Værnedamsvej, skitseforslag

Værnedamsvej. Bedre byliv, bedre cykelforhold

Høringsfrist:

12. september 2015
Indsendt af:
Jette Gotsche
Dato: 11. september 2015
Svarnummer:
11
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Cyklistforbundet, Frederiksberg
By:
Frederiksberg
Postnr.:
2000
Læs høringssvar fra Jette Gotsche
Indsendt af:
Birgit Woer
Dato: 11. september 2015
Svarnummer:
10
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Pædagog
By:
København V
Postnr.:
1618 V
Høringssvar vedr. Værnedamsvej, skitseforslag Birgit Woer Tullinsgade 12 st. 1618 København V Jeg som bor her tæt på Værnedamsvej, nærmere den tilsluttede Tullinsgade håber, at det har nyttet noget at deltage i borgermødet, 23. januar 2014 Kl. 13.30 - 18.30 omhandlende tiltænkte ændring af den i forvejen ypperlige, charmerende og unikke Værnedamsvej. Altså at Jeg er med til at få afværget, at vores dejlige gade ødelægges, med forretningsdød til følge, samt efterfølgende "død" af hele Værnedamsvej. Ligesom det er sket på Nørrebrogade, som jo egentligt kun var tiltænkt, som et forsøg men desværre gik hen og blev en permanet løsning. Jeg har set på alle fem skitser og Ingen af dem har vi fundet acceptable. Jeg og andre der bor i gaden, samt dermed har min daglige gang i gaden, er vældig glad for vore dejlige forretninger, hvor jeg handler meget, Jeg er imidlertid alvorligt bange for at dersom man gennemfører, bare et af forslagene, vil vore dejlige butikker have meget svært ved at klare sig økonomisk, selvom vi der bor i gaderne Værnedamsvej og Tullinsgade, dagligt handler i vore, skønne små butikker, som giver liv i gaden. Dette dog ikke nok til, at holde liv i forretningslivet. De forretningsdrivende er nødt til at kunne tiltrække kunder udefra for at kunne overleve. Men nej; man vil dødpine mig ensrette den så den ligner alt det andet 'pæne' Men nej, dels vil man dødpine mig ensrette den så den ligner alt det andet 'pæne', Dels vil man i Kommunen, gerne kunne gøre Værnedamsvej til gågade, helt i modstrid med indbyggernes Ønsker. Jeg er SIKKER på, at cyklisterne kan overkomme det faktum, at den ikke er ideel at cykle på, det er trods alt en strækning på beskedne 150-200 m vi taler om. Endvidere er både butiksejere, beboere og brugere af gaden er helt tilfredse! Brug pengene et andet sted. Bevar vor unikke Værnedamsvej som den er ! Under høringen/Borgermødet den 23 januar 2014. fremgik det tydeligt, at det hovedsageligt var i arkitekternes interesse at viderebringe et paradisbillede af, hvordan gaden ville komme til at se ud. Desuden savnedes der helt politikkere, ved høringen. Desuden var alle borgere inviteret, således at de udefra kommende borgere, uden lokalkendskab, kunne give deres meninger tilkende, uden disse overhovedet ville kunne mærke konsekvenserne af de påtænkte katastrofale forandringer Værnedamsvej er allerede noget særligt, som vi beboere, som benytter området, er stolte og begejstrede for og under ingen omstændigheder ønsker spoleret. Med venlig hilsen Birgit Woer
Læs høringssvar fra Birgit Woer
Indsendt af:
Christian Christensen
Dato: 3. september 2015
Svarnummer:
9
By:
Frederiksberg C
Postnr.:
1914
Der er behov for tiltag, der gør det nemt og sikkert at cykle fra Forhåbningsholms Allé over Gl. Kongevej til Værnedamsvej.
Læs høringssvar fra Christian Christensen
Indsendt af:
Erik Hansen
Dato: 26. august 2015
Svarnummer:
8
By:
Frederiksberg C
Postnr.:
1819
Værnedamsvej bør forblive i sin eksisterende form. Trafikanter som ønsker at benytte små veje til transit, må affinde sig med den eventuelle slow-trafik der måtte opstå til visse tider. Handlende, leverandører og ikke mindst kunder kan netop lide Værnedamsvej fordi den er så unik. Man kan faktisk altid komme tæt på ens mål. Cyklister er velkomne, det samme er biler i alle størrelser og fra alle retninger. Fodgængere er ligeledes en velkommen trafikantgruppe. I skal bare komme allesammen, fra nær og fjern og frem for alt: Vis hensyn og vær agtpågivende. Værnedamsvej skal forblive uændret.
Læs høringssvar fra Erik Hansen
Indsendt af:
Jesper Hovby Gotved
Dato: 21. august 2015
Svarnummer:
7
By:
København
Postnr.:
1620
Forslaget fra Denis Bowers om at flytte stop linje på Frederiksberg Allé, er en rigtigt god ide som vil gøre det meget mere cyklistvenligt og sikkert. Det er også en godt ide at nedlægge lysregulering ved Saxogade og flytte fodgængerfeltet længer mod vest som vist på skitseforslag del 2. Syndes bare i skal ses at komme i gang :)
Læs høringssvar fra Jesper Hovby Gotved
Indsendt af:
Niels Tholstorf
Dato: 20. august 2015
Svarnummer:
6
By:
Frederiksberg C
Postnr.:
1850
Har benyttet Værnedamsvej som cyklende, gående, kørende og løbende gennem 30 år og nydt hver meter på denne skønne gade. Jeg er bund enig i at netop dens særpræg og organiserede kaos sørger for at skærpe opmærksomheden. Alt foregår i slowmotion oftest med et smil og i værste fald med et dyt. Der er 1000 andre steder i København jeg føler mig mindre sikker. Og det viser statistikken vist også. Lad den endelig være som den er. Højest et ekstra cykelstativ. Og ideen med at droppe venstresving ved Frb Allé kan også være udmærket. Men ingen cykelstier tak. Kh Niels Tholstorf.
Læs høringssvar fra Niels Tholstorf
Indsendt af:
Liv Underdal
Dato: 20. august 2015
Svarnummer:
5
By:
Frederiksberg
Postnr.:
1800
Som cyklist gennem Værnedamsvej er det normal praksis at man kæmper om pladsen med bilisterne og dermed ved kort uopmærksomhed kan komme i "farlige" situationer. Jeg kan ikke i skitserne se nogle cykelstier Jeg undrer mig over at forslaget på ingen måde minimere denne risiko for liv og lemmer hos de bløde trafikanter.
Læs høringssvar fra Liv Underdal
Indsendt af:
Bolette Lauridsen
Dato: 19. august 2015
Svarnummer:
4
By:
Kbv V
Postnr.:
1620
Åh nej! Lad den nu være. Der er god plads til alle, som ikke har travlt! 5 mindre bilskader de seneste 5 år - 10 millioner cyklister igennem. Det er et at de sikreste steder i hovedstaden, netop fordi den er forvirret, så man skal være meget opmærksom og køre langsomt. Det er ligesom, når trafiklys ikke virker. Alle stopper op, kører langsomt, holder tilbage og giver plads. Stik modsat når de fungerer, hvor alle maser sig frem og kører over for rødt uden at tage nogen form for hensyn. Cykler parkeres jo bare og der er altid plads til en bil. Man skal ikke ændre på noget der fungerer og både butiksejere, beboere og brugere af gaden er helt tilfredse! Brug pengene et andet sted.
Læs høringssvar fra Bolette Lauridsen
Indsendt af:
Morten Frederiksen
Dato: 19. august 2015
Svarnummer:
3
By:
Frederiksberg
Postnr.:
2000
Det er mystisk at de kommunale politikere årligt kommer med samme foreslag om ændringer til Værnedamsvej, når de gang på gang bliver mødt af samme protester fra borgere, butiksejere og meningsdannere. Værnedamsvej er en unik lille gade, med dets egen charme, i det så pæne og velpoleret København.
Læs høringssvar fra Morten Frederiksen
Indsendt af:
Denis Bowers
Dato: 7. august 2015
Svarnummer:
2
Vedhæftede filer: 1
By:
København V
Postnr.:
1709
Jeg har 2 bemærkninger til skitseforslag til ny indretning af Værnedamsvej og nærmeste omgivelser. Den første er et forslag til en tilbagetrukken stoplinje på Frederiksberg Allé, vist med rødt på vedhæftede skitse. Dette giver cyklister bedre mulighed for at komme ud i krydset ved Vesterbrogade. Som forslaget er nu, risikerer cyklister enten at vejen er spærret af biler/busser, der holder for rødt, eller at skulle holde tilbage for den gennemkørende trafik. Ikke særlig cyklistvenligt eller sikkert! Mit anden bemærkning er, om ikke man kunne indarbejde et forslag for den første del af Frederiksberg Allé, hvilket jeg forslog tilbage i 2003. (Se vedhæftede indslag fra Frederiksberg Bladet) Dette blev dengang positivt modtaget af Frederiksberg kommune, men blev ikke til noget, formentlig pga. pengemangel. Jeg synes tiden nu er inde til at rydde op i dette lidt triste område.
Læs høringssvar fra Denis Bowers
Indsendt af:
Martin Nielsen
Dato: 7. august 2015
Svarnummer:
1
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Jeg kan forstå, at Københavns kommune ikke fatter, hvad der gør Værnedamsvej så dynamisk og storbyagtig. Det er jo netop det lidt kaotiske og uforudsigelige der er med til at skabe denne skønne vej og gøre den så interessant. Men nej, ordnung muss sein, man vil dødpine mig ensrette den så den ligner alt det andet 'pæne' og allerbedst ville det være, hvis man kunne gøre den til gågade med økologiske grøntsagskasser de lokale beboere kunne dyrke og måske sælge og sørge for, at overskuddet blev doneret til Kattens Værn. Jeg er sikker på, at cyklisterne kan overkomme det faktum, at den ikke er ideel at cykle på, det er trods alt en strækning på beskedne 150-200 m vi taler om. Bevar Værnedamsvej som den er!
Læs høringssvar fra Martin Nielsen