod vi anser det for forældet, at man vil bibeholde mindstekravet om blot 1 parkeringsplads per 200 m2 etageareal. Det bør være mindst 1 parkeringsplads per 100 m2, og vi mener, at erfaringen fra Havnestad, Ørestad Nord og Ørestad City viser, at næsten alle har bil, og mange har to. I øvrigt er det ikke angivet, hvorledes man har tænkt sig at opretholde forudsætningen på side 7 om, at parkeringsbehovet ved store arrangementer skal dækkes bl.a. ved dobbeltudnyttelse af parkeringsanlæg, der fortrinsvis benyttes af erhverv, hvorfor denne forudsætning snarere må anses for at være et ønske end et krav. Endvidere bør parkeringspladserne, der primært bør være i parkeringshuse, etableres i takt med det øvrige byggeri, og ikke efterfølgende.   Med venlig hilsen Anders Bo Nielsen næstformand for Venstre på Amager
Læs høringssvar fra Anders Bo Nielsen
Indsendt af:
Mette Juncker
Dato: 15. maj 2012
Svarnummer:
4
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Se vedhæftede worddokument.
Læs høringssvar fra Mette Juncker
Indsendt af:
Lisbeth Fagerli
Dato: 14. maj 2012
Svarnummer:
3
Vedhæftede filer: 1
By:
københavn
Postnr.:
2300
se vedhæftet fil
Læs høringssvar fra Lisbeth Fagerli
Indsendt af:
Jan Kristensen
Dato: 14. maj 2012
Svarnummer:
2
Virksomhed / Organisation :
DBU København
By:
København Ø.
Postnr.:
2100
Status på den organiserede idræt i Ørestaden pr. 1. maj 2012 - ikke eksisterende! DBU København erfarer at faciliteter til den organiserede idræt, ikke er tænkt ind i de fremtidige planer for udviklingen af Ørestaden. Derfor takker DBU København hermed for muligheden for at afgive høringssvar til lokalplanen for Arenakvateret. Den kommende skole, som skal have idrætslinje kunne være omdrejningspunktet for etablering af en fodboldklub/idrætsforening. En forudsætning for etablering af en velfungerende fodboldklub er en bane, som opfylder minimumskravene (102x65m), således klubben vil kunne deltage i DBU Københavns udskrevne turerneringer. En full-size fodboldbane kan inddeles i flere små og mange forskellige banestørrelser, så flere idrætsgrene kan benytte banen. Ved etablering af den rette størrelse bane, sikres at børn og unge ikke skal forlade Ørestaden, og transporterer sig igennem den københavnske trafik for at spille organisereret fodbold, men kan blive i nærområdet. DBU København er vidne om, at en del af området er fredet. Konstruktiv dialog er allerede startet med relevant myndighed. DBU København indgår gerne i det videre forløb, for at sikre det bedst mulige resultat for børn og unge i Ørestaden.
Læs høringssvar fra Jan Kristensen
Indsendt af:
Tom Mose Petersen
Dato: 23. april 2012
Svarnummer:
1
Virksomhed / Organisation :
STOCK35
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Kommentar til foreslåede ændringer af lokalplan 398 Ørestad Syd - Arenakvarteret. Et grundliggende træk og kvalitet i Helhedsplanen for Ørestad af juni 1995 og afgørende for valget af netop dette forslag var planerne for landskabet og bykvarterets kanaler og søer - det at Ørestad bestod af bykvarterer, adskilt af byparker - forbundet af metroen og kanalerne. Det i tillægget viste forslag til ændring af lokalplan 398 gældende bykvartererne Ørestad Syd og Ørestad City Syd, indeholde et grundliggende og radikalt brud med de forudsætninger der ikke kun ligger til grund for gældende lokalplaner, men også Helhedsplanen af juni 1995. Bykvartererne Ørestad Syd og Ørestad City Syd er i Helhedsplanen såvel som gældende lokalplan adskilt af en bypark, tilsvarende den vi kender fra Ørestad City. Lokalplan 398 rummer mulighed for at der i denne bypark kan opføres et større offentligt byggeri, såsom den foreslåede Multiarena. At byparken derimod skal "byfortættes" med såvel boliger, skoler, idræts-og skøjtehal er således stik imod de kvaliteter der ligger i plangrundlaget for Ørestad. At der i lokalplanen gives mulighed for de foreslåede byggerier og funktioner, kan kun hilses velkommen - men at det sker på bekostning af bykvarterets eneste bypark, må betragtes som dårlig planlægning. At udformningen af Arenabykvarteret tillige strider imod tidligere gældende plan klare forholden sig til landskabet, gør kun dette forslag svagt og uforståeligt. Ingen af de i plantillægget foreslåede funktioner og kvaliteter er efter bedste faglige skønt forhindret realiseret indenfor rammerne af gældende lokalplan 398 for Ørestad Syd. At Arena-projektet tilsyneladende er større end det i lokalplanen angivne areal må betragtes som en mindre justering - ikke bevæggrund nok til at grundliggende kvaliteter i den hidtidige plan ikke respekteres. Som sagt kan de øvrige funktioner som foreslås opført i henhold til tillægget kun bidrage positivt til udbygningen af henholdsvis bykarteret Ørestad Syd og Ørestad City Syd og ikke som nu, være begrundelsen for at fjerne en væsentlig kvalitet - områdets eneste bypark. Skrevet af: Tom Mose Petersen ark. maa. – Studielektor på Arkitektskolen i København og indehaver af tegnestuen STOCK35. Tidligere administrerende direktør for ARKKI – tegnestuen, der gennem 10 år var ansvarlig for den arkitektfaglige del af planlægningen i Ørestad.
Læs høringssvar fra Tom Mose Petersen