Tranevej 6.

Opførelse af ny etageboligbebyggelse

Høringsfrist:

18. september 2015
Indsendt af:
Wanja Öhler
Dato: 18. september 2015
Svarnummer:
5
By:
København
Postnr.:
240
Da vores lejlighed ville ligge direkte op ad Tranevej 6, vil jeg gerne benytte mig af muligheden for at blive hørt. Den forslåede bygning kommer til at ligge tættere på vejen og blive højrere end kommunens plan for området tillader det. Også vil der være udhæng over fortovet. Disse aspekter vil medføre en negativ forandring i Tranevejen, der fremover vil være mørkere og mere aflukket. I Kommuneplanen 2015 skrives der " vi stiller nemlig krav om gode og grønne friarealer til bybyggeri, anlæg af attraktive opholdsmuligheder for byliv og begrønning af gader og parkeringspladser." København har visionen om i 2015 at blive verdens miljømetropol - bl. a. ved at forøge byens grønne områder og elementer. I Fuglekvarteret mangler der der steder, hvor man kan slappe af og læse en god bog, bare sidde ned med familien eller venner og nyde lidt grønt. Hvofor ikke skabe en lommepark der ikke kun vil gavne Tranevejens- men også de omliggende gaders beboere? Et sted der giver mulighed for mere udendørs aktiviteter, vil være mødestedet for unge og gamle og være med til at danne en ny, fælles identitet for området.
Læs høringssvar fra Wanja Öhler
Indsendt af:
Ida Rausch
Dato: 18. september 2015
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
Andelsforeningen AB Tranen, Tranevej 11-17
By:
København NV
Postnr.:
2400
Bag dette høringssvar står andelsboligforeningen A/B Tranen (Tranevej 11-17, i alt 26 lejligheder). Det har været drøftet i bestyrelsen og medtager indkomne kommentarer fra de øvrige beboere. 1. Den foreslåede bygning ligger for tæt på vejen. Den går helt ud til kanten af fortovet, og der er desuden et udhæng over fortovet. Det gør Tranevej mere klaustrofobisk og stikker ud i en i forvejen smal gade. Det bryder med de omkringliggende bygninger, hvor ingen har facader der hænger ud over fortovet, og hvor nabobygningen (Tranevej nr. 8 og nr. 10) ikke ligger nær så tæt på vejen. Vi foreslår derfor, at bygningen trækkes tilbage så den flugter nabobygningen. Man kunne også forestille sig at de små forhaver lægges ud til vejen i stedet for ind mod den blinde vej. Det vil give mere grønt til glæde for øvrige beboere i området, og gøre udtrykket mindre klaustrofobisk. 2. Højden på bygningen tager lyset fra de omkringliggende bygninger, herunder også den bygning som vi bor i. Der er fejl i bilag F, hvor Tranevej 15 og 17 ikke er nævnt, men vil miste meget dagslys pga. bygningen. Det vil betyde en væsentlig forringelse af alle de berørte lejligheders herlighedsværdi, fordi de vender mod nord-vest og derfor i forvejen ikke har meget direkte sol. Særligt de nederste lejligheder vil desuden ikke længere have udsyn til himlen, hvilket også er en væsentlig forringelse. Bygningen vil desuden blive højere end de omkringliggende som danner et kryds midt på Tranevej (hhv. Tranevej nr. 4, 4a, 4b samt nr. 3-9 og nr. 11-17). 3. Københavns Nordvestkvarter mangler i forvejen åndehuller, som er med til at gøre en bydel behagelig at bo i, hvilket også fremgår af kommuneplan 2015 som er høring nu. Her skrives det ”Vi stiller nemlig krav om gode og grønne friarealer til bybyggeri, anlæg af attraktive opholdsmuligheder for byliv og begrønning af gader og parkeringspladser”. Derfor vil det være en fordel med så meget friareal på grunden som muligt.
Læs høringssvar fra Ida Rausch
Indsendt af:
Ole Willers
Dato: 18. september 2015
Svarnummer:
3
By:
København NV
Postnr.:
2400
Da vores lejlighed vil være direkte berørt af nybyggeriet vil jeg gerne bruge lejligheden til at adressere to emner: 1. Planen for nybygningen på Tranevej 6 er ikke i overensstemmelse med kommunens plan for området. Bygningen er for højt (dog kun skorstenen eller hvad nu det er) og den ligger for tæt på vejen. Taget er ikke udformet som områdets øvrige tage. 2. Udover de tekniske aspekter synes jeg personligt at man prioriterer forkert ved at give alle offentlige rum i fuglekvarteret til bebyggelse. Hvis formålet med områdefornyelsen skal være at tiltrække nye beboere og 'upgrade' området, så er man da nød til at fokusere på aspekter som lige præcist bidrager til at området bliver mere attraktivt. Offentlig rum er en essentiel del af dette - den giver mulighed for at skabe et fællesskab og udvikle fuglekvarteret til et trygt sted som er vores. Et sted hvår man kan være med til at udvikle nye ting og hvor man kan komme i kontakt med andre beboere. Lige nu er det i min opfottalse præcist dette der mangler: vi har ingen offentlig plads der er indbydende, ingen café'er, ingen dynamik. Resultatet er at det mangfoldige fuglekvarter er en illusion: der er godt nok mange forskellige kulturer tilstede, men man lever ved siden af i stedet for at leve sammen i mangfoldighed. Derfor vil jeg gerne sige: Vær modig! Giv rum til beboerne således der kan udvikles fællesskab. En offentlig plads på Tranevej 6 kan være starten på dette.
Læs høringssvar fra Ole Willers
Indsendt af:
Sven Nielsen
Dato: 16. september 2015
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
E/F Ørnevej 38-40 Tranevej 8-10
By:
København
Postnr.:
2400
Se vedsendte
Læs høringssvar fra Sven Nielsen
Indsendt af:
Rikke Feder
Dato: 16. september 2015
Svarnummer:
1
By:
København NV
Postnr.:
2400
Ifølge kommuneplanen må området bebygges med 130 %. I projektmaterialet står der at der vil blive bygges 313 % - kan dette være rigtigt? Derudover skal mindst 20 % af boligerne være mellem 50-70 m2 - således der er boliger for alle. I kommuneplanen står der endvidere at øverste etage skal udformes som områdets øvrige tage - tagene i området er enten københavnertage eller saddeltage, og ikke tagterrasse som projektet foreslår.
Læs høringssvar fra Rikke Feder